Bola ste tehotná a museli Vám operovať žlčník?
Ahojte. Som v 15. týždni tehotenstva a dnes v noci som mala 3. záchvat v priebehu dvoch týždňov (kolika, neskutočné kŕče, vracanie, no des). Som druhý krát v nemocnici a vraj mám kamene a lekári chcú pristúpiť k laparoskopickej operácii. Vraj do budúcna sa to bude určite opakovať, keďže aj dodržiavam diétu a aj tak sa mi záchvaty opakujú, plus malé je uložené na pravej strane hore, čiže mi aj stále na ten žlčník tlačí.
Ktorá ste mala takto operáciu v tehotenstve, tehotenstvo ste dotiahli do úspešného konca so zdravým bábätkom? Alebo to zle dopadlo?
Ďakujem za odpovede. Veľmi sa bojím.
@domcatko1811 aj v tehotenstve sa ženy operujú a 2.trimester je najmenej rizikový. Určite lekári zvažujú prínos vs.riziko. Počas operácie je monitorovaná aj žena, aj dieťa.
@lula3108 no keď som si toto prečítala, tak hej, tá operácia je asi viac prínosom. Šak ja mám aj zhrubnutú stenu a proste žlčník dodžubaný, že bude musieť ísť skôr, či neskôr von. Len sa bojím o to malé. Ale tak, hádam to všetko dobre dopadne.
Oni vedia co s tym, podla mna sa nic nestane, proste spravia, co bude treba. Je mozne, ze budes dlhsie v nemocke skrz pozorovanie. Drzim palce
@domcatko1811 neprešla som si tým, ale už som tu videla žienku, ktoru operovali počas tehotenstva a dopadlo to dobre.
Osobne si myslím, že čím skôr tým lepšie, lebo ako bude bábo rast bude to len horšie a skôr vydim problém v tom, že ak nezoperuju môžeš mať predčasný pôrod a to môže byť ešte horšie. Ja by som v tomto asi počúvala lekárov a radšej to dala zoperovat.
@domcatko1811 nedávno bolo 9 rokov čo som si týmto prešla. Záchvat za záchvatom, dokola sanitka, urgent, infuzka, domov. Doma sme mali už jednu malú dcérku, bolo to šialené... Až raz po takejto otočke z urgentu som dostala záchvat hneď po navrate domov, že muž volal opäť záchranku a už som sa tam rozplakala nech ma neposielajú domov. Reálne hrozilo že predčasne porodim, hospitalizovali ma, prednosta z gynekológie dal súhlas a do 24hodin ma zoperovali. Bola som v 26tt.
Nebolo to ľahké tesne po operácii, ale bábätko to zvladlo.
@domcatko1811 ja som sla na zlcnik po porode ale bolo to riadne tazke... dnes su uz anestezy aj pre tehotne, absolvovala by som to, kolikami atd. robis dietatu podla mna horsie a rekonvalescencia po nom je super 🙈
@domcatko1811 neriskovala by som
@zzzzza akože tú operáciu podstúpiť? Či naopak?
@domcatko1811 ano
@domcatko1811 tetu operovali takto pred vyše 20 rokmi. V pohode donosila a porodila. Záchvaty a komplikácie sú väčšou hrozbou pre teba aj dieťa.

@domcatko1811 ja som mala tak isto kamene aj piesok v zlcniku v tehotenstve ale nikto sa ma neodvazil operovat. Dotiahli sme to do 35tt, potom mi zacala zlyhavat pecen a musela som ist na akutny cisarsky. Tehotenstvo bolo cele hrozne, posledne dva mesiace som jedla uz len piskoty, suche rozky, a detske vyzivy, niekedy som zvladla cisty vyvar. Napriek tomu som mavala pravidelne zachvaty a musela behat na urgenty. Za cele tehotnestvo som pribrala 5kg, hrozne som sa bala o malu ale teda nastastie dopadlo to ok. Zlcnik isiel von 2 tyzdne po cisarskom, rekonvalenscencia bola narocna lebo dve operacie tesne po sebe, do toho som sa musela starat o dieta a kojit den/noc. Po tomto vsetkom by som ti odporucala ist teraz cim skor to zoperovat, urcite to bude strasidelne ale usetris si dalsich 5 mesiacov trapenia a tiez po porode by si musela ist na dva dni do nemocncie od dietata co tiez nie je vyhra. Drzim palce