Chrípka, bolesť hrdla a pľúc v tehotenstve
Ahojte, prosim Vás o radu, dom už asi týžden chorá, bola to chrípka a prešlo mi vsetko na pľúca, cítim sa strasne, zahlienené som, hrdlo ma veľmi boli, skúsila som už vsetko od vitaminov az po čaje atd. a stále sa cítim mizerne, som v začiatkoch tehotenstva asi 6. Týžden u lekára som nebola, nakoľko žijem v UK a tu sú 'trubky' lekári, telefonovala som ale na pohotovosť a samozrejme dali mi Paracetamol, chcem sa teda opytat, možem vypiť Theraflu ? Myslím, že to ma postaví na nohy, dakujem
@lienkaking nie, tetaflu sa v tehotenstve nemôže. Skus radšej obyčajný zazvorovy čaj s medom (vystipe bacily) . Ja som si dala deci prevareného červeného vína a to ma postavilo na nohy. Prehralo telo a aj pomohlo. Plus na noc paralen na teplotu...
@lienkaking inak prinajhorsom su aj atb ktore su bezpecne v tehu. Keby bolo najhorsie.
A z akeho dovodu nejdes lekarovi? Ja som bola tehotna v UK a isla som k lekarovi, dal mi antibiotika, tak nechapem o com :D ..... Pre dieta je velmi dobre, ze si cim dalej tym viac chora a nic neuzivas .... Ved si daj ten paracetamol, caj so zazvorom a vypot to..... Ak teda nechces ist k lekarovi....
@lienkaking v pribalovom letaku je ze sa nema uzivat v tehotenstve a pocas dojcenia... obsahuje to aj paracetamol... takze uz vobec nekombinovat s inym paracetamolom. neviem ci v UK zozenies, ale na hrdlo je dobry Florsalmin a cajovnikovy Anginal, pastilky Septilen. to vsetko sa v tehotenstve moze. na kasel domaci cibulovy sirup - cibulu nakrájať, prekladat s citronom a medom.
neboooj, pojde to prec. ten zazvorovy caj je super! urcite aj vela cesnaku - rob si cesnakove natierky s pretlacenym cesnakom - je to najsilnejsie prirodne antibiotikum. ak mas ale teplotu, urcite znizuj!!! Takze v pripade teploty hod do seba hned paracetamol, pretoze teplota moze babatku teraz naozaj ublizit. Telo by sa nemalo prehriat. Odstavuj, nech mas vela vitaminov. a pripadne zbehni do lekarne vypytat si este nieco, co mozu aj tehotne ci uz na hrdlo, dutiny a pod.
Baby, už od nedele pcham do seba cesnak, zázvor, cibuľový sirup a stále som v takomto stave 😩 K lekárovi mam ísť az dnes poobede, dufam, že mi pomoze
Mne moja lekárka poradila na hrdlo octanovú masť - nahrubo natrieť, zabaliť.. kloktať napr. slanú vodu.. zázvor je fajn, ale mne boľavé hrdlo ešte viac dráždil.. čo pomohlo najviac (cca podobný týždeň tt) boli kalciovky s vit. C priamo do žily.. ale teda ja som mala zapálené hrdlo a zišlo mi to na hlasivky, takže som bola bez hlasu.. ale to mi pichala mudr, ktorá btw povedala, že antibiotiká mi len tak nedá, aj keď sa údajne môžu.. že o tom nie je presvedčená, že je to OK, kým sú iné možnosti.. hlavne veľa tekutín, oddychu a neboj sa konzultovať aj s dr, aj keď viem, že systém v UK je iný..
@lienkaking
@sibalka21 A este by som chcela dodať, ak teda nechápeš o čom, chodím napríklad pol roka k lekárovi, mam zapálený sedací sval, nemozem chodit veľmi, a pozri sa, doteraz ma nedali na scan alebo nejaké lieky alebo niečo, mala som zapálene vaječníky tak mi dali lieky na spanie, že to bude iste žalúdok 😄 Ja tu mam takéto skúsenosti s lekármi, vies, záleží na koho narazíš 😉
@lienkaking Tak treba vymenit lekara, hlavne v tehotenstve ;) Tak ked mas dnes appointment tak terba pockat co povie lekar a potom riesit, ci ti nieco dal alebo nie....
Moja, tu je to tak, že mám stále iného, ktorý je voľný toho mi dajú 😄 asi sa musím presťahovať. A ty si tu aj rodila ? Kedy si šla na prvé vyšetrenie, keď si otehotnela, hneď v prvých tyzdnoch ? Ďakujem @sibalka21
@lienkaking Tak neviem ako to je tam kde byvas, ale ja som mala jedneho lekara.... A ano rodila som tam, v 7tt som sla na prve sono, lebo som uz raz potratila v 8tt, potom uz len tak ako ostatne, cize 12tt a 21tt 🙂
@sibalka21 To mi je luto 😕 ja idem dnes k lekárovi, tak sa ho opýtam, ci ma vlastne pošle na sono teraz alebo kedy, chcem vediet, ci je vsetko ok.
Zazvor sa v tehotenstve nesmie/nemal by moze sposobit potrat
Mne ho dr hned zakazala medzi prvymi vecami
@lienkaking ahoj, to ma mrzi, a viem o com.hovoris, v UK co predavaju tie horuce napoje tak je to vacsinou len Paracetamol s vitaminom C....cize lepsir je uvarit si caj, naparovat sa nad slanou vodou a napchavat sa citronmi pripadne tam kupis celkom fajn cerstvy zazvor, do toho med a laduj sa, sucitim s Tebou, zila som tam 4 roky a GP su uplne neuzitocni a nepomozu v nicom, hlavne si davaj bacha na zlozenia liekov, Paracetamol je ok ale Ibuprofen v tehu sa nema...a u nich prechladnutir nic neznamena, taki chodia aj do.prace nakapati a deti do skoly...
Drzim.palceky
@lienkaking Ak nemas ziadne komplikacie alebo si nemala predtym ziadny potrat, na sono pojdes najskor asi az v tom 12tt..... Tak ja neviem co vy to tam mate za lekarov, ja som bola u troch prihlasena, kedze som sa stahovala tri krat, ale zakazdym som mala velmi dobreho lekara :D .... Nikdy mi na nic nepredpisal paracetamol 🙂
@kwr no nesmie sa na zaciatku moze sposobit potrat a na konci predcasny porod
Ano ma to nieco s prehrievanim a krvou ale ja som dr velmi nepocuvala len som ho vysadila
A ano pastilky a ja som uzivala lizatka pre tehotne proti nevolnosti zo zazvorom lebo tam je len minimum toho a je to kontrolovane,zazvor fakt ulavi ale nesmie ho byt vela
Je to take ze aj smies aj nesmies
No našťastie zijem, je mi fajn, pijem vždy harmancekovy čaj, čiže aj ranné nevoľnosti ustúpili a take niečo ako potrat si vôbec, ale vôbec nepripúšťam, som zdravá ako ryba a verím, že aj malé 😍
@lienkaking ja som byvala kusok od Bristolu, v Newporte..... A pokial nekrvacas alebo nemas bolesti tak je to v poriadku, len si davaj na ten zazvor pozor... Do caju je to este v pohode, ale nie len tak ho schrumat cely :D ...
@sibalka21😂😂😂 ja som vypila aj caj aj vsetko to nakrajane, stipe ako pes, ale ja ked viem, že mi niečo pomôže, nemám problem to zjesť 😄 no to som este netušila, že si v tehotenstve treba dať na to pozor, okej, už budem vediet do budúcna. A kávu možem normálne že ? Jednu dve denne ?

@lienkaking urcite nie. Daj si paralen a celaskon. Theraflu sa v tehu neodporuca.