Častý röntgen u 22 mesačnej dcérky
Dobrý deň, prosím o radu. Moja 22 mesačná dcérka sa narodila s vývinovými vadami na končatinách, momentálne riešime operačné zákroky.Čo mňa najviac trápi je časté snímkovie. Od narodenia dcérka podstúpila vyše 10 retgenov a dalsie nas este cakaju v buducnosti urcite. Momentalne sme po operácii rucky a tyzden po operacii sa dcerke vyskytol na ruke zápal, prvé kam nas lekar poslal bol retgen:( nakoniec sa nic na snimke nezistilo, zapal bol povrchovy, takze predpisal jej na to len mast. Vycitam si to, ze som tomu retgenu nezabranila:( Myslite si, ze dcerku castymi retgenovanim ohrozujem? Mam vobec riesit vadicky, s ktorymi sa narodila a normalne s nimi funguje?
Ďakujem 🙂
@narayan Ďakujem, som trošku kludnejšia. Ttápi ma hlavne to, ze vela snimok jej spravili zbytocne, alebo sa nepodarili a museli ich opakovat a keby som to vedela vopred ,tak sa inak zariadim, ale clovek nevie:( vela veci asi clovek neovplyvni a ked sa jedna o zdravie dietata, musi ich podtupit.

@ajka321321 môjmu eśte v pôrodnici zlomili nohu, tiež bol veľa krát rengenovaný, ked som sa pýtala, či to pre novorodenca nieje nebezpečné, mi ortopéd povedal, že teraz sú tie žiarenia veľmi slabé a nemali by mať ani pri častých opakovaniach nejaké nežiadúce účinky...... no ale kto vie...