icon

Bolesť obličiek v tehotenstve

6. máj 2025

Ahojte, myslím že má bolí práva oblička, ale neviem niesom si istá lebo som nikdy takú bolesť nemala a doteraz som si myslela že má len boli chrbát z bábätká, lebo malý je skôr na pravej strane. Ale posledné dni je to fakt otravná a nepríjemná bolesť, nemôžem v noci normálne zaspať lebo neviem nájsť polohu v ktorej by ma to nebolelo. Nemám ani horúčku. Ku akej lekárke by som mala ísť? Ku gynekologičke alebo k obvodnej? (Som už na konci 8 mesiaca)

andrejka1974
6. máj 2025

Určite gynekológ skontrolujú či je všetko ok chod keď tak na pohotovosť možno bude treba liečba

nmoso26
6. máj 2025

Ahoj chod co najskôr k dr.alebo na urgenny príjem...to bude rýchlejšie ...
Ja som mala také obrovské bolestí stupňuje povracala som sa dva tri krát.Rodila som dva krát bez liekov a nebolelo to tak ako obličkové koliky. Obličkové kamene mam aj cystu
...nevedela som kým ma to nechytilo. Tri krát som bola hospitalizovana v nemocnici na gynde.kvoly tomu...proste snicoho nič...obrovské bolestí....infúzie mi dávali...nukali mi dlhodobé riešenie nejaký zákrok neviem.ako sa volá...to zavedú takú plastovú rúrku zo spodu aj k obličkami a to drží tie močové cesti voľné, dá sa stým rodiť. Ja som.to odmietla bála.som sa toho lebo to treba aj vybrať....neváhaj...nečakaj na zhoršenie. Obyčajne sono obličiek, krv zoberú...a budeš vedieť...

ivangeline
6. máj 2025

nebude to sedaci nerv?

autor
6. máj 2025
@nmoso26

Ahoj chod co najskôr k dr.alebo na urgenny príjem...to bude rýchlejšie ...
Ja som mala také obrovské bolestí stupňuje povracala som sa dva tri krát.Rodila som dva krát bez liekov a nebolelo to tak ako obličkové koliky. Obličkové kamene mam aj cystu
...nevedela som kým ma to nechytilo. Tri krát som bola hospitalizovana v nemocnici na gynde.kvoly tomu...proste snicoho nič...obrovské bolestí....infúzie mi dávali...nukali mi dlhodobé riešenie nejaký zákrok neviem.ako sa volá...to zavedú takú plastovú rúrku zo spodu aj k obličkami a to drží tie močové cesti voľné, dá sa stým rodiť. Ja som.to odmietla bála.som sa toho lebo to treba aj vybrať....neváhaj...nečakaj na zhoršenie. Obyčajne sono obličiek, krv zoberú...a budeš vedieť...

@nmoso26 minulý týždeň som bola aj u gynekologicky na kontrole a aj moč som jej dávala a nič som tam nemala. Tak myslíš že by to bolo také zle? Vtedy som o ničom nepovedala lebo som si myslela že to je iba bolesť chrbta vôbec ma nenapadlo že v Tom mieste sú obličky. Potom som na internete čítala že väčšinou keď bolí na jednej strane tak sú to obličky. A zápal močových ciest som pred tehotenstvom mávala stále, tu bolesť poznám ale teraz mám poslednú dobu takú bolesť pri asi močovom mechure ako keby ma niekto škrabal nechtami ale riadne silno niekedy sa nemôžem ani pohnúť 🤷‍♀️😕 ja neviem no

autor
6. máj 2025
@ivangeline

nebude to sedaci nerv?

@ivangeline to je vyššie, pod rebrami a nohy má vôbec nebolia a boli ma to iba na pravej strane tak neviem 🤷‍♀️ bolo by to dobré keby to bol len sedací nerv 😅

kiki68
6. máj 2025

No vies co, ked som bola na gyn pohotovosti este zaciatkom tehu, tak lekar sonom kontroloval aj moje oblicky, tiez nas vseobecak mi kontroloval teraz v tehu sonom oblicky ( pritom ja som take bolesti a problemy nemala ), tak asi to sranda nebude

autor
6. máj 2025

Tak napíšem lekárke ráno. Ďakujem vám ☺️

lenkakamen
6. máj 2025

Môže to byť začínajúca hydronefrozu oblicky...laicky povedané malé ti leží aj obličke...ja som si užila svoje...starsne to bolo ...ku koncu som mala atb zle močenie zlý moc musela som brat atb...ja som mala silné bolesti, som si myslela že rodín...som šla na pohotovosť a napokon oblicka.. moc som mala vždy dobrý až keď ma na urologii cievkovali tak zo sterilného moču mi vyšli všelijaké pliagy

nmoso26
6. máj 2025

Akonáhle začnú bolesti...urgentne príjem...odmietnuť ta nemôžu...ja som bala v Ružinove...v ba...