Bábo bude choré a keď sa narodí, nedožije sa dospelosti
Ahojte maminky ako ste riesili keď ste sa dozvedeli ze vase bábätko bude chore ked sa narodi a nedozije sa dospelosti
@mihula chapem, co chces povedat, ale vezmi si nas pripad, ja mlada 20.rocna baba, ukazkove tehotenstvo, vsetko ok, ked tu zrazu, ze babo bude mat hydrocephalus, to babo ma dnes 20, sice je po operaciach, ale to dieta je absolutne zdrave samostatne ziena, ten kto nevie, cim sme si presli prva rok ani nevie, ze mala problem..... Mala som si ju dat zobrat? To iste som sa chcela opytat gynekologa, ktory mi pri druhom tehotenstve, pri oznamovani vysledkov tripple ci co to bolo, moj dr mal dovolenku, ten by sa neopovazil, ma zacal posielat na amniocentezu, genetiku a ja neviem, co... skoro som skolabovala, ze su zle vysledky, ale tie boli ok, a on, ze iba preventivne, v cakarni ma cakala rozkosna, baculata trojrocna, kucerava princezna za ktoro sa kazdy obzeral, vyzerala ako barokovy anjel. Mala som mu ju ukazat, opytat sa, ci som si ju mala dat zobrat. Ja viem, ze sme mali mimoriadne stastie, viem, ale...... Kazdopadne je to desne pre matku, priserne desne a tazke a nikto nema pravo ju sudit za akekolvek rozhodnutie.
@lavieenrose keby aspon tento stat pomohol pri výchove tažko postihnutych detí,snad by tolko bolesti nebolo.Ale prosit sa o kazdu plienku a kazdu pomocku a behat a zhanat sponzorov na nakladnu liecbu a rehabilitaciu no neviem dokedy by som mala silu bojovat a to ja som velký bojovník,ale detske utrpenie nedam,tam som SRAB
@maciatkolulu mas moj velky obdiv,som rada,že to tak dopadlo.
Ahojte maminky ja uz mam všetko obehane z plodovej vody mi zistili ze budem mat chlapca a bude mat duschenovu muskularnu svalovu distrofiu
@ewicapeniakova ahoj ja som čakala prvé bábo a v 23 tt mi na uzv zistili že malá má hydrocefalus a tvarovu dismorfiu veľmi som bola zúfalá ale mala som ešte nádej že to je len zlý omyl veď u nás nikdy neboli takéto ochorenia a všetci sme zdraví išli sme na Kramáre a tam mi to potvrdili a ukázali aj foto jedine mala srdiečko dobre ale to bola len časť skladacky všetko sa na mňa zosypalo a najhoršie bolo že nemala šancu keby sa narodila len by trpela a ja by som pohľad nezniesla stal sa z nej anjelik v živote som sa necítila horšie každú noc som preplakala nakoniec sa stal zázrak a ja som opäť tehotná a bude to zdravé dievčatko len Boh vie prečo to tak muselo byť a aj keď milujem veľmi moje dievčatko ktoré nosím pod srdcom nikdy nezabudnem na svoju prvú lásku Natalku srdce moje 😢💓
ja mam štiry dievčata a najstaršia z nich je autistka ma 11rokou ale nedala by som ju za nič na svete treba s nou viac trpezlivosti a všetko okolo ale taku lasku aku dostanete od toho choreho dieťaťa a to mateinske puto to proste nedokažete zozdravim dieťaťom a od nej som sa naučila ake su prave hodnoty v živote a neviem či si veriaca ale ja ju beriem ako dar ktory som dostala v živote neviac a nedostane ho hocikto prajem ti veľa sil ale je to dieťa niečo čomje už v tee a len tak ho zahodiť alebo kto vie kde končia take potraty 🙏
@ewicapeniakova o tom ochoreni som si nieco nasla, ako si napisala, prajem vela sil..nema ta, kto co sudit, nech to vyriesis akokolvek...urcite sa rozhodni podla seba
@0martina0 jedine boh moze sudit jej rozhodnutie, nikto by nechcel byt v jej kozi. Ja by som to tiez tomu dietatu neurobila aby sa narodilo s touto diagnozou.. Radsej budem kazdy vecer so slzou v oku zaspavat ako vediet ze odvtedy ako sa narodilo sa len trapi... Nehovorim ze kazde postihnuté dieta sa "len" trapi, ide hlavne o to co a ako je poskodene. Zbehala som vela takychto zariadeni od lahsich stavov az po tie leziace co o sebe ani nevedeli.. Nikto nevieme naco este my prideme, len my sme aspon videli aky je život a nie trapit sa v bolestiach od narodenia..
@deti95060810 aj v Ba lekari odpisuju jeden od druheho...cest vynimkam...
samozrjme že iba boh ju môže sudiť len alen on ale poznam mamičku ktora čakala dvojičky jedno po narodeni ostalo na pristrojoch a jej rozhodnutim bolo odpojiť ho od pristrojou aby zomrelo a dodnes ma s toho tramu a psychycke problemi lebo sa nemôže vyrovnať s tym že zabyla vlastne dieťa ja si myslim že tie vyčitky po potrate musia byť hrozne
@0martina0 niekto sa s tym vyrovna niekto nie, kazdy sme iní.. Nehovorím ze ja by som sa s tym vyrovnala len proste poznam zeny co boli na potrate aj 2x a islo o zdrave deti, teraz uz maju 1-2 s tymi istými muzmi v rovnakej situacii ako vtedy a dieta si nechali a to predtym nie..
@zuzans258 hovori niekto ze dieta je vec? Kazda mama by mala lubit svoje dieta nech je akekolvek ale vedome ist do toho ze vies ze sa bude len trapit.. Ja neviem ja by som to urcite neurobila a nech ma sudi kto chce
@petrag25 vieš pozerala som rozhovor s paraolympionikmi ...niektorý nemali nohy, niektorý ruky, iny zas nerozprávali, alebo boli autisti....ale vieščo povedali....že ľudia sa na nich pozerajú ako keby neboli normálny, alebo ich ľutujú...ale že oni sa s tým narodili..a nič iné nepoznajú...že oni sa necítia byť znevyhodnenými ....tiež som ostala zaskočena...a kedysi som mala možno dosť podobný názor ako ty...ale teraz to vnímam úplne inak...kiež by to tak dokazali vnímať všetci
@ewicapeniakova Ahoj. Ja som chodila do skolky a triedy kde boli aj hendikepovane deti (sama mam hendikep) a mala som dvoch spokuziakov, ktori trpeli tymto ochorenim. S jednym z nich som dokonca chodila aj na ZS. Vladko a Peto v skolke este chodili po svojich, aj ked pomalsie. U oboch to "spustil" uraz - zlomenina dolnych koncatin, na prvom stupni ZS. Obaja skoncili na voziku s tym, ze uz vedeli co ich caka a ako bude ochorenie postupovat (postupne ochabuvanie svalstva...) V konecnom dosledku si toho boli nakoniec vedomi aj chalani pretoze pri tomto ochoreni sa dieta doziva dospelosti. Obaja mali nieco malo cez 20 ked odisli. Nebudem ti rozpravat ake boli posledne chvile, ci uz pre nich alebo rodicov, to je snad jasne kazdemu, mozem ti povedat len tolko, ze zili zivot ako my len na voziku. Mali kopec priatelov, chodili do skoly, kina, na prechadzky, zazili kopec srandy a urcite si vazili vsetko omnoho viac a dokazali sa tesit z malichernosti lebo v puberte si uz plne uvedomivali kam to bude smerovat. Pre tie, ktore nevedia co je svalova dystrofia.... Je to neliecitelne a bohuzial smrtelne ochorenie. Inak, evka, ak ti mozem odporucit, chodte na genetiku nech sa zisti kto je nositelom genu (u jedneho z chalanov sa zistilo, ze je ochorenie dedicne a, ze prenasacom genu su jeho sestry - tie su zdrave, ale z pochopitelnych dovodov bezdetne).
@ewicapeniakova ahoj so svalovou dystrofiou mam bratranca. Nie je to pre tetu jednoduche. Ani vobec. No on je neuveritelny. Tak inteligentny. Drzim ti palce aby si sa dobre rozhodla.
@zuzans258 ja mam dve sestr, ktore su od narodenia len na posteli, nedala by som ich za nic na svete ale je to hrozny zivot.. Ked pozeras ako okolo nicj male deti rastu a pytaju sa kedy budu oni chodit.. Alebo ked jedna povie ze ako by chcela chodit, srdce nam ide puknut.. Aj kvoli tomuto sa chcem venovat takýmto detom. Su diagnozy s ktorymi sa da zit ale su take pri ktorych tie deti o sebe ani nevedia do toho by som vedome urcite nesla :(
@petrag25 a tam si to všetko zhrnula....za nič na svete by si ich nedala !!🙂 vidíš to...no čo sa týka toho druhého, Ja osobne by som nedovolila aby toho malého človiečika čo je vo mne odkázaný len na mňa zabili...proste už len ten názov že umelé prerušenie tehotenstva....aké prerušenie...proste je to vražda a za tým si ja stojím....veď len to video pred niekoľkými rokmi čo obletelo svet...dvaja doktori ktorý denne spravili niekoľko potratov sa rozhodli že to natočia zvnútra....a to dieťa sa uhýbalo a bránilo....on to už potom nemohol robiť a skončil s tým...aj sa zosypal z toho ...dlho sa dával dokopy,,,,tiež to bolo preňho normálne...a vidíš...obrat a zrazu vystupoval na úpplne opačnej strane...
Ahoj mamičky ja viem co je to za choroba ja som si to prezila v siedmich a ôsmich rokoch ked mi zomreli dvaja bratia jeden mal 18 a druhy 17 rokov nemusíte mi písať aké sú tie deti ja viem ze su rozumovo normalne ......a ano som prenasac tejto choroby tej zlej choroby ktoru si uvedomujem ze je veľmi zla a mám uz jedno uzastne zravucke dievčatko ktoré všetko zle ju minulo to mam radosť ze sa ta zla choroba z nasej rodini vytratila, toto som uz podstupila posledny krát radšej zostanem pri jednom dieťati a zdravom a drží ma ešte jedna nadej umelé oplodnenie a da sa to uz aspoň zistiť skôr ako sa dietatko vyvinie
@ewicapeniakova Mas u mna obrovsky obdiv za odvahu ist do najkrajsieho poslania kazdej zeny, a to byt matkou aj napriek takemu riziku. Som stastna, ze ti ten risk vysiel a nesmierne ma mrzi, ze to nevyslo aj tentokrat. Prajem ti vela sil nech sa uz rozhodnes akokolvek. Kedze mas s touto diahnozou vlastnu skusenost, poznas vsetky pre a proti, takze je cisto na tebe a tvojej najblizsej rodine ako sa rozhodnete. Len nechapem preco si pytas rady prave na MK ked vies o co ide.

@mihula my mame toto v rodine tiez, az na to ze par desiatok rokov dozadu nebol ultrazvuk ,mozno poznali nejake testy, bohvie.. moja teta -krstna mama ma muza co ma brata na voziku, slepeho ale komunikuje,len sa vobec o seba nevie postarat ani sa nakrmit..ked nahodou mamka dozije oni budu musiet odist zo zahranicia a starat sa o neho, ale je to zlaty chalan, kazdu telenovelu pozna :D