Mám problémy v tehotenstve a cítim sa ako príťaž.

domka133
8. aug 2019

Ahojte, potrebujem sa len vykecat. Takže začnem poporiadku toto je moje druhé tehotenstvo plánované zelane vymodlene. Strašne sme sa tešili až pokým neprišli komplikácie. Našli mi hematom a polezala som si v nemocnici týždeň. Do toho mam nízko placentu a samé mikozy. Pri prvom som niečo také nepoznala. No a teraz k veci. Odkedy som prišla s nemocnice kde mi nakazali prísny kludovy režim skrz pokračujúce špinenie. Cítim sa doma ako na príťaž. Manžel nič nestíha pohama mi v domácnosti keďže nevládzem ani povysavat. Môj skoro dvojročný drobec ma strašne cez deň vyčerpá. Manžel už je nervózny lebo nemôže si robiť svoju robotu ale niektoré dni keď mi je fakt ze zle a mam aj krvavý výtok musí byť doma a pomáhať mi s drobcom. Svokra už tiež somre že každé poobedie sme u nej aby mi sním aspoň troska pomohla. Sama sebe leziem na nervy lem sa pozorujem a zisťujem ze nič nieje v poriadku. Noc nevládzem spraviť nemám náladu na nič. Naozaj sa cítim ako na príťaž. Ďakujem ak ste to niektorá prečítala až do konca

stela01
8. aug 2019

@domka133 a nemáš kamarátky ? Ktoré by sa prestriedali a pomôcť vedeli ?
Každý týždeň aspoň 1 deň upratať , oprat s malým von išli ?
Alebo zaplatiť výpomoc ? 🤷🏼‍♀️
Držím palce treba vydržať .

tykat
8. aug 2019

@domka133 nemozes ist nazad do nemocnice? Mozno to znie blbo ale manzel s rodinou to zvladnu, mozno lepsie ako ked si doma, a budes mat naozaj kludovy rezim...mozno ked si doma tak to vyzera ze sa len povalujes a neuvedomuju si ze to nie je sranda...ps: a tvoji rodicia? Nejake jasle, opatrovatelka?

baklik
8. aug 2019

Ak nezvladas, tak jasle. Kupit roboticky vysavac, donaska jedla atd. 😉

tiimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domka133
autor
8. aug 2019

@stela01 mam len sestru ale ra ma 3 deti stoho dvojičky takže ta nestíha moja mama ani nezavola ako sa mam len keď som bola v nemocnici tak mi volala každý deň. A kamošky také nemám mam v podstate len známe s ktorými troska pokecame keď sme chodili s drobcom pravidelne vonka. Ja sa normálne bojím co bude.

domka133
autor
8. aug 2019

@tykat ti zase ja nezvládam bez malého stačil KK ten týždeň a svokra ho už naučila somariny. Predtým mi pekne sám papal teraz nič zuby sú od príchodu tabu vôbec nechce počúvať len sem tam takže skrz drobca si to dovoliť nemôžem. A moje hormóny vravia za všetok ja som cely čas v nemocnici prerevala co kí chýbal.

1mina
8. aug 2019

@tiimka presne aj ja si myslim...chapem ze to musi byt vela aj pre nich ale ved ide o zdravie drobceka a o to ze ak by sa skor narodil nemusi byt vsetko ok a tim padom by aj rodina mohla mat zmeneny zivot uz nastalo...tak by sa mi podla mna mali prekonat a nesomrat 🙄 podla mna u nas keby sa to stane tak rodicia svokrovci by mi malu brali stale len aby sme boli ok

tiimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domka133
autor
8. aug 2019

@tiimka som v 17tt viez že bábätko je na prvom mieste aj sa snažím nič nerobiť ale ten bordel doma ma ide znehok poraziť aj to ze malému varím len rychlovky a nie normálne jedla... Na jasle a donášky jedla nemáme peniaze nazvyš takže to neprichádza do úvahy. To ze ja som bola zvyknutá všetko si sama porobiť manžel nemusel nič raz za týždeň bol s drobcom sám 2 hodiny inak všade snimi. Takže asi preto je nervózny plus do toho aj sex zakázaný

evkamotka
8. aug 2019

Rozumiem ti som 18tt,prve 2m som krvavo spinila, doma 2r krpec, casto som unavena. Dnes sme ho boli s muzom zobrat ma ihrisko a ja som si ako socka sadla do tiena na lavicku(zo slnka mi je po chvili tazko) a muz behal za synom.
Myslim ze aj nervozny manzel privoli, ze na studentku na dve doobedia sa peniaze najdu, aspon vam uprace ci zbehne nakupit, proste nejake minimum a vsetko bude lepsie ;)
A s muzom sa porozpravat ze to tak nie je navzdy.
Mne sa syn narodil o dost skor a teda s predcasniatkom ziadna sranda, dalsi rok sme ho "davali dokopy", x lekarov, cvienie vojtovky 3x denne (hrozne pri tom deti placu), helmicka na hlavicku... Neurologia... No vsetko mozne. Porozpravajte sa o tom ze to tak nie je navzdy, ze to stoji za nie predcasny porod, ze mozno aj ta studenkta by sa dala.... A daj do laty aj svoju maminu nech pomoze jejdanenky

tiimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tiimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliet86
8. aug 2019

vies co a ked by si mame priamo povedala mama potrebujem pomoc? nema syncek krstnych rodicov napr co by vedeli pomoct? nema tvoj manzel kamaratov kamaratky bratov sestry? proste asi si toho bola zvyknuta robit v domacnosti mega vela a teraz chyba tvoje pomoc. nuz. to tak je. to sa stava. vyhlaste krizovy stav a zacnite v nom plavat nie topit sa. nic z tohto nie je tvoja chyba. drz sa. kde byvate?

selest
8. aug 2019

Chapem ze to mate tazke ale vsak ty s tym nic nevies urobit iba sa teraz ozaj snazit byt v co najvacsom klude. Niesi slonica nebudes tehotna dva roky. Tych par mesiacov snad zvladnu niesu male deti. Snad chapu ze mas v brusku ich dieta vnuca... Ked manzel nestiha nech zaplati nejaku pani co pride na hodinku to najnutnejsie upratat. Jedlo moze doniest menu z restiky. A pri malom nech sa prestriedaju so svokrou alebo ho daj do jasliciek.Co by robili keby si skoncila v nemocnici?
Ja som sice nemala dieta ale zas pomahal mi len manzel ktory robil 7 dni v tyzdni na 2 smeny. A lezala som na gauci takmer cele tehotenstvo. Nemali sme vsetko tip top ale kolko mohol sa staral a kebyze mame dieta aj o to by sa postaral. A vobec mi to nebolo blbe lebo sne mysleli len na to dieta v brusku aby sa narodilo hlavne zdrave

domka133
autor
8. aug 2019

@juliet86 už sa to chystám povedať mame lenže to ze ona býva so segrou a ma deti cez hlavu je to tam komplikovane... Ale už bude musieť pomôcť aj mne. Muž má brata ale švagrinka je tak isto tehotná. Ale ona je zlatíčko keďže bývame v tej istej dedine a teraz sme u nich často vždy navarí viac aby sa aspoň drobec najedol... A nedá mi to ju otravovať keďže je na začiatku aby sa nepresilila. Pri banskej Bystrici bývame.

bluka2
8. aug 2019

Podľa mňa by manžel mal buď s absolútnou samozrejmostou pomôcť (spoločné dieťa, ze...) alebo aspoň zarobiť dosť na opatrovanie/jasle/pomoc v domácnosti alebo ešte lepšie oboje. Sľúbili ste si, že aj v ťažších časoch, že? Nemáš sa prečo cítiť zle, na príťaž, nie je to tvoja chyba. Čudujem sa, že tvoj chlap dopustí, aby si sa tak cítila!
Každopádne držím palce... A ja by som veru pekne ležala ako treba a myslela na to, aby som sa cítila dobre - lebo tak sa cíti aj bábo v bruchu

domka133
autor
8. aug 2019

@selest to ze za ten týždeň čo som bola v nemocnici to ledva zvládali manžel jazdy deň chodil za mnou aj so synom a vravel ze to nezvláda že je unavený... Nieje vôbec zvyknutý sa na 100% postarať o syna... Večer mu chodila pomáhať mama a varila švagriná.

pininka1
8. aug 2019

@domka133 manžel to nezvláda s jedným. Môj to musel zvládnuť a troma, plus dom a celá domácnost aj varenie a ja po operácii členka so sadrou na ktorú som sa nesmela postaviť a chodiť som mohla akurát tak na záchod, jedine zehlila som po sedačky, aby som mu pomohla. Tvoj manžel je trocha rozmaznany a mal by sa prestať ľutovať a začať makať. Neviem čo bude robiť ak bude deti viac.

domka133
autor
8. aug 2019

@pininka1 to neviem ani ja ako vidno ze sa zblizili za ten týždeň ale to je všetko. Viem ze v takýchto veciach je taky no neviem ci sa zmení... Proste mi je z toho všetkého naprd. Viem ze za to nemôžem ale cítim sa tak... A neviem ako to mam dostať z hlavy. 😪

pininka1
8. aug 2019

@domka133 ja ťa chápem, aj ja som bola zvyknutá robiť všetko a zrazu som nemohla robiť nič, ale našťastie mám muža, ktorý mi nikdy nedal pocítiť,že mu to vadí, sme sa spolu smiali keď chodil späť o ôsmej večer a ja mu že či sex nebude. Tak na mňa pozrel,že či som v poriadku. Myslím že by si sa mala porozprávať hlavne s ním,že sa takto cítiš, veď ty predsa za nič nemôžeš. Každé tehotenstvo je iné a môžu nastať rôzne komplikácie, preto som ja nikdy nechcela mať jedno dieťa za druhým.

selest
8. aug 2019

@domka133 no manzel by si mal velmi rychlo najst system ako zvladnut veci aj ked je unaveny. Tak ako vsetci iny rodicia. Oddychne si ked deti vyrastu. Za chvilu mate doma deticky dve a tak ci tak bude musiet pomahat preco by to malo byt vsetko na tebe. Akoze nechapem a ty niesi unavena? Ved nieje maly chlapec a ty niesi superman aby si robila vsetko. A uz vobec nie v tvojom stave.

dudos
8. aug 2019

Cez svoje prvé a zatiaľ posledné tehotenstvo som musela ležať. Manžel je pracovne vyťažený, vždy bol a mám pocit že aj bude. Upratoval raz za týždeň. Vážne. Žili sme ako sme žili. No prvoradé bolo vynosiť dieťa. Snažili sme sa o neho veľmi dlho a prognóza bola, že možno sa ani nestanem matkou. No mala som to "ľahšie" v tom, že som nemala doma dieťatko tak ako máš ty. A ešte k tomu také malé a v takom veku, že ťa potrebuje. Ak nechceš ísť ležať do nemocnice (rodina by si musela poradiť bez teba, no viem sa vcítiť aj do tvojho materinského pudu čo sa týka prvého dieťatka) zariadila by som to tak, že by som si našla pani na stráženie po celý čas čo je manžel v práci no a potom po praci sa chtiac nechtiac musí postarať o vaše dieťa. Alebo súkromné jasle, no je to finančne náročné; alebo kamoška s malým dieťaťom alebo deťmi, ktorá je doma a nemala by problém sa postarať. Samozrejme, že by ste jej platili, aj na stravu aj za stráženie. Môj manžel pre toto nechcel druhé dieťa. Veľmi sa bál a myslím si, že ho to stále drží, že ako by to bolo ak by som aj počas druhého tehotenstva mala tak nepriaznivý zdravotný stav. Určite to nemáte ľahké. No žiaľ, manžel sa musí zaťať a zamakať, viem, že je to veľmi náročné ale nebude to trvať večne. No a ďalšia možnosť je tá, že manžel pôjde na materskú a ty na PN. Ak netrepem mimo, moc sa v tomto nevyznám.

juliet86
8. aug 2019

@domka133 keby v ba pridem ta kludne aj ja zachranit ;) nuz tak ak je mamca a segra zdrava teraz je fakt cas pomoct tebe. ved povedz ze kriza. drzin ti palce isto sa najdete v tom. jo a o chvilku s manzelom vies spravit aj bez ohrozebia tehotenstva. isto ho to potesi 😆 drz sa

montemotherone
8. aug 2019

@domka133 môže sa hanbiť aj svokra aj manžel 😒 ty si si túto situáciu nevymyslela a ani sa jej nevieš zbaviť. Jednoducho to tak teraz je a musia ti pomôcť. Sú to aj jeho deti a jej vnúčatá. Veď nebudeš tehotná naveky... Ty si len nič nevyčítaj, lebo tým si to ešte zhoršuješ. Viem ako sa cítiš. Ja som nervózna keď som chorá a to ani nemusím byť tehotná. Ty máš teraz dôležitejšie poslanie. Hlavne treba ubrať z nárokov. Nemusí byť až tak upratané, od hladu tiež všetci nepomriete... Máš prísny režim, vybavené. Za chvíľu sa všetko stabilizuje a zase sa zapojíš. Teraz musia zabrať a ty zas upokojiť sa

elementissa
8. aug 2019

@domka133 ja ti rozumiem, aj ja som sa tak cítila. Do 17. tt som len ležala na infuziach a celé dni zvracala. Definitívne som prestala zvracat až v 27.tt,ale do toho 17.tt som sa nemohla ani pohnúť. Predtým som bola zvyknutá variť, upratovať (vkuse), mávali sme návštevy stále nejaké,chodievali sme na výlety... Potom prišlo tehotenstvo (plánované), cely nas život sa zmenil - od 5.tt som bola PN, potom v 10.tt týždeň v nemocnici, 7 týždňov doma na infuziach... Manžel robil doma všetko a chodil do prace na celý deň. Ešte aj starostlivosť o 4 mačky ostala len na ňom. Našťastie, doma máme roombu, tá beha 2x denne, práčka vyperie aj sama, stačí naložiť a vyložiť, detto umývačka. Takže bordel nebol. Mamina (svokra) nám nosila každé dva dni jedlo a ku mne chodila každý deň 2x pichať mi infúzie. Ja som len ležala a kukala do stropu a mala depku z toho, aká som neuzitocna a ako som všetkým len na príťaž. Nikto mi to nedal pocitit, všetci boli pri mne, tatino stále iba, že sa mám šetrit a oddychovať - akoby sa aj dalo dačo iné robiť. Manžel na mňa ani raz škaredo nepozrel. Teraz už pomaly začínam 30.tt, už síce negrcam celé dni a viem už aj porobiť, normálne sa viem hýbať, ak som dlhšie na nohách alebo stačí ze vezmem metlu a už sa malý puci, trochu mi stvrdne brucho, boli ma to... Bolia ma nohy, niekedy aj kríže... Bývam unavená. Keď to poviem manželovi, len ma pohladka po bruchu, so slovami "ty pracuješ tu"... Tie týždne keď som ležala som fakt často aj plakala, že oni sú všetci takí úžasní a starajú sa o mňa a ja nemôžem pre nikoho spraviť nič. A ozaj som šťastná, že mám takého láskavého a milujúceho muža, ktorý pre mňa robil aj robí všetko, len aby mi to tehotenstvo trochu uľahčil, lebo vidí, aké je to ťažké a aký je celý tento stav nahovno... A napriek tomu chce druhé dieťa, s týmto prvým bude on na materskej, takže je možné, že pri ďalšom tehotenstve bude mať na krku aj mňa aj krpca aj mačky aj celú domácnosť. Ale zasa viem, že rodičia aj moja mama nám pomôžu co sa bude dat. Popros aj ty o pomoc. Nie je to hanba. Rizikove je rizikové, ale treba to mat vykomunikovane aj s manželom. Musís mu povedať, ako sa cítiš, že ti je naozaj ťažko a tehotenstvo zle prežívaš teraz. On ti asi aj chce pomôcť, ale je unavený a frustrovaný, lebo možno ani sám nevie ako. Rozprávajte sa o tom. Do pôrodu máš ešte ďaleko, ešte to bude musieť dlho znášať

miadi
9. aug 2019

Musis si v tom urobit nejaky system .. jeden den u svokry druhy nech pride mama k tebe- odychne si pri malom od tych segrinych 3 deti. Ved aj tvoj syncek je jej vnuk a ty jej pomoc potrebujes momentalne viac ako sestra. Svagrina sa na zaciatku teho nepretaži ak sa par x za tyzden pohra s tvojim malym. Ked raz ona bude cakat druhe tak jej to vratis.. sak nechces po nej aby dvihala nabytok. Aspon bude vediet ake to je cakat druhe dieta a popri tom zabavat starat sa o jedno. . Ak nemate tak manzel nech kupi umyvacku a susicku ..ale to upratovanie by mohol zvladnut. Si v situacii ked potrebujes vsetku pomoc co mozes dostat tak sa neboj o nu poprosit. A ked sa budes citit koli tomu zle alebo budu frflat tak im aj sebe pripomen ze ide o život babatka. A tych 5m co ostava by mohli vsetci zvladnut. Hlavu hore a teš sa na babatko. Koli nemu musis byt v klude nie len fyzickom Ale aj psychickom.

0ria0
9. aug 2019

@domka133 tiež by som si najprv skúsila urobiť systém, tak aby si zapriahla všetkých, ale zároveň aby mali aj priestor pre seba, svokra je už staršia osoba, tiež chcú mať klud, aj keď vnuka ľúbia neznamená, že tam musí každý deň byť :D, ja by som asi tiež bola proti napr. keby som tvoja sestra, všetci máme svoje životy, je smutné, že ti je takto, ale treba mať systém, čo kamošky? tvoja rodina?

elizabeth88
9. aug 2019

@domka133 Ano,mozno si naozaj nauvedomuju,co je to rizikove tehotenstvo.Skus sa sustredit najma na babatko,trochu sa obrnit a stat si za tym,ze ty potrebujes pomoc.Nie sa hadat a dohadovat,myslim tak vnutorne si nepripustaj pocit,ze by si mala robit viac a tak.Nie.Co najviac odpocivaj.Mozno popros lekara,nech Ti s vykricnikom vypise vsetky obmedzenia,ak to niekto potrebuje cierne na bielom,len sa s nikym nedohaduj a nikoho nepresviedcajSetri energiou,ste teraz 2v1.Je dost takych,co To zlahcuju.Tym Ta nechcem strasit,len povzbudit,ze robis dobre,ked kludovy rezim dodrziavas a ked Ti navrhnu hospitalizaciu,nevahaj a chod.Je to ine,ked naozaj nemas co na praci,ako ked doma pozeras na neporiadok a nakoniec Ti to neda...Asi by som zavolala mame ako prva,mozno tiez patri do kategorie zien,co rodili s lahkostou a to,ze si doma povazuje za signal,ze uz si poradis.

ciernana
9. aug 2019

@domka133 já som přežívala niečo podobné,ale to je nadlho.Tiež som mala výčitky oddychovať,nik to nebral vážně.....babo sa narodilo predčasne a mrtve 26tt.
Urči si priority a hlavu hore je to len dočasné,držím palce.

katarina4141
9. aug 2019

No a co ? Co maju co somrat.
Dieta evidetne chcel aj manzel takze musi sa vzdy pocitat s tym ze sa moze vyskytnut problem a zena bude musiet byt v kludovom rezime.
Co by spravil keby ze musis byt 3 mesiace odkazana len lezat. Nie je to stav ktory si si sama vybrala ! Nemozes za to. Ak chce mat druhe babo a ak chce mat zdrave druhe babo je potrebne pomoct ti.
Ak nestiha, nezvlada tak aspon moze pochopit ze to maju aj zeny narocne. Starat sa o domacnost, dieta a cakat este druhe je masaker.
Nech len pomaha....a ked na to nema tak nech zaplati niekoho kto by ti pomohol a postrazil. Mozno keby svojej matke povedal ze jej zaplati za to tak neboj aka bude spokojna ze tam chodite / chodi vnucik a stara sa.
Tebe prajem zotrvat a urcite nemaj zo seba zly pocit.
Mas v sebe druhe babo a potrebuje ta. Nelezis preto lebo si leniva a nic sa ti nechce.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre