icon

Certifikát o výnimke z očkovania počas tehotenstva

smolinka322
14. jan 2022

Ahojte, chcela by som sa opytat ci mate niektora skusenost a vybavovanim certifikatu o vynimke z ockovania pocas tehotenstva, aktualne som v 15 tt a som na pn, da sa sa nieco take vybavit kvoli tehotenstvu?mate a tym skusenost?

Strana
z2
sykoroka_dizajn
14. jan 2022

Ja neviem ale čo si mám o tom myslieť. Som tehotná napríklad a mám len 2 davky, prekonala som pred viac ako 180 dňami… mala som extrémne vysoké protilátky po prekonaní ešte pred očkovaním, teraz po ockovani ani nehovorím, covid ktorý som prekonala bol extrémne ľahký priebeh, za to po ockovani som mala reakciu a bolesti celého tela, svalov, kĺbov, horúčku, extrémnu unavu a malátnosť niekolko dni. Teraz však keď chcem ísť do fitnesscentra, plaváreň či wellness tak musím mat 3 dávku a od februára už aj v robote. Očkovať sa už však nejdem pokým mi nepadnú aspoň trochu protilátky, odhliadnuc od tehotenstva. Keby však nemám žiadne protilátky alebo nízke tak o ockovani uvažujem ale určite nie v prvom trimestri potom čo som po ockovani zažil. Nie som antivaxer ale podľa mna je to choré ako za každú cenu a každého tlačia do toho experimentálneho očkovania

martinaju
14. jan 2022

@smolinka322 nič nie je len pre OP (OP+) čo treba neodkladne vybaviť. Tak si nemyslímm, že ako nezaočkovaná sa nedostanete na tam kam neodkladne potrebujete ísť. Ok prechod cez hranice ale to je o inom. Na Slovensku vam nikto papier nevystaví, že ste tehotná a nesmiete sa očkovať. Istotne nie kvôli tehotenstvu. Takže pre žiadne výnimočné prípady nepotrebujete papier lebo OP/OP+ je len v obchodoch mimo potravin, lekarni a drogerii, nemôžete ísť do hotelu a ine veci čo určite nevyhnute nepotrebujete

mogaa
14. jan 2022

@smolinka322 určite nie...tehotenstvo ako také nie je kontraindikácia k očkovaniu....

mogaa
14. jan 2022

@smolinka322 u nás ti certifikát o výnimke z očkovania nikto nedá....sestra nemôže byť očkovaná zo zdrav.dôvodov , neodporučili jej ho 2 lekári, ani jeden jej to nechcel dať písomne.....od jedného sa jej to podarilo nakoniec vybaviť, ale certifikát zatiaľ nie je žiadny, si proste braná ako neočkovaná a basta....

Strana
z2