Bolesti v krížoch pri ležaní v 34. týždni
Ahojte .mám veľkú prosbu prosim vas co ste robili keď vás bolelo v noci kríže. Ukrutne už dve noci ma bolia.maly aj menej kope, iba niektoré fázy dňa. Ta bolest je vážne veľká. Brali ste niečo? Manžel mi masiruje s alpou ale to len na chvilu prejde. HlAvička uz nalieha. V piatok som bola u lekára on zhodnotil len palpacne ze som uzavretá, plodive vody stoja. Keďže som prvorodicka neviem či ide o kontrakcie 😕😕😕😕😔😔😔prosím poradte
@petikmir ak by to boli kontrakcie, zvacsa ti nepomoze zmena polohy, tepla sprcha, masaz ani podobne, ale tazko posudzovat takto na dialku, myslim, ze nic sa nestane, ak skocis lekarovi
@petikmir Ahoj, mna trapili tazke bolesti krizov skoro cele tehotenstvo. Lekar ma vzdy upokojoval, ze je to hormonalne podmienene.. hormony zmakcuju panvove svalstvo aby sa ti telo optimalne pripravilo na porod. Vraj to zmizne po porode. Po porode to bolo naozaj trosku lepsie ale po 2. mesiacoch som nakoniec isla na masaze a odvtedy s tym problem nemam.
Mne pomohol na zmiernenie len dostatocny pohyb a obcastne masaze. skus si precitat aj tento clanok.. tam je zopar tipov, co mozes robit - http://www.pluska.sk/izdravie/relax/ulavte-si-o....
Ak sa ti to nezlepsi urcite sa porad s lekarom.
@petikmir Este ma napadlo, celkovo na zlepsenie bolesti svalstva (a takisto na zlepsenie predcastnych kontrakcii) pomaha magnezium. tehotne by mali brat denne ca. 400mg.. skus si skontrolovat ci dostavas denne dostatok magnezia.

Nikto? 😕