icon

Časté ochorenia počas tehotenstva

6. aug 2025

Ahojte. Prišla som sa sem opýtať či ste to takto nemali aj vy.
Tehotenstvo je po ivf takze už za posledný rok som bola častejšie chorá čo pripisujem všetkým tým hormónom. Častejšie myslím každý 2 mesiac som bola nachladnutá ale teda nikdy nič vážne.
Ako som išla na vklad tak vlastne 2 dni na to som bola nachladnuta. Potom viac menej prvý trimester bol ok až na konci 1.trimestra som mala tiež nachladnutie. Vždy to trvalo týždeň. No ako som prešla do 2 trimestra tak v 17 týždni som chytila sinusitidu (zápal dutin) a tam mi museli dať už antibiotiká lebo som mala crp 44. Brala som zinnat na 5 dni a teda po týždni som sa dala dokopy. Samozrejme po užívaní antibiotik mykozu to už tiež je ok. No a prešiel týždeň a pól od douzivania antibiotik a ja už cítim hrdlo takze rátam zas nachladnutie.. ja neviem je toto normálne? Pýtala som sa lekára že vraj na imunitu si nemôžem dať nič lebo to prejde na dieťa… boli ste tiez takto často choré? Ďakujem za odpovede.

autor
6. aug 2025

@anonym_autor a teda ešte doplním že užívam Femibion 2 a do toho sa snažím strašne veľa ovocia a zeleniny a probiotiká.

nikolani
6. aug 2025

@anonym_autor tiez som to tak mala, hádam do 20tt, stále dačo. Tehotenstvo som aj začínala chorobou a antibiotikami (pár dní po počatí 🙈) teraz sa uz cca mesiac držím zdravá, dúfam že už to tak ostane. Mám aj syna skolkara, schytala som všetko čo doniesol.
Moja doktorka mi radila chrániť sa ruskom napr v obchodoch, keď idem do škôlky a podobne. Len to sa priznám že sa mi nechce

autor
6. aug 2025
@nikolani

@anonym_autor tiez som to tak mala, hádam do 20tt, stále dačo. Tehotenstvo som aj začínala chorobou a antibiotikami (pár dní po počatí 🙈) teraz sa uz cca mesiac držím zdravá, dúfam že už to tak ostane. Mám aj syna skolkara, schytala som všetko čo doniesol.
Moja doktorka mi radila chrániť sa ruskom napr v obchodoch, keď idem do škôlky a podobne. Len to sa priznám že sa mi nechce

@nikolani ďakujem za odpoved.. asi to musíme nejako zvládnuť. Ja vlastne ani neviem kde to schytám. Od kedy som tehotná pracujem z domu nikde nechodím.. a jedine manžel cestuje do prace vlakom tak napríklad ten zápal dutin som chytila od neho :/ no je to strašne asi fakt začnem chodiť s tým ruskom..len je to zvláštne v lete ani ľudia nebývajú tak chorí a ja už 3x od júna..

monicazbb
6. aug 2025

@anonym_autor mne praveże imunoglukan radili v lekárni 🤨, skus sa popytať. A áno, potvrdzujem po IVF som ochorela ako daaavno nie. Aj vklad som musela odložiť.

autor
6. aug 2025
@monicazbb

@anonym_autor mne praveże imunoglukan radili v lekárni 🤨, skus sa popytať. A áno, potvrdzujem po IVF som ochorela ako daaavno nie. Aj vklad som musela odložiť.

@monicazbb skúsim sa na to opýtať aj na poradni budúci týždeň či by to bolo ok. Mne to len vseobecny povedal že si nemám nič dávať.
No ja som absolvovala 3 kolá ivf takze imunita úplne celé zle. Pred tým som bola chorá tak raz do roka v chrípkovom obodobi :/

bolarazjedna
6. aug 2025

Ja som bola tiež takto počas druhého tehotenstva, 2 mesiace vkuse chorá bud ha, alebo syn (nechodil do kolektívu), no minimálne 3x som bola a chorá za 2 mesiace. V 2.trimestri. 3.trimester už bol ok, ale v 36.tyzdni som zas ochorela, našťastie drobec sa narodil až po termíne. Ja som začala užívať vtedy vit C, Vít D denne aj 6000IU a zinok.

katuskamala1
6. aug 2025

Po tehotenstve po ivf som musela navstivut imunologiu, nasadila mi polrocnu liecbu, ano, ze ivf proste imunitu rozhadzalo.. tehotenstvo bolo este ako tak ale to obdobie kojenia vkuse v chorobe.. radila by som ti navstivit imunologicke tiez, a kludne uz teraz, lebo s prichodom jesene a pocas kojenia sa to moze len zhorsit si myslim...

nikolani
6. aug 2025
@anonym_autor

@nikolani ďakujem za odpoved.. asi to musíme nejako zvládnuť. Ja vlastne ani neviem kde to schytám. Od kedy som tehotná pracujem z domu nikde nechodím.. a jedine manžel cestuje do prace vlakom tak napríklad ten zápal dutin som chytila od neho :/ no je to strašne asi fakt začnem chodiť s tým ruskom..len je to zvláštne v lete ani ľudia nebývajú tak chorí a ja už 3x od júna..

@anonym_autor nuz, prinesie aj ten muž. Uňho sa choroba nemusí prejaviť skoro vôbec a tebe prepukne naplno 🙈
Inak na ten imunoglukan som sa aj ja pýtala svojej všeobecnej doktorky a povedala že môžem. Naša lekárnička zase že to není až tak vhodné, ale že ak len počas aktívnej choroby tak ok. Tak som si dávala radšej len sporadicky, do toho ako aj ty píšeš, probiotiká, femibion, ovocie, zelenina. Plus teda si občas dám aj omega 3, vitamín C a D.. ale tiež mam pocit že to treba len nejako vydržať 😅

katuskamala1
6. aug 2025

Inak co mi pomahalo,ked som nic nemohla tak ozaj nasadit prirodne atb a teda cesnak, okrem vecera tak 4-5x denne pravidelne. Mne gynekolog radil vzdy strucik ale to by som nedala, takze menej . Zalezi samozrejme aj ze aby ti tlak nekolisal...

nikolani
6. aug 2025
@katuskamala1

Po tehotenstve po ivf som musela navstivut imunologiu, nasadila mi polrocnu liecbu, ano, ze ivf proste imunitu rozhadzalo.. tehotenstvo bolo este ako tak ale to obdobie kojenia vkuse v chorobe.. radila by som ti navstivit imunologicke tiez, a kludne uz teraz, lebo s prichodom jesene a pocas kojenia sa to moze len zhorsit si myslim...

@katuskamala1 len otázka, vedia nejako riešiť imunitu aj počas tehotenstva? Pamätám si slová jedného doktora že kým som tehotná, nikto sa ma "ani nechytí" (vtedy som sa ale pýtala na inú vec čo mi zistili počas prvého tehotenstva a rovno mi to odporucil riešiť až po pôrode. Ale toto môže byť iné)

diewcatqoo
6. aug 2025

Cele druhe tehotenstvo som bola chora. Na zaciatku nejake nachladenie, potom crevnu chripku, potom covid, potom syn doniesol kiahne, potom som dostala normalnu chripku, z toho mi to sadlo na dutiny, takze po chripke znovu teploty a zapal dutin (musela som brat antibiotika), len co som dobrala antibiotika, dostala som znovu covid, potom zase nejake sracko-grcaky, potom zas nachladenie... no, veselo bolo, co ti poviem. Dieta zatial vyzera, ze je v poriadku 🙂
Drzim palce.

katuskamala1
6. aug 2025
@nikolani

@katuskamala1 len otázka, vedia nejako riešiť imunitu aj počas tehotenstva? Pamätám si slová jedného doktora že kým som tehotná, nikto sa ma "ani nechytí" (vtedy som sa ale pýtala na inú vec čo mi zistili počas prvého tehotenstva a rovno mi to odporucil riešiť až po pôrode. Ale toto môže byť iné)

@nikolani naozaj neviem, kedze ja som "trpela" ale dnes by som sa uz tolko nenechala trapit a nenechala to zajst az tak daleko, ja som uz mala extremne nizke biele krvinky, ja som vydrzala byt zdrava mozno max 4 dni, ak vobec.. za vyskusanie nic nedas, ale urcite by som pri opytani zdoraznila,ze si po ivf, lekar pochopi aky to je zasah do tela..

ivik4
6. aug 2025

V tehotenstve som mala vyse mesacnu chripku, klostridiovu infekciu mesiac a pol a aj kiahne. Chytila som vsetko,imunita ziadna,nula

marianarem
6. aug 2025

@anonym_autor Ja som v 7. mesiaci chytila od muza respiracnu virozu a uz som sa jej nezbavila do konca tehotenstva, cize 2 mesiace. Imunita je v tehotenstve oslabena, treba to nejako prezit.

anonym_a81ed6
6. aug 2025

@anonym_autor Úplne rovnako. Až nato, že som prirodzene otehotnela. Prvý krát kvôli tomu potratila (teda nikdy to nepotvrdili lekári, ale asi jediné vysvetlenie).Keďže po gynekologickej stránke to nebolo. A bola som veľmi chorá a doktor mi dal lieky,ze sa môžu aj v tehotenstve a tesne pred koncom tretieho mesiaca zamĺnutý potrat.
Ale druhý krát som chvalabohu už prekonala kritický prvý trimester a do konca tehotenstva som brala aj tak antibiotiká 4x. Veľmi som sa bála, ale lekári ma vždy ubezpečovali, že to už nemá negatívny vplyv na dieťa. A chvalabohu dopadlo dobre a dnes je už takmer dospelý.
Pri prvom dieťati som nič také nemala. Úplne bezproblémové tehu.Ani chorá skm nebývala.

cukroska
6. aug 2025
@marianarem

@anonym_autor Ja som v 7. mesiaci chytila od muza respiracnu virozu a uz som sa jej nezbavila do konca tehotenstva, cize 2 mesiace. Imunita je v tehotenstve oslabena, treba to nejako prezit.

@marianarem Ja zase od zákazníkov asi, alebo od syna on vždy také pliagy doniesol zo škôlky. Ale paradoxne len počas tehotenstva som veľké chrípky, zapal priedušiek aj 2x či 3 krát mala. Predtým som nebývala chorá.