Choroba na začiatku tehotenstva

9. dec 2022

Ahojte, nerada pridávam niečo anonymne, no tehotenstvo je úplne čerstvé a mam tu kamarátky, ešte s tým nechcem ísť von (je to moje 4te tehotenstvo, no len 1 sa zatiaľ skončilo šťastne, preto ta opatrnosť).
Syn doniesol zo škôlky pred dvomi týždňami sople, následne kašeľ atď, samozrejme schytala som to aj ja. U lekára som nebola, lebo veď len hnusná silná nadcha, kašeľ (prieduskovy). Predtým sme sa o dieťa snažili 6 rokov, teraz sme si povedali, že skúsime no ako vo sne mi nenapadlo, že to vyjde prvý cyklus, fakt nechápem. No ale k veci - liečila som sa klasicky - sirupy na kašeľ, Solmucol, spreje do nosa, bylinkové čaje. Baby, mam pred 40tkou, viem, že bábätko je v úplnom úvode tehotenstva na jednej strane ešte chránené, keďže nie je napojené na krvný obeh matky, no na druhej strane krehké, zraniteľné. Stalo sa vám niektorej niečo podobné a bábätko zvládlo začiatky aj keď mama bola zrelá do šrotu?

hilda08
9. dec 2022

Tehotná by nemala spreje do nosa, len vincentku, ani vela sirupov nie je vhodných pre tehotne, bylinky tiez len niektore, vela byliniek prekrvuje maternicu, nie je to dobre…. Ale vela zien ti tu povie, ze mozes vsetko 🙂 ja som mala v 10tt Covid, myslela som si, ze to nedáme..ale zvladli sme a vsetko v poriadku

katkaseiner
9. dec 2022

Odporúčam zbehnúť k lekárovi. Bola som tak, už som síce malá potvrdené tehotenstvo ale bolo to fakt na začiatku. Lekárka dokonca dala ATB a dodatočne mi povedala že sa o mňa bála...týmto tá nechcem znepokojit, len ak si tvoj stav náhodou vyžaduje ATB tak do toho proste treba ist

thereisabear
9. dec 2022

Ja som ochorela hneď ako som otehotnela a kaslala asi 6 týždňov, bolo to strašné. Bábätko to zvládlo. Držím palce.

katica06
9. dec 2022

Bola som takto v 8tt. kašeľ taký že má až brucho bolelo, horúčka, muž na služobke, ja sama doma, bolo to moje prvé tehu, bála som sa o bábo. Mama sa tiež lakla, tak volala sanitku. ATB som nedostala, bábo v úplnom poriadku.
Držím palce a rýchlo sa uzdraví.

vkatush
9. dec 2022

Tiež som bola hneď na začiatku chorá ako tuberak, chcela som antibiotiká, ale miesto liekov sme zistili, že čakáme bábo.
Odporúčanie doktorky žiadne antibiotiká takto na začiatok, do nosa soľný roztok, keďže kvapky sa neodporúčajú (len na noc som si 1x dala, aby som vedela spať) a na hrdlo som mala sirup a sprej Dr Weiss. Počas tehu som bola ešte asi 2-3x chorá, aj keď menej už, a prešlo to rýchlo vďaka tejto kombo.
Držím palce a skoré uzdravenie 😊

simonkazga
9. dec 2022

Si tehotná, tak prosím nevymýšlaj a choď k lekárovi. Už tu bola taká, že ona chémiu nie však to škodí bábu, nalievala sa šalviovým čajom a potratila . Pritom stačilo skontrolovať na nete, že šalvia sa v tehu nesmie, lebo môže vyvolať potrat a nechať si radšej poradiť od lekára aspoň lekárnika.

kundiboo
9. dec 2022

aktuálne mám to iste, som v 9tt a taká som chorá ako snád nikdy v živote. kašel mám taký že v noci nespím snád celú noc, upchate dutiny , a mne dr dala aj ATB tak uvidíme ale na dalšiu kontrolu idem až po Vianociach :( tak sa tiež bojím

autor
9. dec 2022

Baby ďakujem za komentáre. Viem, že je to hop alebo trop.
@simonkazga Ja nie som ten typ, že "žiadna chémia", vid vyššie co píšem, že som brala do pozitívneho testu.
K Dr som volala, s malým tam nemôžem ísť, je tiež chorý. Dr kázala veľa oddychovať, piť veľa čaju a keď nie sú teploty, že to bude len virusove, čiže len režimové opatrenia. Atb by mi nedala, naša Dr v prvom trimestri atb nedáva, kým to nie bakteriálne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre