icon

Cervix skóre 1 v 8 týždni tehotenstva. Zažili ste to?

marcela22
18. mar 2009

Ahojte, som v 8. týždni druhého tehotenstva a dnes som u lekára zistila, že mám cervix skóre 1. Zdá sa mi to veľmi skoro, keďže v prvom tehotenstve som mala CS1 až po 30. týždni. Lekár to síce nijako nedramatizoval, odporučil mi veľa oddychovať a šetriť sa, ale mám doma 20 mesačnú dcérku, tak sa to samozrejme veľmi nedá. Zažili ste to niektorá? Neviem, či sa mám báť, alebo sa radšej zbytočne nestresovať...

ejusa
•
19. mar 2009

Ahoj,tak je to dost skoro podla mna,ved si skoro na zaciatku,treba vela oddychovat,ale to je v Tvojom pripade nemozne pri dcerke,ale nestresuj sa,ved ajtak s tym velmi nic neurobis,ale snaz sa oddychovat,vzdy ked sa da,aj ja som sa zavcala otvarat tak po 3O.tyzdni a otvorena na 6 cm som behala mesiac 🙂

marcela22
autor
•
19. mar 2009

Ejusa, máš pravdu, asi s tým veľa nenarobím,ale aspoň si dávam na seba trošku viac pozor, keď o tom viem. Malá je také malé neposedné lietadlo🙂🙂 A ešte ma stále moria migrény, mávam ich aj mimo tehu ale teraz je to sila, dnes som nepoužitelná, malá chudátko nechápe čo sa deje...ale zajtra bude zasa lepšie🙂
Inak pri prvom tehu som ešte po termíne mala krčok úplne zavretý, ale pri pôrode sa mi potrhal a mám ho šitý, tak spolieham aj na to, že to nejako súvisí a nie je to nič "vážne"...
Jeee a Ty máš Tobiasa? Aj ja chcem dať chlapcovi to meno, je nádherné 😉

nika251
•
19. mar 2009

Ahoj. Kdesi som citala ze druhorodicky uz nemusia zacinat s CS O. Setri sa a bude dobre. CS 1 nemusi znamenat ze sa otvaras ale ze mas napriklad krcok ineho tvaru po porode. Neboj sa, bude dobre

marcela22
autor
•
19. mar 2009

Nika ďakujem!!!

ejusa
•
20. mar 2009

Marcelka,ano Tobiaska 🙂 ale bez dlzna a mekcena,aj Ty tak?

marcela22
autor
•
21. mar 2009

Ano, ano, aj ja bez dĺžňa a mäkčeňa! Tak je to vážne krásne 😉 Ako ho voláte zdrobnene?

danulka0011
•
21. mar 2009

tak tak,ja mam 4deticky, a tiez som zazila nieco podobne ten posledny krat.
Treba sa len setrit, moc nenamahat, da sa to zvladnut do konca.
Drzim palce.. 🙂 🙂

marcela22
autor
•
21. mar 2009

Danulka, ďakujem!!! A 4 detičky? To je krásne! Len si neviem predstaviť, ako si sa šetrila keď si mala doma tri detičky. Mne to nejde s jedným... 😖 😀

danulka0011
•
21. mar 2009

ANo 4 deticky.. No tak ti poviem, manzel mal dovcu 3 tyzdne a potom sme presli na nudzovy rezim,
muz robil vsetko ked sa vratil z prace, varil, pral, upratoval, ja som robila len to co bolo najnutnejsie, a co najviac lezat 🙂 🙂 zvladnut sa to da.
Drzim palceky..

marcela22
autor
•
24. mar 2009

Danulka, máš asi super manžela!!!!!
Môj mi tiež veľmi pomáha, ale robí na zmeny a ešte píše diplomovku a v júni má štátnice, tak má len veľmi máličko času. Keby sa dalo aspoň ísť von s malou na dlhšie, tam by som sa "len" prechádzala a viac-menej sa tam baví sama...
A ďakujem Ti!!!

bcdrobcek
•
7. feb 2011

Ja som v 8 týždni tehotenstva je to naše prvé dieťatko.Veľmi sa naň tešíme s manželom. Tehotenstvo prebieha relátivne dobre. Tak že držím palce všetkým tehuľkám