Bolesti v podbrušku v 11. týždni. Je to v poriadku?
Ahojte dievčatá. Čakám svoje prvé vytúžené a vymodlené dieťato. Som v 11. týždni. V pondelok som bola na sonografii. Dieťatko pekne rastie, ale keď mi chcel primár ukázať ako sa dokáže hýbať, malé sa ani len nepomrvilo. Okamžite som začala plakať, ale povedal, že na tento čas je dieťatko v poriadku. Kázal mi, aby som si dávala pozor a nedvíhala ťažké veci a podobne, lebo mi trošku klesla maternica. Teraz sa stále pozorujem a veľmi sa bojím. Pobolieva ma trošku podbruško, tak ako pred menštruáciou, ale nie až tak silno. Myslíte si, že je to v poriadku? Veľmi sa bojím aby naše malé neumrelo, alebo aby som nepotratila. Dokonca sme ešte nikomu ani neprezradili, že čakáme bábo i keď mi už vidno bruško. Viem, že treba myslieť pozitívne, ale keď ja som taká smoliarka a veľmi sa bojím, nedokážem sa ani tešiť z tehotenstva pre ten obrovský strach. Viem, že je to hlúpe, ale určite nie som jediná, ktorá zažívala niečo podobné. ☹
ahoj, tých bolestí sa báť nemusíš... ja som celý 1.trimester chodila stále na záchod kontrolovať, či nemám krv, a potom to prešlo samo a prišlo to zase až teraz v posledných dvoch mesiacoch. maternica sa zväčšuje, všetko sa rozťahuje a pripravuje priestor pre bábo... takže, hlavu hore, pekne sa rozprávaj s bábätkom a teš sa (aspoň trochu) ;)
ahoj neboj sa aj ja som mavala take slabučke bolesti myslim že sa ti roztahuje maternica mne to vzdy hovorila doktorka ,ale davaj si pozor nič nedvhaj..dobre to dopadne ..držím palce...
vobec nič sa neboj ! tie bolesti ako na ms su prirodzené, maternica sa rozťahuje ,babatko si robí peleštek 🙂
tymito stresmi si len možeš privodit niečo zlé , každa ktora bola tehotná ( Aj ja ) Ta chapeme, vieme čo je strach o babatko, ale zase treba aj istú hranicu , tvoje telo prežíva prirodzenu vec a všetko pojde ako má, ak sa budešš zbytočne sledovat a stresovat tak len budes smutna a babatko citi ked si smutna !!! 🙂 Tak si to uživaj, ja som v 19tt a aj ja mavam bolesti , aj pri prvom som ich mala ako na menzes niekedy ma aj slabo popichne . je to v pohode 🙂
iba ak by si špinila, nebodaj krvacala, tak vtedy okamžite vyhladat lekarsku pomoc 🙂 ale ak vsetko prebiehla v poriadku a to aj podla lekara, tak sa vobec nemusis sa bat 🙂 držím palce !! 🙂 😵
kedze mam za sebou tri potraty, tak presne viem ako sa citis...to ze sa malicke nehybalo nic neznamena....moj malicky pri kazdom ultrazvuku spinkal a vobec sa nehybal ani v 25 tt 🙂 a vsetko je ok...bolesti ako pred menstruaciou su normalne....v tehotenstve zacina prirodzeny strach o dieta ktory uz nikdy neprejde 🙂 drzte sa obaja 🙂
Ahoj salome 🙂 Ja som 12tt a mam uplne rovnake bolesti ako ty. Doktorka mi povedala, ze je to prirodzene, ze telo sa prisposobuje tomu, ze budem mamina ... A pred par dnami som tiez bola na USG a mimko spinkalo tiez 🙂 ... hlavne je, ze vidiet ako bije srdiecko si myslim ... Drz sa 🙂 ...

Myslým, že sa nemusíš báť, ja som v 17 tt a občas ma aj teraz pichne v bruchu, keď zakašlem alebo si kýchnem, alebo občas mám len taký menší kŕč, a tiež sa netráp že malinké sa nehýbe, mne zakaždým keď doktorka robila ultrazvuk, tak malé spalo a snažila sa ho zobudiť a ono nič, normálne drichmalo 🙂 prvý krát som ho videla hýbať sa až v 16. týždni. takže žiadny strach 🙂 držím palce