icon

Bolesť podbruška na začiatku tehotenstva

nelibe
28. máj 2023

Ahojte mamicky.Moje prve tehotenstvo skoncilo prerusenim kvoli zavaznej chromozomovej poruche.Oddialovali mi kyretaz a tak sme sa mohli zacat pokusat prvykrat teraz v maji.A vyzera, ze to aj vyslo.Avsak 2 dni pred ocakavanym menzesom som zacala slabucko spinit, den na to nic a v piatok, kedy mal prist menzes ,opat, trosku viac take hnede ale stale malo.Okrem toho ma kazdy den boli podbrusko.Viem, ze kazde tehotenstvo je ine, ale zlakla som sa, nakolko pri prvom som nekrvacala ani trosku.
Moja doktorka v piatok nerobila, tak som isla na pohotovost.Vzali mi krv, Hcg 168 a poslali ma ku doktorke.Ta povedala ze Uzv nic nevidi, lebo som len 3tt+4 (posledny menzes 1.5), prilis nizky tyzden.Dala mi Acsorutin a duphaston.Neviem ci to moze byt len uhniezdovanie vajicka.Bojim sa, ze je daco zle.Tie lieky by mali plod udrzat, ale bojim sa, aby daco nesposobili a hlavne dokedy ich treba uzivat.Mali ste niektora podobnu skusenost prosim? Ja sa tak bojim, po tej prvej zlej skusenosti.Vopred dakujem za odpovede a podporu

beatrixx1525
28. máj 2023

@nelibe mala som zo začiatku tehotenstva špinenie aj bolesti, okolo 6-7tt jednorazovo dokonca vyslovene jasnú červenú čerstvú krv. Od 16tt cca sem tam hnedastý alebo ružový výtok, asi v 18tt jednorazovo pri utretí znova jasná krv. beriem odvtedy ascorutin, už ma celkom poznajú aj na pohotovosti kde mi naposledy povedali že sa netreba preľkanúť za každú "blbosť". Keď to spomeniem lekárke vždy skontroluje krčok, ten je ok. Momentálne som 24tt tak hádam ťa to trošku ukľudní. V mojom prípade určite platí že aj napriek špineniu máme bezproblémové tehotenstvo (až teda na to že nič nevládzem a funim jak parný vlak 😂)

domka222
28. máj 2023

Keďže si mala potvrdené hcg,už je uhniezdené. Vieš, ono to je na začiatku vždy buď, alebo. Normálne ber lieky,kým nepôjdeš k svojej dr. Tá ti potom povie viac o dávkovaní. Veľa šťastia ,nech je všetko ok 🙂

anavixy
28. máj 2023

Tie lieky nemaju co sposobit, jeden je na to aby sa posilnili cievy a aby si nekrvacala (na zaciatku tehotenstva, resp, cely prvy semester a kusok z druheho sa vytvaraju spojenia medzi maternicou a placentou, kedy mozu cievky praskat a krvacat) a druhy je na zvysenie hladiny progesteronu, co je hormon potrebny pre udrzanie tehotenstva. Uzivat ich treba kym lekar nepovie, ze uz netreba! “Hnede a malo” je ok, jasne cervene moze (ale aj nemusi) byt horsie, ak by si krvacala jasne cervenou krvou a viac, chod na pohotovost, no v podstate liecbu uz mas. V tejto chvili a este zopar dalsich tyzdnov je skutocne velmi skoro na akekolvek zavery, ani ty ani nijaky lekar nemozete urobit nic pre to, aby sa embryo udrzalo, mozes len dufat, uzivat lieky, ktore ti mozu pomoct a ja ti drzim palce 🍀

megan777
29. máj 2023

Ahoj ja som mala tiez tak uzivaj tie lieky ja som uzivala utrogestan od spodu,je to na udrzanie aby dietatko neodislo,silni drzim palceky