Choroba v 18. týždni

karinbirosova2
8. máj 2016

Ahojte, prosim poradte mi lebo si uz namyslam...som v 18tt ...bola som chora tak som sla do lekarne a dali mi nejake pastikky septilen aj nejake kvapky do nosa ale nepomahali mi a sem tam som si dala do nosa aj olynth...vzala som sem tam aj paralen..chripka netrvala dlho 3_4 dni...cize iba tie dni som uzivala tie lieky...a sem tam si dam jednu tabletu megnezia..lebo mu je divne v brusku ako keby mi tvrdlo...moze nieco z toho uskodit babu? Zacinam si namyslat a bojim sa ci som nejako mu neuskodila...volala som doktorke ked som bola chora povedala ze mam sa liecit nic viac...cize pristup na prd...a ku gynekologicke idem az 18 maja...

sardinka335
8. máj 2016

A čo ti ine mala doktorka povedat? Sak si chora tak sa mas liečiť. Proste hlavne sa upokoj. V tehotenstve sa Paralen uzivat moze - nehovorím ze na kvanta ale par pilul v pohode. Tvoje dieta ma uz všetky sustavy vytvorene a placenta tiež nejake škodliviny prefiltruje, takze si nemysím ze to nejako dietatu uškodilo. Ak mas nejake problémy, tak isto mozeš ku gyndárke ist aj skor, zavolat.

seahorse27
8. máj 2016

Ani jeden z liekov, ktore si uviedla, nemohli dietatku ublizit. Radsej zavolaj gynekologicke kvôli tomu tvrdnutiu - to nie je celkom ok v 18.tt.

katarinamarkova
8. máj 2016

@karinbirosova2
1 - ak sa citis byt chorou a rozhodnes sa v tehotenstve to riesit nejakými liekmi, je fajn zistit si este pred tým ako ich začneš brať, či bábatku škodia, alebo nie.......nie až potom keď ich využívaš
2- nemyslím si, že jedna chrípka, pár parelnov a trošku spreja do nosa by malo dieťatku nejako uškodiť
3 - fakt nechápem čo presne si od doktora očakávala, akú reakciu, aké povzbudenie, akú inú radu......cez telofón ťa on nevyšetrí ani nič iné nepredpíše a ak sa jednalo skutočne len o typickú chrípku, tak skutočne najlepšia rada, čo ti dr. v danej chvíli mohl dať, aj keby si u neho sedela v ordinácii osobne je: liečte sa! pri chrípke, žiadne špeci lieky nepomôžu, trošku ulavia, ale žiadne ju neliečia.
4 - ku gynekologovi môžeš ísť kedykoľvek! dátum 18teho je len orientačný, kedy by si mala byť na ďalšej poradni, nie je ničím závazný nemenný.

karinbirosova2
autor
8. máj 2016

Dakujem, mala som taky divny pocit ze ci.nejak.som neublizila babu

candii
9. máj 2016

Neboooooj .. urcite si mu neublizila .. kolko zien bolo pocas tehu chorych .. sa musi nejako vyliecit. Ja som mala velmi silny zapal usi napr. pocas tehu a mala som bakteriu tak uz si nepametam nazov a musela som vyliecit. A vsetko v pohode. Hlavne ziadny stres

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre