Bolesť hlavy v tehotenstve

22. dec 2020

Ahojte. Vedela by mi poradit nejaka z vas...Som tehotna a mavam strasne bolesti hlavy, taka tupa bolest je to. Boli ma to teraz, ale aj hocikedy pocas dna. Mozem uzivat nejake lieky? Samozrejme, ze asi nie stale, ale potrebujem to trochu stlmit. Neda sa to uz niekedy vydrzat.

veronikaszabova
22. dec 2020

Paracetamol mozes. Ine nie

erika2789
22. dec 2020

Iba paralen ale aj ten s mierou

ivkazba
22. dec 2020

Nemáš vysoký tlak? Z neho ťa môže bolieť hlava.

ona303
22. dec 2020

Ahoj, ja som to mala tiež, ako mi začal 5.mesiac tak to seklo. Mne doktorka povedala, že si mám dať aj dva paraleny, lepšie ako trpieť bolesťou. Kúpila som si tigriu čínsku masticku a natierala som si s nou spánky a tam kde ma bolelo. Ľahla do tmy a ticha a snažila sa zaspať. Par krát som sa od bolesti aj pozvracala, nebola to sranda.
Beriem aj magnerot, zatiaľ 1 tabletku denne, ale to tiež len na odporučenie doktorky.
Ja som mala tlak ideálny.

miriam11
22. dec 2020

Magnesium doplň

autor
22. dec 2020

@ivkazba tlak mavam okolo 100-110/70

ivkazba
22. dec 2020

Tak máš trochu nižší, môže byť aj z toho. Skús kávu a eliminovať potraviny ktoré znižujú tlak.

hailey1
22. dec 2020

Blba otazka, ale asi nemas niekde v mrazaku alebo niekto z tvojej rodiny medovku/ resp.nebyvas pri obchode, v ktorom by ju mali? Mne paracetamol absolutne nezabera na bolest, ale pocas tehotenstva som trpela sialenymi migrenami, pomohol mi medovkovy caj (samozrejme s rozumom)

autor
22. dec 2020

@ivkazba diky za tip, ale ktore potraviny znizuju tlak? stravujem sa normalne a pijem 2 kavy denne.
@hailey1 no skusala som medovku velakrat, ale to na mna vobec nezaberalo🙂

autor
22. dec 2020

a este btw ak niekto vie, aky je rozdiel medzi panadolom a paralenom? asi si kupim pre istotu

evka_3
22. dec 2020

Na bolesť v tehu mi pomohla alpa, cely život mávam silné migreny, vraciam, odpadávam až trpnu mi ruky nohy jazyk, nedokážem rozprávať, v tehu mávam tiež, paralenu som sa chcela vyhnúť tak som si dávala tie obklady z Alpy na miesto bolesti a úplne až pritlacala na pokožku resp. Prilahka obklad až kým ma hlava od toho príjemné nestipkala, pomáhala mi vlazna sprcha a vlasy namočiť vo vlažnej až studenej vode tiež, pomohlo mi dat si aj ľadový obklad(niečo z mrazaku) na miesto bolesti a aj zatylok, poriadne vyvetrať izbu a brat magnezko 3krat do dňa, ak môžeš kávu tak aj ta pomáha, ja som aj kávu chcela vylúčiť tak som si dávala iba tie prve dni bolesti hlavy úplne slabucku s cukrom hlavne to mi pomohlo ako prevencia a prechádzky (kým som mohla lebo teraz už len ležím pre rizikové) na čerstvom vzduchu každé ráno aj večer

taminy
22. dec 2020

Mňa hlava bolieva len sem tam...ale.ked som otehotnela, tak 3 mesiace vkuse. Keďže som nechcela každý deň jesť tabletky, tak som to predychavala a snažila sa driemat a prežiť. Samozrejme som skončila na PN, lebo sa neprišlo na to, že z čoho to bolo.
Pomaly to prešlo v 4/5 mesiaci...keď sa obzriem spätne na situáciu, tak v 4 mesiaci som z Femibionu prešla na Ladeevitu. Takže mi asi nesadli vitamíny, alebo len náhoda....

rozovykon
22. dec 2020

žiadny obe maju účinnú látku paracetamol.

zuzuliatko18
22. dec 2020

Mna v prvom tehu bolievala hlava z femibionu, akonahle som ho prestala brat, bolesti zmizli. Tak som presla na ine vitaminy a tie boli v pohode.

dagmar13
22. dec 2020

Paralen každých 6 hodín môžeš a piť veľa vody,dať si magnézium a kávu,bo colu,môžeš neboj sa...ja som to riešila najskôr kávou,magneskom a vždy som skončila na paralene,ale hlavne piť aj na silu....

zanajana
22. dec 2020

Mne lekárka poradila najprv vyskúšať studený obklad ( takmer vždy mi to zaberie) a ak nepomôže, tak zobrať paralen, ale začať iba polovicou tabletky vo väčších ako 4 hodinových rozostupoch a brať ho samozrejme čo najmenej.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre