icon

Bolesť v podbrušku pri pohybe v 26. týždni

27. dec 2022

Ahojte, mám také slabé a čudné bolesti, ono to ani nie sú celkom bolesti len taký zvláštny tlak/ pocit v podbrušku. Neviem to opísať. Mám to pri pohybe, keď sa otočím na posteli, keď si sadnem, keď zvidhnem nohu že sa obujem povedzme.. Potom už je ok.. Aj keď ležím /sedím tak nebolí a nebolí ani keď chodím len pri tom prvotnom pohybe. Mali ste to niektorá? Ja som mala poradňu minulý týždeň a tam bolo všetko ok, aj lekárovi som to spomenula a vravel že to sú normálne tehu pocity.. Len ja som to predtým nemala

nikpa
•
27. dec 2022

Bábätko sa zväčšuje, na všetko okolo seba tlačí, orgány v tele sú poposuvane, gravitácia samozrejme funguje a všetko ťahá a tlačí. Sú to normálne pocity, čím bližšie k porodu bude, tým to bude nepohodlnejsie a možno aj bolestivé. Takže je úplne normálne, že si to predtým nemala, je to logické, bábätko bolo menšie.

jaskolka
•
28. dec 2022

Maternica rastie, dieťa rastie, všetko sa zväčšuje, posúva, organy sa ti začínajú stláčať, aby urobili miesto rastúcemu dieťaťu. Je úplne normálne a pochopitelne že bude to "tu bolieť, tam pichať, hentam tlačiť",.
Odpoveď je jednoduchá - si tehotná. Všetko patrí k tomu. Pokiaľ nemáš krcovite bolesti, alebo nejaké silné tlaky a podobne, tak je to celkom v poriadku.
Ver mi, že čím ďalej to bude len"horšie "v zmysle nepríjemných pocitov🙂. Skus si predstaviť, že budeš mať v bruchu postupne polmetriveho a trojkiloveho človeka. A tomu musí tvoje telo" spraviť miesto ".

carduelis
•
28. dec 2022

To čo opisuješ mi pripomína tvrdnutie brucha, také pnutie. Keď to budeš cítiť skús chytiť či nemáš podbruško pevné/tvrdé. Ak áno, je to ono.

autor
•
29. dec 2022

A mali ste to aj vy? Všetko je v pohode kým sa nepohnem, nesadnem, nepretočím v posteli. Chápem že sa tam všetko posúva kvôli zväčšovaniu maternice ale je to tak nepríjemné, ťahavé že až mi to nepríde prirodzené