icon

Cholestáza - svrbenie tela v tehotenstve

12. máj 2022

Ahojte mali ste niektorá problém v tehotenstve že vás svrbelo skoro celé telo ? Čo to znamená treba to spomenúť dr ? Som 30tt pri prvom tehotenstve som to nezažila. Na nete som čítala že to môže byť cholestaza ale nemusí. Ďakujem veľmi za odpovede

ivulika
12. máj 2022

Ahoj, ja som mala svrbenie celeho tela ku koncu tehotenstva (38.tt). Je potrebne, aby si doktora informovala, pretoze mozes mat zle pecenove testy. Moje pecenove testy boli sice dobre, aj napriek tomu ma telo neznesitelne svrbelo, mala som az chrasty. Gynekolog pricinu svrbenia nezistil. Nakoniec niekolko dni pred terminom mi vyvolal porod, svrbelo ma telo este den po porode. Potom to zmizlo.

cecilia29
12. máj 2022

Mala som svrbenie ale nebola to cholestaza

danyelia
12. máj 2022

Ahoj, aj ja som to mala, no u mňa to bola vážna choroba, nechcem ale strašiť. No určite by som to povedala dr...

veronika946
12. máj 2022

Určite povedať hneď, skontroluje hepatálky z krvi a podľa výsledkov ďalšia liečba. Netreba podceniť!

lulu1321
12. máj 2022

Ano, treba to riešiť. Lieky na pečeň. U mňa 2x pôrod skôr o 3 tyzdne.

autor
13. máj 2022

Tak dnes som volala dr hneď mi kazala prísť a zobrala krv našťastie som mala pecenove výsledky dobre čo som veľmi rada inak by som hneď šla do nemocnice. Dr tiež nevie s čoho ma môže svrbiet celé telo takže uvidíme ako to bude ďalej

veronika946
13. máj 2022

To je dobre 🙂 skús kvalitné neparfumované telové mlieko, možno je tá pokožka len podráždená, suchá…

petkasaurus
13. máj 2022

Ahoj, mne zistili zle pecenove testy, beriem uz lieky.. Teraz som v 29tt, mam to uz asi 2 tyzdne.. Prosim, daj vedieť ak ti nejaka kozmetika zaberie na svrbenie, mentol si na seba moc davat nechcem teraz, mozno kupel v dubovej kore.. Ide ma porazit, vsetko svrbi..