icon

Bioliečba manžela počas tehotenstva

kristinka2021
12. aug 2025

Ahojte mamičky, chcem sa informovať, máte niektorá skúsenosti stým, že partner ( manžel ) sa vám liečil na psoriázu za pomoci už bioliečby a popritom ste ostali tehotné?
Má dostať prvú dávku, určite to budeme riešiť aj s lekárom, ale možno sa tu nájde niekto kto mi vie niečo ku tomu napísať.
Ďakujem každej za odpoveď 🙂

sisa_s
12. aug 2025

Vies nazov latky, ktoru bude dostavat? Monoklonalne protilatky by mali byt pre muza ok, rizikovejsim by bol metotrexat atd

kristinka2021
autor
12. aug 2025
@sisa_s

Vies nazov latky, ktoru bude dostavat? Monoklonalne protilatky by mali byt pre muza ok, rizikovejsim by bol metotrexat atd

@sisa_s nevieme nič ešte, len nám dnes volala dr. že je schválená a že v pondelok 18.8 má prísť ku nej do ambulancie. Ale ďakujem zistíme o akú látku ide.

sisa_s
12. aug 2025
@kristinka2021

@sisa_s nevieme nič ešte, len nám dnes volala dr. že je schválená a že v pondelok 18.8 má prísť ku nej do ambulancie. Ale ďakujem zistíme o akú látku ide.

@kristinka2021 urcite sa treba opytat 🙂 u muzov to ale nie je taky problem ako u zien 🙂 schvaluje sa liecba monoklonalnymi protilatkami, takze skor pojde o to

luccija
12. aug 2025

@kristinka2021 kamarát bral bio liečbu, ale podpisoval, že v tom čase sa nebudú snažiť o dieťa.Liek neviem

kristinka2021
autor
12. aug 2025
@luccija

@kristinka2021 kamarát bral bio liečbu, ale podpisoval, že v tom čase sa nebudú snažiť o dieťa.Liek neviem

@luccija a bioliečba psoriázy? Nevieš ?

luccija
12. aug 2025
@kristinka2021

@luccija a bioliečba psoriázy? Nevieš ?

@kristinka2021 áno, psoriázy bol to môj prvý frajer🙂má psoriázu od puberty s teraz v dospelosti ju bral veľmi pomohla, ale viem, že museli používať ochranu.Ale mozno je tých typov liečby viac pýtaj sa lekára nech ťa nezavadzam

kristinka2021
autor
13. aug 2025
@sisa_s

@sisa_s ahoj názov lieku je Bimzelx 160mg injekčný roztok v naplnenom pere. Pomôže ti to ? Vieš mi napísať či je tento liek nebezpečný? Ďakujem

sisa_s
13. aug 2025
@kristinka2021

@sisa_s ahoj názov lieku je Bimzelx 160mg injekčný roztok v naplnenom pere. Pomôže ti to ? Vieš mi napísať či je tento liek nebezpečný? Ďakujem

@kristinka2021 tento liek by mal byt v poriadku 🙂

kristinka2021
autor
13. aug 2025
@sisa_s

@kristinka2021 tento liek by mal byt v poriadku 🙂

@sisa_s ďakujem ♥️

sisa_s
13. aug 2025
@kristinka2021

@sisa_s ďakujem ♥️

@kristinka2021 je dobre sa vzdy opytat lekara, ktory podava liecbu 🙂 ale tento liek neovplyvnuje plodnost muzov a nema mat ako vplyv na zdravie pripadneho babatka, ak liecbu podstupuje muz 🙂

melly90
Autor odpoveď zmazal
melly90
2. dec 2025
@kristinka2021

@kristinka2021

Ahoj mám otázočku síce mimo témy ale nevedela by si mi povedať či pri podaní inj to manžela neboli ? Lebo ja keď si mám pichnúť dávku ta až pot ma obleje a ešte po pichnuti nejaké 2 min to boli stipe či čo vlastne ..ďakujem

kristinka2021
autor
3. dec 2025
@melly90

@kristinka2021

Ahoj mám otázočku síce mimo témy ale nevedela by si mi povedať či pri podaní inj to manžela neboli ? Lebo ja keď si mám pichnúť dávku ta až pot ma obleje a ešte po pichnuti nejaké 2 min to boli stipe či čo vlastne ..ďakujem

@melly90 ahoj, no manžel si pichá už 5.mesiac, ale nie nemá žiadne ťažkosti, ale je pravda, že je silnejšej postavy, pichá si tiež si tiež do brucha, ale nemá ani miesto po vpichu červené, a nemá ani žiadne ťažkosti.