Bolesti lonovej kosti v druhom trimestri tehotenstva
Ahojte Maminy. Som v 24 týždni tehotenstva a už týždeň ma boli domino denne lonová kosť. Pri prvej tiež trošku bolela až tak v 8 mesiaci a teraz boli tak že mám pri lem niekedy prejsť aj zo spálne na wc. Je to ok alebo to riešiť ? Mám poškodenú krízovú chrbticu a bohvie či to nemá tiež vplyv. Nechcem chodiť so všetkým za dr ale toto mi nepríde že to tak ma byt nakoľko ma to obmedzuje takto skoro.
@anonym_autor mna to zufalo bolelo, uz od druheho trimestra, skoro som nemohla chodit. Vravela som gyn, keby bolo najhorsie poslala by ma na neurologiu. Nejako som.vydrzala.
Ano, bohuzial je to v tehotenstve (nenapisem ze normalne..) bezne. Pomoct by ti mohlo odlahcenie bruska tejpovanim alebo naviazanim rebozo satky, skus si vyhladat v okoli odbornikov, ktori sa tomu venuju (nejaki fyzio, PA).
Mozno fyzioterapia. Mne velmi v tehu pomohla joga. Mali sme take jemne tie cvicenia. Zislo sa aj pri porode
Aj mna priserne bolela,nie sice suvisle,ale mozno tak 3x do tyzdna, dr.radila len vydrzat🙁

Mala som tiez bolesti, riesila som to s gyn aj ortopedom,no ani jeden nemal ako pomoct. Hormony vsetko roztahuju a s tym nic nespravia. Vraj dan za lahke porody. Nosila som tehotensky pas, ten trochu pomahal, no aj tak som skoncila po porode so symfyzeolyzou a horsimi bolestami ako v tehotestve. Urcite by som riesila s dr tu chrbticu.