icon

Biela hrčka pod predkožkou trojročného chlapca

brunetka231
24. okt 2017

Ahojte baby.Netusim ci uz tato tema je ale rozhodla som sa napisat a prist si po radu.Moj 3rocny syn ma pod predkozkou na spodnej pravej strane pipika bielu hrcku.No vyzera to ako lozisko...nechapem ako sa tam tak rychlo dostalo.Predlozka mu nejde este uplne stiahnut.Ale ako nam bolo povedane ani nemame nasilu len ked to ide.Tak kazdy den v sprche robime kuki a pekne umyjeme natiahneme ako sa da.Ziadny uraz ani zapal nemal.Nerozumiem tomu.Asi dva dni sa mi stazoval,ze ho stipe pipik ked cika.Dali sme brusnicovy cajik vyplachli sme repikom a dali framikoin.Cika pekne.Pipik nema cerveny ani napuchnuty.Navtevu urologa odkladam s obavy nasilneho pretiahnutia.Dost sme si vytrpeli s operaciou vajicka:(Moze to byt smegma?Alebo hnis?To mi pride ako menej pravdepodobne.Ako mu to mam uvolnit alebo sa lekarovi nevyhnem?

Strana
z2
marcelatje
25. okt 2017

@sashabb okrem toho zjazvene tkanivo straca pruznost takze mozu byt problemy v sexualnom zivote 🙈

brunetka231
autor
26. okt 2017

Tiez mam takyto nazor.Mozno je to zle ale ja som ten typ mami,ktory sa informuje snori a hlada aj ine alternativy.Mala som par velmi zlych skusenosti a od vtedy neverim lekarom.Moj starsi syn mal ako 3mesacny trosku vydutu hlavicku na boku.Vsimla som si,ze je akoby zalezana.Lenze ja som polohovala.Sla som pekne k pani doktorke.Ta skonstatovala,ze ma v hlave tekutinu!!!!!Skoro som odpadla.Nasledovali 2tyzdne stresu kym sme nesli na sono!!!Na sone pan doktor povedal,ze moj syn ma uzku tvarovu cast a ked mozocek rastie lebka sa prisposobuje preto to vidno viac ako u deti s okruhlou tvarickou.A ze pani doktorka ma ist na sono mozgu!!!rozculil sa ze asi pani doktorka nevidela ako vyzera tekutina v hlave!!!Syn ma krasnu hlavicku okruhlu!!Tvar ma ako dievcatko🙂Druha skusenost.Neslo nam vajko dole.Ok idem zas.Vyziadala som si sono.Neda sa.Presviedcala ma na inekcie.Ze to za to stoji a bla bla.Ja prvorodicka hlupana posrata strachom s operacie a vdacna za radu inekcii som pristala!!A zbytocne.Keby mi dovolila to sono na co mi vymenny listok nedala by prisla na to,ze ma pruh a to vajko nepusti dole.Takze operovat treba cim skorej.Ja som decko trapila 2 mesiace inekciami a nic.Vsade len krutili hlavou,ze si pani doktorka pripisala body k dobru!Druhy syn mal podla nej pruh.No nemal.Vybavila som si chirurga a cuduj sa svete nemal pruh....od vtedy vsetko riesim sama na vlasnu past vybavujem a ku nej si chodim tak po vymenny listok!Druhy syn tiez vajko hore:/Ale nezufam.Ked mal 2tyzdne volala som do b.b. a riesila tam.Ziadne pani doktorka a bla bla.Zvihnem telefon a poriesim sama.Co ma sere najviac budu vydierat matku psychicky ako ublizuje svojmu decku ked nepristupi na ich radikalne riesenie.Co je najjednoduhsie.Naco sa trapit a venovat sa tomu.Odtrhnem a dobre.Predsa co uz nemam to ma nemoze boliet

sona3001
26. okt 2017

Ahoj moj 13 mesacny mal tiez bielu hrcku ako pises. No nie je to hrcka je to tuk, aj moja dr zvazovala navstevu urologa no povedala som ze je to skoro, pomaly som mu pipik stahovala vacsinou na mieste kde ta hrcka je nie pri kazdom kupani, nie vzdy niekedy sme zabudli, niekedy bol unaveny zly az po par tyzdnoch akoby ten tuk dozrel, kozicka sa sama posunula a zacalo to vychadzat von, trosku som to vytlacila je to ako ked mas biely uhor. Moze aj nemusi sa to zapalit.

brunetka231
autor
26. okt 2017

Dakujem za radu.Dufam sa to nezapali.Vybavila som si urologa znameho.Chcem len aby to videl.Nedam nic stahovat.Skusam mu to sulkat ale zatial nic.A nechce si dat stahovat predkozku je mu to neprijemne.

ukulela
26. okt 2017

@brunetka231 prosim ta, co nezmenis pediatra????

rony1
26. okt 2017

@brunetka231 ahoj..nas syn mal min.mesiac problem s pipikom..vecer ked sa prezliekal som si vsimla ze ho ma aspon 2x vacsi..a pritom sa vobec pocas dna nestazoval ani ked siel na wc. Tak som mu natrela framykoinom a muzovi povedala ze ak nezaberie pojdeme na uro len ze chcem skusit aspon den sama preliecit ze zbytocne ho nestresovat..rano som urobila repik a mocil sa v tom len vzdy v tom repiku ked bol tak som mu kusok natiahla(to ho bolelo) aby to slo vsade.repikovali sme 3xdenne tak tych 10min..hnis mu siel von potom framikoinom ponatierat aj z vnutra ako sa dalo..a teda nebolo treba ani urologa prvy den este dako zlepsenie nebolo no dalsi den lepsie a kazdym dnom lepsie a lepsie asi za 4dni bolo vsetko ok..tak skus repik kupel to neuskodi urcite...inak v nasom pripade ja si myslim ze slo o to ze pri pretahovani sa asi viac potiahlo a ak sa daka ranka urobila a sa to zapalilo a opuchlo..co som studovala potom po nete tak zvacsa sa takto robi u uro ze urobi vyplach aby vsetko slo von ja som nemala ale striekacku tak preto sme len mocili ale snazila som sa mu to aj vytlacat von ten hnis ono v tej teplej vode to super povoli 😉a potom urolog predpisuje antb.mast cize framykoin..a nakoniec ani nebolo treba nikde ist..uz dufam ale sa to nezopakuje.

brunetka231
autor
27. okt 2017

Ahoj ukulela🙂Prave menim;)Aspon si urobis nazor na to ako sa v dnesnej dobe musis vediet obracat aby si vlastne dieta uchranila.A mala pomaly viac informacii ako lekar.A kto by to bol cakal,ze ti lekar miesto pomoci ublizi.A to nieje jedina lekarka,ktora co viem stoji za h...o!

brunetka231
autor
27. okt 2017

@rony1 dakujem za radu.My ale opuch nemame ziadny.Nic.Ranku na tej strane nemal urcite
Preto nerozumiem.Len som trosku zmatena lebo ked sa ho opytam ci ho boli pipik tvrdi,ze nie.Ked cika tak nie.Ked robim kukiho(pretahovanie)vtedy stipe.Lenze ja neviem co ho stipe.Raz mi povie,ze uzdicka potom nie uzdicka potom zalud potom nie zalud potom ta kozicka ho taha kde ma tu hrcku.....som s neho zufala.Vzdy ked mu mocim v rumanceku pisti,ze ho stipe.....netusim ale co.Mocim v rumanceku 3krat denne a mastim framikoinom uz asi 3den a on stale len ze ked mu umyvam pipika pri stahovani ze boli.Pochopila by som ak by bolela a tahala ta kozicka pod ktorou ma tu hrcku ze mu to tam taha a ta koza sa tam odliepa a pri pretahovani to logicky stipe ale takto neviem.V pondelok ideme k uro.

gin124
11. nov 2017

@sashabb díky za link na ten článek. Já ho tu kdysi už viděl, jen jsem ho nemohl nalézt. Tak jsem tu dával provizorně link na obdobný článek v češtině, ale na slovenské fórum přece patří článek ve slovenčině.

jituska666
27. dec 2017

@brunetka231
moj syn ked mal priblizne rok a pol tak sme mu dali urobit obriezku a doteraz to nelutujem a tiez co si pamatam tak mal pod predkozkou taku bielu gucu,pocas obriezky som videla ako mu to cistila,ze to bolo cele biele .odkedy mame obriezku tak nemame absolutne ziadne problemy, pipik stale cisty a vonavy, co sa pri pipikoch aj ked denne umyvanych povedat neda. vrelo odporucam obriezku aj ked ocakavam vela negativnych nazorov na obriezku. pekny den

sonulka8
28. dec 2017

@jituska666 podobne sme na tom...mame obriezku od leta a mozem len a len chvalit🙂

matka1989
28. dec 2017

@jituska666 prepac ze sa votriem ale naco je ta obriezka a co sa vlastne pri nej robi?

jituska666
29. dec 2017

@sonulka8 tak to ma tesi

jituska666
29. dec 2017

@matka1989 obriezka je skvela vec co sa tyka hygieny. co sa vlastne pri nej robi? mas na mysli ako ju robia? nerozumiem presne tvojej otazke

gin124
7. jan 2018

@jituska666

V každém případě jste nechali nezvratně zmrzačit vašeho syna a natrvalo jste ho proti jeho vůli oloupili o jeho nejcitlivější erotogenní zakončení. Mnohdy se to dělá z důvodu náboženského tmářství, ale jedná se o zvěrstvo, které některé "kultury" provádějí od doby, kdy byl člověk ještě člověkem jeskynním. (Omlouvám se zvířatům za slovo zvěrstvo)

Vím o hodně případech, kdy synové své matky za oloupení jejich nejcitlivějších erotogenních zakončení těžce nenávidí.

Je to i duchovní zlo, které vede k duchovní pýše a duchovnímu nadýmání. Tato duchovní pýcha zachvátila USA. Postoj židovského autora Davida L. Gollahera k tomu je:

apříklad jeden z dnešních židovských kritiků obřízky, David Gollagher, tvrdí, že obřezávání dětí vyvolává nenávist synů vůči matkám. Dospělí muži svým matkám nemohou odpustit, že nezabránily jejich zmrzačení.

http://granosalis.cz/modules.php?name=News&file...

Dnes se každý dospívající kluk může dovědět, o co byl svou krkavčí matkou (v lepším případě pouze hloupou matkou) oloupen.

http://www.strankyprokluky.cz/jak-o-sebe-pecova...

http://www.predkozkapenisu.cz/obrizka-poskozova...

jituska666
23. jan 2018

@gin124 absolutne nesuhlasim a dalej sa k tomu nebudem vyjadrovat.

gin124
26. jan 2018

@jituska666 Máte na to právo nesouhlasit, ale nemůžete vědět, zda vám váš syn, jestli kvůli tomu bude mít problémy v sexuálním životě nebo jestli kvůli tomu přijde o svou lásku, nebude vyčítat, že jste mu nechala zmrzačit pohlaví. Zabývám se o to teprve čtyři roky, před tím jsem měl na tu obřízku opačný názor, ale když jsem narazil na případy mužů, popřípadě jejich partnerek, kterým ta obřízka zničila řivot, tak jsem na tu obřízku změnil názor o 180° a zcela jsem přestal věřit stupidní protiobřízkové propagandě.

V žádném případě bych nechtěl být v kůži rodičů, kterým tu obřízku jejich syn vyčítá mebo je za ni dokonce nenávidí. Jak už jsem napsal, takových případů za ty čtyři roky znám opravdu velkou fůru.
Jde o hrubé pošlapání práva dítěte na jeho sebeurčení a tělesnou integritu. Kdo toto dělá a přitom něco žvaní o lidských právech, tak je v mých očích prvotřídní pokrytec.

V žádném případě bych nechtěl být v kůži takových rodičů. To nepíšu kvůli vám, u vás je stejně pozdě ale píšu to kvůli ostatním účastnicím tohoto fóra. Vy jste pro mne totiž odstrašující případ.

Ona ta bílá guča a množství bílého materiálu je zcela normální stav při uvolňování konglutinace (přirozeného slepení předkožky se žaludem) . To si prodělává každý chlapec, kterému se ta konglutinace uvolňuje a není to vůbec žádný důvod pro zmrzačující amputaci předkožky, kterou tu ještě ke všemu nepěkně propagujete.

gin124
26. jan 2018

@jituska666 Falešné tvrzení o hygiene neobstojí. Źenský genitál produkuje mnohem více smegmatu, má více záhybů a mnohem hůře se čistí. Přesto je obřízka děvčátek od roku 1995 a od roku 2010 v EU zakázaná. Zakázat mrzačení pohlavních orgánů u jednoho pohlaví a druhého ho povolit je nehorázný sexismus a nehorázná diskriminace dětí mužského pohlaví.

V USA jsou mimo hru, protože USA jako jediný z vyspělých států Úmluvu OSN o právech dítěte neratifikovaly. Ta na území USA neplatí.

gin124
26. jan 2018

Omlouvám se. S tou gučou to byla jiná účastnice ale jinak to vyjde na stejno. Obě dvě jste v mých očích odstrašujícím případem.

jituska666
1. feb 2018

@gin124 boze dajte pokoj a nepoucajte ma tu. ja mam muza s obriezkou a nema traumu a je velmi rad ze ju ma. a ja som rada ze mam muza s obriezkou, bez by som nechcela. a laskavo dajte uz pokoj.mudrlant. realita je ina ako knihy.

gin124
1. feb 2018

@jituska666 To není mudrlanství. Dnes vím o fůře mužů, kteří mají kvůli té obřízce zničený sexuální život a též o fůře žen, kteří mají bolestivý pohlavní styk s obřezanými muži. Těmto nešťastníkům je to, že je někdo spokojený se svou obřízkou platné jako mrtvému zimník.

Já měl na celou věc ještě před 4 roky zcela jiný názor, než jsem se seznámil s touto problematikou.

Takže ještě jednou opakuju:

Jde o hrubé pošlapání práva dítěte na jeho sebeurčení a tělesnou integritu. Kdo toto dělá a přitom něco žvaní o lidských právech, tak je v mých očích prvotřídní pokrytec.

Teď jsem se dověděl novou zprávu:

Že by první vlaštovka?

Islandští poslanci navrhují zákaz obřízky chlapců.

Poslanci pěti islandských politických stran navrhují šestiletou basu pro toho, kdo to zbytečně provede.

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/...

Vidím to jako správné.

lus2909
1. feb 2018

Moj ma 2,5 nema ziadny zapal ani problem s pisanim, boli sme na preventivkr a nasa mudr. prve co urobi nasilu stahuje predkozky ci treba alebo netreba a neslo mu tak hned papier na urologiu, tak mi to nedalo a nastudovala som si okolo toho kvantum veci a rozhodla som sa sama ako mama s vnitornym dobrym pocitom ze na urolo.nepojdem a nedam mu to nasilu urobit, naco ked nema problem na stahovanie predkozky kedy sa mu to samo uvolni este ma cas, takze baby kazdy podla svojho uvazenia, ale to je tak ze 100 lekarov 100 nazorov nikto sa nezhodne v nicom, tak aspon mi majme rozum a nedajme detom robit veci nasilu ani vam by sa to nepacilo keby niekto prisiel a nasilu vam nieco urobil, macame pisaka v sleze a kremujeme a verim ze ziadny urolog nebude potrebny a vyhnem sa mu obkukom

ivanameskova1
1. feb 2018

náš synček mal bielu hrčku na pipikovi na strane pipika, prvý urológ nás posielal na operáciu, na operačke nás poslali domov, lebo to mal maz, ktorý vytečie sám a o týždeň tam nemal nič, bez nejakých iných ťažkostí ako zápal, alebo bolesť pri cikaní, bol to názor proti názoru, tak som bola ešte u jedného súkromného urológa, ten potvrdil tiež ten maz

ale choď radšej s ním k lekárovi, zdravie nie je sranda

gin124
1. feb 2018

@lus2909
@ivanameskova1 To je normální přirozený přechodný stav. Vy jste měli štěstí, ale je mnoho lékařů, dle mých znalostí je to jak v Německu, Rakousku, v ČR i na Slovensku stejné, kteří v tomto mohou dítěti násilným přetahováním předkožky nebo zbytečnou operací hodně ublížit.

https://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/cisti-j...

On je tu obdobný článek i ve slovenštině, jen je ho třeba pohledat.

Strana
z2