icon

Asi som tehotná - prosím informácie ohľadom potratu

mamina2388
5. máj 2015

Vopred dakujem kazdemu kto poradi, a podpori.
Takze zacnem asi takto, mam 18m dcerku, plne dojcim stale, no v tom nieje problem tomu sa tesim.
Moj problem a dilema spociva v tom ze prva mrcha mi dosla vlani 6decembra odvtedy pravidelna az do februara, v marci som uz nedostala a je maj, takze bud som tehotna co momentalne nemam ako zistit (nemam na tehu test peniazky), a k lekarke by som aj mohla ist no tu je zase hacik v tom ze mam (z nevedomosti o plateni do zdr. poistovne pocas zamestnania v roku 2012), cize mam nedoplatok ktory mesacne splacam a narok mam iba na zakladnu zdravotnu starostlivost, do ktorej neviem co spada. Cize ak pojdem k lekarke budem si musiet uhradzat pravdepodobne vsetko, a ak si babo necham i cely pobyt v nemocnici a vsetky vysetrenia s tym spojene,...
No zial tu spociva dalsi problem ze si babo nemozem nechat( teda ak som ozaj tehotna), pretoze priatelov dedo by to isto nepovolil a na vlastne byvanie zial nemame,...
Pokial mozte poradte mi co mam robit..
A ak viete niekto nieco aktualne ohladne potratu budem rada ked poradite.
Dakujem

mircalla
6. máj 2015

@mamina2388 Nastastie pre vsetkych. Pevne dufam, ze urobis vsetko pre to, aby si ani nebola. V dobrom. vase deti musia z niecoho zit a 2 rodicia, ktori nepracuju nie je asi idealne

meluela
6. máj 2015

@mamina2388 " Neodkladná starostlivosť je aj zdravotná starostlivosť poskytovaná pri pôrode."
https://www.fmed.uniba.sk/fileadmin/user_upload...

amstelko
6. máj 2015

@mircalla neurobí vôbec nič,tomu ver, bude sa iba sťažovať a čakať, že ju niekto osvieti

sissy27
6. máj 2015

@mamina2388 a aj si si z tých našich rád niečo zobrala k srdcu, či stačí len toľko, že aktuálne tehotná nie si a potom už "nejak bolo nejak bude" ? nerýpem, len ma to úprimne zaujíma, či sa dá niekomu pomôcť dobrou radou...

mamina2388
autor
6. máj 2015

@amstelko kiezby vas osvietilo a nebuzerovali by ste,....
@mircalla hahahaha si vtipna
A vsetkym prajem krasny zivot a nadherne buzerovanie druhych, ach ake ste len ubohe, a trapne.
Ak tak zelam vam aby sa aj vo vasom zivote stalo nieco podobne a je. Nech vam to karma zuctuje aj z urokami...
Pekny den

ZIADAM ADMINA O VYMAZANIE !

mamina2388
autor
6. máj 2015

Dobrou radou ano, ale nenavidim ak su taky ako niektore co len rypu a vyzivuju sa v tom a ano zobrala som si k srdcu majte sa tu ako uznate za vhodne
@sissy27

fidka79
Odpoveď bola odstránená
1katkas
6. máj 2015

@mamina2388 preco tu nadavas ostatnym, ze su ubohe a trapne? za to, ze ti slusne napisali nazory? naco si potom zakladala diskusiu ked ta nazory nezaujimaju?
vidim, ze tehotna nie si.. ale aj keby si bola preco hned mysliet na to ako sa dietata zbavit? ja ked som zostala tretikrat tehotna ani ma nenapadlo ukoncit tehotenstvo

lamamma
6. máj 2015

Nechapem preco sa vsetky do nej navazate, VY vsetky, co tu kritizujete, budte VDACNE, ze nie ste v situacii ako ona a mate lepsi zivot.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sissy27
6. máj 2015

@lamamma nikto sa nenaváža... ale mať taký zdravotný stav, nemať vlastné bývanie, byť dlhodobo bez práce, nechrániť sa dostatočne pri sexe (to s tým prasknutým kondómom je ozaj otrepané a hlavne keď viem, v akej som situácii po všetkých stránkach, tak ozaj je kondóm málo) a dať 10% svojho príjmu za internet v mobile mi príde maximálne nezodpovedné, takže nebudem za to nikoho chváliť... áno, som vďačná, že mám lepší život, zdravie si človek nemôže vybrať, ale všetko ostatné áno...

vika35
6. máj 2015

@mamina2388 chod k lekarovi, aj keby si nebola tehotna, nejaky problemik tam je aspon zistis co ti je. ohladom prace pre tvojho muza su firmy napr. aj v CR, ktore zamestnancom poskytuju aj ubytovne, takze netreba ti peniazky, len chciet robit 😉

mircalla
6. máj 2015

@mamina2388 ja som vtipna? akoze 100 ludi ti tu napisalo, ze mas konat zodpovedne, namiesto toho, aby si si z toho daco vzala si agresivna
Ty sa nepoucis, nikdy!!!!! Este sa lutuj. Radu si dostala, len sa ti nepacili....pretoze by si si musela nahodou vstupit do svedomia.....

peneloppe
6. máj 2015

@mamina2388

Ja by som na tomto fore v živote nezakladala tému kde by som sa podelila o nejakú veľmi osobnú skúsenosť a potrebovala poradiť. Tu sa to všetko stále obráti nakoniec proti zakladateľke a je tu až príliš veľa premúdretých a nepríjemných žien.
Ja keď prispievam do nejakej témy, snažím sa poradiť ak viem a ak nie vyjadriť svoj názor. Bohužial niektoré ženy chcú poučovať a veľmi rýchlo odsudzujú.

Prajem Ti všetko dobré.

isabella22
6. máj 2015

@mamina2388 ani nevies ako ti zavidim keby cakas babatko...ja by som zan dala cokolvek cokolvek!!!prave idem na umele za lieky cez poistovnu dam ale 300eur plus dalsie veci 1500eur zato dame len aby sme mohli mat babtko a ty si toho daru nevazis...ked dieta nemozes mat mala si sa chranit alebo nesexovat...

mircalla
6. máj 2015

@peneloppe Mas pravdu - je lepsie jej zatlieskat, polutovat, nechat ju konat ako kona a potom poskytovat informacie o potrate....ved tie vlastne ziadala, nie?

peneloppe
6. máj 2015

@mircalla
Najlepšie je poskytnúť konštruktívnu radu. Nie buzerovať a kritizovať. Ale ja sa nejdem zapojiť do ďalšej zbytočnej debaty. Nemám na to čas.

tinushka13
6. máj 2015

kokso.. každým dňom lepšie a lepšie témy.. na test nemám € .. na potrat už hej.. ešte ani tehu niesom.. resp. neviem to .. nemám to potvrdené a riešim potrat.. čo tak si zistiť viac v zdravotke na čo máš a na čo nie.. a určite môžeš ísť k svojej Dr. aj keď máš nedoplatky.
Preboha.. ženy.. tak nechcem dieťa nesexujem keď to neviem.. chránim sa.. alebo aspoň neriešim debiliny na nete.. ( debiliny v poňatí, že to ešte ani nie je potvrdené a problém je na svete) ...
okrem iného internet je plný info o potratoch.. stačí len surfovať...

rutie
6. máj 2015

@mircalla
@sissy27
@fidka79
Uplne suhlasim s peneloppe. Kocky, ktore sa tu do zakladatelky navazate -prosim uvedomte si, ze takzvane vase "otvaranie oci" je hrach na stenu. Takto to medzi ludmi jednoducho nefunguje. Ak chcete pomoct a zmenit niekoho postoj, nemozte nanho utocit. Vtedy ca clovek prirodzene stiahne do seba, zacne sa branit a este sa utvrdi vo svojom stanovisku. Je to prirodzene, branime si tak osobnu integritu. Ak chcete niekomu pomoct, skuste sa vzit do jeho situacie, nehucat donho, co urobit MAL, ale skusit poradit co urobit MOZE. Inak je to len bezcielne mudrovanie, prezentacia vlastnej nadradenosti. TOTO NIE JE TEORETICKE FORUM O PLANOVANI RODICOVSTVA, kde si kazdy vyjadri nazor a ide domov. Tu si zena s problemom prisla po radu. Tu mozte ublizit.

Trochu ludskosti, nebudme zena zene vlkom....

mircalla
6. máj 2015

@rutie Co tak trochu ludskosti voci tym malym tvorom? ale ano, v tomto pripade je zbytocna hocijaka rada. o pol roka to tu bude znova

mircalla
6. máj 2015

@peneloppe aku si mala konstruktivnu radu ty?

peneloppe
6. máj 2015

@rutie
Pekne si to napísala. Presne toto som mala na mysli.

lamamma
6. máj 2015

@sissy27 nie chvalit, ale poradit. v dobrom umysle. A nie sa pohorsovat, kritizovat. Reagovat s takou negativitou, nic sa tym aj tak nevyriesi. Nikto nie je dokonaly a nie vsetci mame rovnake stastie a moznosti v zivote, nedostali sme do vienka to iste. Ale tak uz vieme, ze to bol plany poplach a je to "len" myom, takze tema ukoncena.

mircalla
6. máj 2015

Rada je byt zodpovedna, ist k lekarovi, riesit svoje financne problemy, chranit sa....
Akoze dostala ich neurekom, urcite nie v tej forme, ze ju niekto lutuje...pripadne chape...tam neni co chapat.
Ak nevie zobrat kritiku a poucit sa, tak to tiez o niecom svedci

ja ak robim kraviny, a niekto mi to niekto povie, tak sa nad tym zamyslim a neprskam na cele okolie, co si to dovoluju

mircalla
6. máj 2015

@lamamma Ono je najlepsie nemat ziadnu radu - a kritizovat inych. ja som za otvorenost a bez obalu nazor.

kiki68
6. máj 2015

baby uz pisala ze bola u lekarky a ma myom, takze sa to vyriesilo samo. Teraz hlavne, aby osefovala to,co s tym myomom dalej.

rutie
6. máj 2015

@mircalla
Ale naco plytvas svojimi nazormi, ked ich nikto neprijme? To sa mozes ist vykricat do lesa, alebo pisat knihy. To ze sa niekoho snazim pochopit, neznamena ze s nim suhlasim. Znamena, ze sa snazim chvilu pozriet na vsetko z jeho pohladu. Ano, su situacie, ked pomoze "polopate". Ale vacsinou u blizkych priatelov, ktori maju tvoju doveru. Nenarodenemu dietatu nijako nepomozes, ked dourazas jeho matku. Iba tak, ze ju presvedcis, aby mu dala zivot. A to hucanim a odsudzovanim dosiahnes tazko.

Pozerat sa na ludi zvrchu, zvrchu vlastneho vzdelania, sily, bezpecneho zazemia je strasne jednoduche. kocky, ak sa chcete ujistit v tom, ako mate vy svoj zivot pevne v rukach, stretnite sa niekde navzajom a potlapkavajte sa po pleciach. Tym vasim "otvaranim oci" tym slabsim len ublizujete a utvrdzujete ich v ich beznadeji a pocite zlyhania. Cloveka nepostavite na nohy tak, ze ho dokopete.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
mircalla
6. máj 2015

@rutie Tento typ sa bude lutovat cely zivot, zvalovat vinu na vsetko a hladat vyhovorky cely zivot. nesud, ake ma kto zazemie, zivot, vzdelanie, ked nevies....so mnou sa zivot nehral ani nahodou a mala to riadne zlozite
Myslim ze prave to, co pises ty, jej maximalne skodi, nakolko si povie, oh jasne, tie ma nechapu - kravy sproste, ale tieto ano - som v pohode.....a ver tomu, ze o pol roka je tu podobny problem znova

mircalla
6. máj 2015

@fidka79 ja to tiez neviem napisat inak, proste tu nevidim dovod byt empaticka, viem byt uplne empaticka, ked je na to dovod