Citlivé prsia počas tehotenstva
dievčatá mám taký problém mám strašne citlivé prsia a teraz počas tehotenstva ani nehovorím pri prvom dieťatku som nekojila nakoľko sme sa aj snažili ,ale nikto mi neporadil iba kázali prikladať no a po jednom dni prikladania podotýkam s utrpením mi nešlo ani len kolostrum+bradavky som mala v strašnom stave.Nakoniec prišla sestra povedala ,že treba kúpiť klobúčiky a odsávačku hodinu ma trápila ale nič jej nešlo potom sa na mňa chodili všetci pozerať ako do ZOO a začali ma vyslovene nútiť ,že musím prikladať lebo dostanem zápaly,mlieko mi udrie do hlavy a podobné veci.Ale ja som už bola psychicky na dne proste som sa zaťala že už ho nepriložím proste tu bolesť už nevydržím a nech mu dajú niečo papať bo chúďatko 3 dni nič nepapalo.Iba úplne kľudne spinkalo a ja som nad ním plakala.No a pravdaže skončili sme na umelom mliečku aj keď nemôžem povedať ,že by nám to uškodilo drobec je zatiaľ zdravučký sem tam nejaký soplík ,ale to je všetko.Teraz čakáme druhé bábetko a chcela by som urobiť všetko preto aby sme to s drobčekom zvládli.Vedeli by ste mi niektorá poradiť?Vopred vám ďakujem za váš čas.Maťa
@simca06022011 to veru aj mám v pláne,len som chcela vedieť či mala niektorá maminka podobný problém a prípadne by mi vedeli poradiť.Ale tu laktačnú budem určite kontaktovať a vedela by si mi povedať asi v akom čase pred pôrodom by som jej mala zavolať?
nech ti prillozia babatko na prsnik este na porodnej sale. nie, aby hned tahalo, len nech si zvykne. ja som klobuciky pouzivala, mne pomohli. niekedy som mala bradavky tiez citlive a vtedy mi pomohol bepanthen. ten dokonca nie je ani potrebne umyvat pred kojenim z bradaviek. ked bola potreba, tak som si mlieko odsavala, aby ho bolo stale dost. drzim moc palce!
@modrofuzik11 ďakujem ja dúfam že to pri tomto bábetku zvládnem aj keď s klobúčikmi,ale radšej tak ako nijako...
dobre je cca od 30 tt si kazdy den v sprche prebehnut bradavky nejakou hubkou. drsnejsou- ziskaju taku odolnost lepsiu + mat dobre nastudovane kojenie (mamila.sk odporucam ) ako dieta kojit, ako ho odpajat ak treba.. atd.. mne napr odsavacka AVENT manualna so silikonovou podlozkou- robila ragady- takze som sa z netu naucila odsavat rucne. a kupit masticku od multi-mam firmy LANOLIN , stoji cca 20e, fakt nesetrite v tomto a od narodenia po kazdom kojeni nechat na bradavke zaschnut par kvapiek MM co odstreknes, nechaj volne zaschnut a potom ten krem- preventivne, necakaj kym pride problem.. je to neporovnatelne lepsie.. mam vyskusane. http://www.mojalekaren.sk/multi-mam-lanolin-30ml/
krem netreba umyt !!!
@jetokuko
od narodenia som kazde 2 hod prikladala.. tak, ze sa prsniky striedali. ( prvu som kojila 15m, potom prestala, lebo v noci uz vobec nechcela spat. a od 1 bola do rana hore.. my s nou , a druha ma 22 m a kojim ju stale )
@jetokuko ufffff aj teraz ma to az boli ked si na to spomeniem ake peklo som prezivala ja kes som zacala kojit ja mam tiez extremne citlive prsia ale stale mne ked ho prvy krat prilozili k prsniku este v nemocnici mal tah ako vysavac na druhy den este v nemocnici som stoho tahania mala bradavky extremne bolave,zachrastene az krvave no hroza prsnik som mu davala zo zatatymi zubami vnutorne som myslela ze odpadnem od boolesti a on tahal tak silno ze naozaj hrozna bolest uz teraz si nespominam ako dlho to trvalo pokym si bradavky zvikli ale neraz mi bolo az do placu pametam si ako som prvy tyzden doma po nociach odsavala sa mi dost plnili prsniky jeden ma aj hrozne bolel no masakeer manzel mi v noci odsaval prsia a ja som od vycerpania a bolesti az zaspavala poviem ti bolo to peklo ale trva to iba nejaky prvy mesiac pokym sa mliecko zacne tvorit tak ako budes kojit maleho a bradavky si zvyknu zo zaciatku budu bolave zachrastene budes si mysliet ze to je peklo ale to vsetko prejde a nastanu chvile pohodlneho kojenia ma to super vyhody nielen zo zdravotneho hladiska ale aj s praktickeho hoci kedy hoci kde ho mozes nakojit bola som stastna ze som to zvladla a potom bolo vsetko ok v lekarni predavaju take masticky na bradavky ja som si ich natierala niekolko krat denne .........naozaj treba to zvladnut vydrzat pre spokojnost tvojho babetka a aj tvoju nemusis pripravovat mliecko skoro rano a takto dookola nemusis ochladzovat,zohrievat proste vyberies prsnik a jeto skus to vydrzat prvy mesiac bude bude tazky ale ono to prejde drzim palce a hlavne nikdy nepocuvaj okolie a riad sa tym ako to citis ty kazdy ma tolko kecou okolo toho ale riad sa vzdy vlastnou intuiciou.....Moja rada je ze ked to zvladnes budes stastna ze si to dokazala
@jetokuko to som rada a neboj zvladnes to ja si vzdy hovorim pri takych veciach ze ked som zvladla porod tak zvladnem aj toto a drzim palce ak to pride a ty si budes mysliet ze uz to nezvladnes napis mi a ja ti rada poradim a povzbudim ta zatial ahoj a daj vediet potom ako to cele dopadne
@jetokuko to pocas tehot sa ti este ta citlivost zmeni... a neboj zvladnes ako pise
@ekinkala pri prvej som si to aj ja "uzila" ze este v 3 mes dietata som sivela.. kym mi doslo, ze to odsavacka mi tak blizi ☹ ale ta masticka mi velmi pomahala... pri druhej dcere som uz vdaka skusenostiam bola na tom ooovela lepsie 🙂
ja som sa trapila cele 3mesiace ale potom to uz bolo super, prsia zi zvykli a bolo to fakt pohodlne kojit uplne bez bolesti a hocikde..nikde nemusis brat flasky a prasok.. Mne sa mlieko aj velmi dlho tvorilo..nemohlo sa spustit..tie prve mesiace boli uplny horor, maleho som pred kazdym chovanim(dokrmovanim z flase) prikladala na prsnik aj ked odo mna chudak toho vela nedostal..ale aby som nestratila mlieko..poto. ked by uz mlieko aj bolo, mala som take dopraskane a krvave bradavky..az chrasty..ze nebolo mozne vydrzat bolest ked sa prisal.Pouzivala som tie najlepsie mozne maste ale nakoniecsom sa rozhodla ze to tak dslej nejde kym sa nezahoja, tak som ceeely gyzden len odsavala a mastila.. Mliecko moje bolo podane cez striekacku..potom bol dokrmeny z flase, ale zhruba po tyzdni sa mi fakt uplne zahojili a jedneho dna som ho skusila prilozit a islo to uplne bez problemov akoby vsetko trapenie co bolo dovtedy bol len zly sen...mala som dost mlieka, vobec to nebolelo ked maly tahal a spokojne papkal...vtedy som plakala od radosti akk dazd..fakt som tomu nemohla uverit kex to prislo

@jetokuko tak si zavolaj laktacnu poradkynu este pred porodom a poradte sa co a ako...