Bolesti v brušku po zobudení

minie1604
21. jún 2021

Ahojte baby,
dnes po zobudeni som mala take ostré bolesti v brušku a ťahanie v podbrušku. Dala som sa do mierneho lahu a snažila sa ešte trosku spat ale stále som to cítila. Ako som sa postavila tak bolesť úplne ustúpila a teraz necítim už nič. Som 24tt. Chcem sa spýtať či máte niekto niečo podobne? Najviac som sa bála či som si nejako v noci neprilahla bruško :( aby sa niečo nestalo. Je take niečo možné vôbec?
Ďakujem vopred 🙂

kisskiss
21. jún 2021

@minie1604 keď si sa postavila a prešlo to, možno to ani nebolo priamo v brušku, ale ti tam mohla vystrelovať bolesť z krížov napríklad. Aspoň mne sa takéto stávalo a stáva ešte aj teraz ku koncu, že mám pocit že ma ťahá, pichá v bruchu a keď vstanem, zmením polohu prejde to. Keď sa poriadne sústredím a skúsim spraviť nejaké pohyby, tak potom aj cítim, že išlo mi to v skutočnosti z krížov.. (niečo ako keď človeka "pichá pri srdci" a povystiera, ponaťahuje sa a prejde to, lebo to v skutočnosti vystrelovalo do hrude napr. od lopatiek).. vysvetlila som si to tak, že asi keď celú noc spím už len na jednom alebo druhom boku, tak sa to prejavuje aj na chrbtici, krížoch.. lebo predtým bolo moje telo zvyknuté spať na bruchu alebo niečo medzi na boku a na bruchu..
No samozrejme, ťažko takto povedať, či je to aj tvoj prípad, skús si odsledovať, či sa to vráti, keď si ľahneš, pospíš, poskúšať nejaké polohy už v ľahu, či to v nich prejde..
Inak myslím, že som čítala, že ak v cca 24. týždni náhodou nevedome chvíľu pospíš na bruchu, bábätko je ešte malinké, je chránené, pláva vo vode, vie sa tam uložiť tak, že sa mu nič nestane. A neboj, čím bude väčšie tým bude vedieť silnejšie dať najavo, že tak toto teda nie, mama, otoč sa okamžite ináč :D možno skús kúpiť nejaký tehotensky vankúš a spi s ním medzi stehnami a nedovolí ti pretočiť sa na brucho a možno aj krížom a chrbtu uľaví, keď bude noha podopretá a budú viac v rovine, keď si na boku.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre