icon

Bábo v 32 týždni váži 1,1kg. Je to problém?

katrerina2
6. jún 2011

Ďakujem

michaela80
6. jún 2011

ultrazvuk ma odchylky...Moj syn sa narodil 30+3 a v to rano mi povedali ze bude mat okolo 1200 gr a mal 1750 a teraz pri malej mi 6 dni pred porodom povedali ze ma cez 2500 gr a narodila sa v 36+6 mala iba 2300 gr.
Ono este pribere , len pocitaj asi s tym ze bude drobnejsie ...ale hlavne aby bolo zdravucke lebo vsetkom casom dobehne ...

anaxamon
6. jún 2011

v poslednom, teda junovom cisle mama a ja je clanok s nazvom palculienka, aj ked to nemusi byt u teba rovnake ako v tom clanku mozno by si si ho mohla precitat..

zaroven vsak musis vziat aj do uvahy co ti radia lekari, ako je babatko na tom s vyvojom, a mozno ti len termin nesedi koli nepravidelnemu cyklu, alebo len babatko ma geneticku preddispoziciu byt mensie🙂....moznosti je vela, v prvom rade bud ty v pohode a bude aj babatko 😵

stanislavao
6. jún 2011

kazde dietatko sa vyvija inak a za ostavajucich 8 tyzdnov este moze vsetko dohnat, ale taktiez sa nemozete spoliehat na vahu, ktoru len podla sonofrafie {ultrazvuku} urci lekar. je to vzdy len orientacne. to kludne moze mat aj 1500g. vasho gynekologa sa musite opytat, ci je vsetko v poriadku. moj syn sa narodil s porodnou vahou 2.400 a ked sme odchadzali z porodnice vazil 1900g. a je v poriadku, vsetko dohanl a nema ziadne zdravotne nasledky na nizku vahu. nebojte sa a vsetko sa pytajte gynekologa. ak ste si nim neni ista, vyhladajte ineho.

anjelicek26
6. jún 2011

Pokial lekar povedal, ze sa neni coho bat, tak sa neni coho bat... nas mal v 30 tyzdni 1400g a narodil sa v 37tt+4 a mal len 2550g... takze ku koncu toho uz moc nepribral... Budeme mat rok a ma skoro desat kil 🙂 Je uplne priemerne babo a v nicom nezaostava 🙂

maggie2
6. jún 2011

Nemusíš mať obavu. po prvé UZV odhady váhy bývajú nepresné. A ešte máš niekoľko dobrých týždňov k dobru a bábatko porastie dňom čo dňom. Mne sa narodila dcérka v 38 tt mala necelých 2500 gramov a bola OK, hneď sme o pár dní aj išli domov. Každý pozeral aká je to malá bábika. A dnes je to vysoká a robustná (možno až príliš) školkárka.

gubcikova
6. jún 2011

UZV neber vážne.nám napr.doktor meral podľa stehennej kosti malinkú a povedal mi,že budem mať veľmi dlhé bábo nech sa pripravím na dlhý pôrod.podľa neho mala v 33tt.49cm a 1100g a narodila sa v 40tt+0 46cm a 2800g.len je akurát doteraz taká chudunká.he he čím menšie deti tím ľahší pôrod 😀

martina2001
6. jún 2011

ultrazvuk má odchýlku až 500g tak žiadna presnosť, ja keď sa spýtam na váhu tak mi nikdy nepovie že presne, stále iba okolo ...... by mala mať. skôr sa riadi podľa merania hlavičky, bruška a stehennej kosti a podľa toho určí týždne 😉

luciole
6. jún 2011

ja sa tiez pripajam k maminkam, co vedia o odchylkach uzv svoje, mna este den pred porodom strasil lekar, ze dieta bude mat 3700g a mala bola nakoniec 2880 gramova...takze skoro kilo rozdiel 😝 a takisto to moze byt aj posunutym terminom, ako tiez bolo spominane vyssie, vzdy je to len orientacne

nika251
6. jún 2011

Ahoj. Ja som pri prvom aj druhom mala teda odchylky riadne. Prvy syn mal vazene asi desat dni pred porodom vahu 2700g alebo dajako tak, a kratke nohy. No, poviem ti, take nervy som mala, ze to sa opisat neda. V den porodu ho premerali, bo sa zdalo, ze mam uzku panvu a namerali 31OOg. No kamen zo srdca. A maly sa narodil ako 3700g a 52cm, nohy mal a aj ma teda ako bocian.
Pri druhom mi tiez nameral v 30tt dost malo a zas samozrejme kratke nohy - okolo 1100g a pre istotu som isla k druhemu dr. ktory nameral o dost viac a a aj nozicky mal krasne dlhocizne.
Takze ta odchylka tam je riadna, zalezi na tom v akej polohe babatko je, ci nameral spravne parametre- staci aj milimeter-dva a uz tam odchylky su. Ved vaha sa vyratava z viacerych nameranych udajov a staci sa pomylit napr. pri tych nozickach, ci hlavicke a uz je tam zmena aj niekolko 100g. 😉 😉 😉 . Ak si vyplasena, chod este k druhemu Dr. a mas pokoj 😉

dai
6. jún 2011

ahoj,
ak je malinke v poriadku a ine mu nechyba tak to neries ...
ano, podla tabuliek je to malo, na druhej strane lekary hmotnost len odhaduju - babatko ti v brusku odvazit nevedia 🙂
mne pri malej odhadovali pred porodom 3700g, mala sa narodila ledva 3-kilova... teraz sme boli cele tehotenstvo mensi o tyzden ako sme mali byt, na poslednom utz to zrazu na den presne sedelo... realnu hmotnost baba sa predpokladam ze dozviem az po narodeni 🙂
ako pisu dievcata - hlavne aby bolo zdravucke

martinka30
6. jún 2011

u nas to bolo tiež tak. ja mam troch chlapcov, ten najstarší mal 3100g a mal mať 3800g stredny mal byť malinky 1900g a mal 2550g a posledny tiez maly a mal 2580g všetzci traja sa narodili tri t. pred terminom hlavne že boli a su zdtaví 😉

marcelina27
6. jún 2011

Ak lekár nepovedal že by malo ísť o niečo vážne, tak by som sa nestrachovala, veď aj my sme jeden silnejší a druhý chudší. Odchýlky pri narodení sú ja ja viem o tom svoje, keď mi merali na sone dcérky dvojičky a povedali, že bude treba urgentný cisársky rez, lebo jedna je menšia a druhá žije už aj z jej výživy (jednovaječné dvojčatá, placenta bola len jedna), stále som počúvala, ako jedno dieťatko je malé podľa merania. Posledná veta na sone bola, ukončíme tehotenstvo a to bolo v 34.t.t a tak sa dievčatá narodili a ako ich vyberali ja som tŕpla aké budú a oni "bucky" jedna 1910g a druhá 2200 g. Také strachy som mala z toho ich merania. A nakoniec sa narodili možno pre niekoho maličké, ale na ten 34 týždeň to bolo super. A dievčatká dobehli rovesníkov.
Neboj sa, všetko sa dobehne a možno aj to meranie bude len také prvotné vystrašenie. Do 40 týždňa ešte naberie bábätko veď to je ešte pár týždňov do vtedy.

zuzana3221
7. jún 2011

ahoj, mne celú tehotnosť vraveli, že bábetko je malé a slabo priberá. Vraj bude mat len okolo 2500 - 2800g a ked sa narodil tak mal3500g. prene odvážiť sa babetko v brušku nedá, ak máš všetko ostatné o.k., tak váhu nerieš. 🙂

moniciak
7. jún 2011

Mne lekarka aj lekar povedali ze malé je o dva tyzdne mensie a keď sa Monika narodila mala 3180g 🙂

sweetsuzi
7. jún 2011

Zalezi aj od toho kto ten USG robil, aky odbornik. Bola som v presne rovnakej situacii, v 31.tt mal maly 1400 g ale hlavne vadilo to ze je mensi objem bruska, tak sa to posudzuje, ci to bude male dietatko preto ze je to geneticky dane, alebo preto ze zaostava a treba mu pomoct. Ja som stravila 2 tyzdne na infuziach Magnezium+Syntofilin+Glukoza a o 2 tyzdne sme mali na USG 2460gramov. Potom ma pustili domov, ale o dva tyzdne po kontrole som opat skoncila v nemocnici, lebo som mala zle prietoky, takze opat infuzie, pricom mi povedali ze urcite nevydrzime do terminu. Maly sa narodil v 37tt+5 a mal 2870g a 49cm.