Čakám MO-MO dvojičky
Cakam MO-MO dvojicky
Som rozhodnuta ist na upt, kedze je tam vela rizik.
Ma niekto skusenosti?
Dakujem
@anonym_e0e291 ano vaham, dnes som bola na konzultaciu kvoli upt. Plakala som, ako kazdy den odkedy to viem. Muz mi hovori ze pockajme, co ked sa zredukuju. Moj lekar je na strane muza, ze mam pockat. Ale ja uz nevladzem. Ta bolest je neznesitelna.
@anonym_autor pozri ja chápem, že sa bojíš je to náročné ale pravda je taká že nikto ti naozaj nedá záruku ani pri jednom ani pri dvoch deťoch či budú zdravé... My máme deti po sebe s menej ako dvojročným rozdielom manžel po pôrode malej prakticky prebral starostlivosť o staršieho... Hlavne si aj sama v sebe ujasni, či si vôbec toho schopná lebo len ty budeš s tvojím rozhodnutím žiť nik z nás to bremeno za teba neponesie... Nejdem ťa súdiť nechodím v tvojich topánkach pomôcť ti viem jedine tak, že pozdieľam svoje skúsenosti ale tebe by bolo možno lepšie pridať sa k nejakej skupine žien s viac deťmi a pýtať sa a pýtať a uvidíš
@kikush182329 moj muz pracuje.
Kto bude nosit a vyberat dieta zo skolky? Pride niektora z vas?
Babky tu nemame.
Obdivujem vas, ze aj napriek tomu, ste toto podstupili.
My citime, ze to nedame. A nechceme ist proti sebe.
@anonym_autor este ked je to vase dieta uz aj v skolke, tak mne to naozaj az taky velky problem nepride. Neviem aku ma tvoj muz pracovnu dobu. Ale bezne aj slobodne matky musia vediet ako deti nosit a vyzdvihovat zo skolky. Ty mozes ostat aj inak zavazne chora a potom co? Tvoj manzel da dieta prec lebo to sam nezvladne?
@anonym_autor ano dve male deti doma, z toho jedno mentalne postihnute. A aj napriek tomu sme si s manzelom povedali, ze to zvládneme. Ked som ja nemohla, tak manzel potiahol vsetko. Tvoj manzel by ta nezvladol zastupit pri vasom dietati ked ty budes v nemocnici?
@kikush182329 Kika, len tak pomimo, nie si ty tá Kika, čo rodila dvojky presne vtedy keď aj ja, v apríli 2021 a sem tam sme si zvykli napísať počas tehotenstva? 🥹😍
@anonym_autor este ked je to vase dieta uz aj v skolke, tak mne to naozaj az taky velky problem nepride. Neviem aku ma tvoj muz pracovnu dobu. Ale bezne aj slobodne matky musia vediet ako deti nosit a vyzdvihovat zo skolky. Ty mozes ostat aj inak zavazne chora a potom co? Tvoj manzel da dieta prec lebo to sam nezvladne?
@kikush182329 s muzom a pracou je to na dlhsie, nebudem to tu rozpisovat. A este chodi aj mimo SK. Proste cele zle.
Vsetko co sa mohlo posrat, sa posralo.
@kikush182329 Kika, len tak pomimo, nie si ty tá Kika, čo rodila dvojky presne vtedy keď aj ja, v apríli 2021 a sem tam sme si zvykli napísať počas tehotenstva? 🥹😍
@mamickalisticka ano som to ja ☺️ Nemohla som sa dostat do stareho konta.
@kikush182329 s muzom a pracou je to na dlhsie, nebudem to tu rozpisovat. A este chodi aj mimo SK. Proste cele zle.
Vsetko co sa mohlo posrat, sa posralo.
@anonym_autor rozumiem. Mrzi ma, ze si to neviete nejako zariadit. V tomto pripade bude prr vas najrozumnejsie sa chranit a ziadne dalsie deti nemat.
@anonym_autor rozumiem. Mrzi ma, ze si to neviete nejako zariadit. V tomto pripade bude prr vas najrozumnejsie sa chranit a ziadne dalsie deti nemat.
@kikush182329 my sme este jedno chceli. To nebolo neplanovane. Proste nevyslo. Skur… nahoda. Strasne sa hnevam, strasne!
@kikush182329 my sme este jedno chceli. To nebolo neplanovane. Proste nevyslo. Skur… nahoda. Strasne sa hnevam, strasne!
@anonym_autor a keď aj ďalšie tehotenstvo by boli dvojičky?
@anonym_autor aj s jednym sa to moze posrat. Ostanes v nemocnici a potom co? Vy uz si deti nerobte.
@anonym_autor a keď aj ďalšie tehotenstvo by boli dvojičky?
@marhulka13 zhodli sme sa , ze asi to druhe uz mat nebudeme.
@anonym_autor na ista je dennik_supermamy ma momo dvojky.
@nyphadora dakujem pozrela som, a ked som videla tie deti na tych hadickach... 😭😭
@anonym_autor Keď si rozhodnutá, už to tu nevešaj ostatným na nos a ži si ďalej svoj šťastný život.
@hopsas A potom je 1000 inych bab, ktorym lekari povedali, ze budu mat chore deti, a mali chore deti. Tieto moderne testy su dnes spolahlive a presne, jasne, nie su dokonale, ale spoliehat sa na odchylku je ako spoliehat sa na vyhru v loterii a planovat podla toho. Ty sa jej budes starat o postihnute deti?
@zorienka28 áno najlepšie zabiť nech to neziije šak načo šak čo keď to bude choré ...a presne pre takéto zmýšľanie je naša spoločnosť tam kde je
@anonym_autor a na koho sa vlastne hneváš? Môžeš len na seba, reálne sa zatiaľ nič zlé nestalo. Chcela si byť tehotná a si. Akurát ti to nezapadá do tvojej vysnívanej predstavy. Všetko ako nalinajkovane a jednoducho zo 100% garanciou.
Škoda, ze ti tie deti nevedia povedať ako sa cítia a hnevajú ony. Nateraz zdravé a v poriadku a ty už im preventívne nedavas šancu na život. Len keby náhodou...
Veľké privilégium diskartovat deti lebo by mohli obmedziť vás komfort. Veľa žien, co nemôže mať deti by rado trpeli ako trpis ty. A išli by do toho aj s väčšími rizikami.
@nyphadora dakujem pozrela som, a ked som videla tie deti na tych hadickach... 😭😭
@anonym_autor ešte počkaj keď uvidíš čo zostáva z detí pri upt...
@anonym_ca8791 jasne jasne moja 😘 akurát mňa si si vybrala na chladenie zahy a myslím, že si ma cielene vyberas aj v iných debatách aby si si kopla. Je to stále ten istý "rukopis" kt sa dá rozoznať aj keď zbabelo píšeš ako anonym a to zakaždým a zakaždým splietas to isté 🙂 Sú tu totiž iné,ktoré skáču a sú agresívne. Ja píšem len o Tom že ak nemáš k téme čo napísať len moralizovať tak radšej nepíš. Zjavne som ti niekedy šliapla na odtlak a odvtedy máš so mnou osobny problém a preto píšeš stále ako anonym 😌 toto je ale už na riešenie u terapeuta - byť tak fixovana na jednu osobu a splietat a vymýšľať si veci,čo sa ani nestali len aby si si kopla 😏 na mňa to nefunguje 🙂
A s karmou tu začal niekto iný a nie som jediná kto odpísal rovnako ale opäť to spomeniem - ty si si vybrala výhradne mňa aby si si kopla a robíš to často. Skús písať pod svojím nickom lebo je to už naozaj úbohé ako sa skrývas len aby iní nevideli,čo si zač 😌
@mizoko vyhladaj pomoc, toto je paranoja
prvy krat v zivote som na teba reagovala
ale som poctena ze poznas moj rukopis
@anonym_autor ešte počkaj keď uvidíš čo zostáva z detí pri upt...
@anonym_ea98a7 ty si už prípad pre psychiatra.
@anonym_autor a na koho sa vlastne hneváš? Môžeš len na seba, reálne sa zatiaľ nič zlé nestalo. Chcela si byť tehotná a si. Akurát ti to nezapadá do tvojej vysnívanej predstavy. Všetko ako nalinajkovane a jednoducho zo 100% garanciou.
Škoda, ze ti tie deti nevedia povedať ako sa cítia a hnevajú ony. Nateraz zdravé a v poriadku a ty už im preventívne nedavas šancu na život. Len keby náhodou...
Veľké privilégium diskartovat deti lebo by mohli obmedziť vás komfort. Veľa žien, co nemôže mať deti by rado trpeli ako trpis ty. A išli by do toho aj s väčšími rizikami.
@anonym_ea98a7 ako vieš čo by robili iné ženy na jej mieste? Vieš holý trt. Sú prípady keď pár si chce adoptovať dieťa ktoré je ešte nenarodené,tej žene zabezpečia všetko čo potrebuje a zrazu vups,dieťa sa narodí postihnuté a tí ľudia ucuknu a viac ho už nechcú. A to sú ľudia čo tiež veľmi túžia po dieťati. Nevieš ako by kto reagovať tak sa nehraj na vesticu
@kikush182329 kieby si mala pravdu, kiezby…
Hned by som sa vymenila s kazdou jednou, ktora do mna kope.
Neviete si predstavit tu bezmocnost, dva tyzden psychickej aj fyzickej bolesti. Bez energie, len lezim ako taka mrtvola. Muz tak isto.
A do toho vsetkeho mi vyskakuju zovsadial, videa nedonosenych deti, ktore su napojene na kadejake hadicky, krmene striekackami, toto zazivat nechceme. Ani jeden z nas.
A potom tu je upt, ktoreho sa bojim.
@anonym_autor ja som síce čakala iba jedno dieťa, od 20tt sa začal skracovať krčok, bábätko sa narodilo predčasne s nízkou pôrodnou váhou, bolo nedostatočne vyživované z placenty, 2 týždne po pôrode sme boli v nemocnici a dieťatko dostávalo mliečko cez sondu do bruška. Po 2 týždňoch bol schopny sam piť mliečko z fľaše a pustili nás domov. Dnes má takmer rok a je úplne zdravý a výškou a váhou dobehol svojich rovesníkov.
Aj mne bolo hrozne nepríjemné vidieť ako má zavedenú sondu do bruška ale bolo to našťastie len na pár dni.
Tebe od všade vyskakujú obrázky predčasniatok a to v tebe vyvoláva ešte väčší strach. Nenechaj sa tým znechutiť a odradiť.
@anonym_ea98a7 ty si už prípad pre psychiatra.
@mizoko ty rada vyhľadávaš pozornosť, že? Ja som prišla vyjadriť názor tak ako ty. Označila som autorku, nie teba. Nemám záujem kŕmiť tu trolla. Ja som rešpektovala tvoje komentáre aj keď s nimi nesuhlasim a nechala som ta na pokoji. Vyskúšaj si to niekedy. Ale ty máš rada tu pozornosť, však?
@mizoko vyhladaj pomoc, toto je paranoja
prvy krat v zivote som na teba reagovala
ale som poctena ze poznas moj rukopis
@anonym_ca8791 už si nájdi konečne niekoho iného koho budeš otravovať a skús písať pod svojím nickom ty paranoja 😅 chápem že sa ti muž doma nevenuje ale ventiluj si to inde 😘
@anonym_ca8791 už si nájdi konečne niekoho iného koho budeš otravovať a skús písať pod svojím nickom ty paranoja 😅 chápem že sa ti muž doma nevenuje ale ventiluj si to inde 😘
@mizoko sikanujes tu rozne prispievatelky bez dovodu, aky clovek toto dokaze?
@zorienka28 áno najlepšie zabiť nech to neziije šak načo šak čo keď to bude choré ...a presne pre takéto zmýšľanie je naša spoločnosť tam kde je
Nasa spolocnost je "tam kde je" kvoli uplne inym veciam ako zeny, ktore sa rozhodnu neporodit vobec, ako porodit cloveka, ktory bude mat vysoko pravdepodobne velmi zlu kvalitu zivota, choroby, postihnutia, a bude trpiet. Oplodnena bunka neciti bolest, nema vedomie, nemozes ju "zabit" v rovnakom slova zmysle, ako babo, ktore sa narodi tazko postihnute. Akoze este chapem odporcov potratov, ktori odsudzuju zeny za autonomiu nad vlastnym telom (chapem neznamena suhlasim s nimi, chapem ich argumenty, ked sa na bunku pripojenu k maternici pozeras ako na hotoveho cloveka), ale pranierovat zeny za interrupciu z odovodnenim zdravia (seba alebo svojho plodu) je chory fundamentalizmus. V Amerike uz niektore hnutia lobuju za "ochranu" mimomaternicovych tehotenstiev, s tymi by si si rozumela.
Nasa spolocnost je "tam kde je" kvoli uplne inym veciam ako zeny, ktore sa rozhodnu neporodit vobec, ako porodit cloveka, ktory bude mat vysoko pravdepodobne velmi zlu kvalitu zivota, choroby, postihnutia, a bude trpiet. Oplodnena bunka neciti bolest, nema vedomie, nemozes ju "zabit" v rovnakom slova zmysle, ako babo, ktore sa narodi tazko postihnute. Akoze este chapem odporcov potratov, ktori odsudzuju zeny za autonomiu nad vlastnym telom (chapem neznamena suhlasim s nimi, chapem ich argumenty, ked sa na bunku pripojenu k maternici pozeras ako na hotoveho cloveka), ale pranierovat zeny za interrupciu z odovodnenim zdravia (seba alebo svojho plodu) je chory fundamentalizmus. V Amerike uz niektore hnutia lobuju za "ochranu" mimomaternicovych tehotenstiev, s tymi by si si rozumela.
@zorienka28 tuná sú niektoré dámy už vhodné na psychoterapiu. Patologicke osobnosti toto 😏
@zorienka28 to vazne? a ako chcu riesit tu ochranu mimomaternicovych tehotenstiev 😲 to uz kde sme...
@zorienka28 to vazne? a ako chcu riesit tu ochranu mimomaternicovych tehotenstiev 😲 to uz kde sme...
@anonym_afd006 Citas dobre, niektore staty to dokonca riesia na urovni kongresu (https://consultqd.clevelandclinic.org/new-ohio-...). Na argument, ze takyto zakrok znamena smrt pacientky argumentuju bozou volou.
@anonym_afd006 Pripajam este jeden zdroj: https://www.theguardian.com/us-news/2019/nov/29...
Na tvoju otazku - chcu nutit lekarov, aby reimplantovali mimomaternicove tehotenstva (medicinsky nemozny zakrok), inak budu celit trestnemu stihaniu za vykonanie interrupcie.
@anonym_autor ahoj, nečítala som všetko... medzi našimi dvojičkami a staršou je presne 2r1m ...tehotenstvo s nimi bolo náročné, hlavne po psychickej stránke- mala som už jednu veľkú operáciu maternice z jednej strany a kvôli tomu som aj staršiu rodila cisárskym, jazva z opačnej strany...a dotoho boom dvojičky ani nie po 2r...úprimne...o tehotenstve s dvoj. sa nedočítaš nikdy nič dobré ani keď nečákáš mo mo...v 12t som špinila a keď som prišla k dr..tak ona len, že väčšina tehotenstiev s dvojičkami končí práve do 12t...že iba tie najsilnejšie prežijú, príroda to tak zariadila...ja som neverila že to dáme, myslela som si že prasknem, do toho som bola 90% sama s vtedy 1,5r dcérou ktorá mala vrtulu v zadku....manžel bol viac v zahraničí ako doma, keď bol doma, chodil do nového bytu, sťahovali sme sa kvôli dvojičkám, kupovali väčšie auto s 3 izofixmi, ...ale vieš čo, kočík a postieľku pre dvojičky sme kupovali až keď sa narodili, nezniesla by som prísť domov a vidieť prázdnu postieľku keby niečo...
Ja by som iba radila nečítať všetko, mňa to veľmi ranilo a znervózňovalo... pozri aj Ch Ronaldo čakal dvojičky bi bi.a ani tá najlepšia starostlivosť nestačila...a je veľa mo mo dvojičiek ktoré to dali...je veľa jedno tehotenstiev ktoré pokašľali pri pôrode zľahčovaním situácie, že veď to je jedno dieťa, viacrodička čo sa už môže stať, no a stalo sa...ale pri dvojičkách budeš pod drobnohľadom a pri pôrode budú len tí najlepší.
Je to brutálne náročné, je to záhul..ale keď ich vidím všetkých 3 pokope...tak si pomyslím že to stálo a stojí za to...