Clexane/Fraxiparin preventívne v tehotenstve

4. máj 2022

Ahojte. Prosím vás žienky, zaujímajú ma skúsenosti tých, ktoré pichali v tehu preventívne. Nemajú z hematologie potvrdenú žiadnu mutáciu, trombofiliu a sú zdravé. Ja picham preventívne od potvrdenia (predtým 1x MA 7tt, ale príčina nezistena) a dr. z hematologie dala preventívne clexane 0,2 aj keď mam výsledky v poriadku. Povedala, ze v 18tt vysadime. Chcem sa opýtať vás, skúsených, či bolo u vás po vysadení (môžte napísať aj v ktorom tyzdni) všetko v poriadku? Som z toho trosku nervozna, i keď na vysadenie "sa tesim" .. dakujem žienky 🥰

zojanka
4. máj 2022

Brala som preventivne Clexane 0,4 do 16tt, po vysadeni vsetko ok 🙂

tinkavvv
4. máj 2022

Rovnako, clexane 0,4 preventivne. Po vysadeni vsetko ok. Akurat sa vsetci lekari v porodnici potom cudovali, ze preco preventivne. Vraj ak na to nie su dovody, tak netreba. Kazdopadne som postupovala podla mojho gyn, ale ocividne sa v tomto nazory lisia.

linetka123
4. máj 2022

Ja aj viacej mojich kamošiek malo preventívne Fraxiparine alebo Clexan po prekonaní covidu. Mala som ich 30, včera som vzala poslednú.

autor
4. máj 2022

@zojanka @tinkavvv ďakujem baby za skúsenosť 🙂 trošku sa bojim vysadenia, ale snáď bude všetko v poriadku ... ja tam mam nejakú hodnotu o 0,2 zníženú, ale vraj je to uplne nič a ma to kazda druhá a ani o tom nevie 🤷‍♀️ tak snáď to bude dobre.
@linetka123 ja mam za sebou už 69 injekcii a ešte 27 pred sebou 😬🙄 panecku janecku, až sa to zle číta po sebe 😂

any_soj
4. máj 2022

Brala som preventívne, vysadeny okolo 30.tt, všetko ok do 38.tt, kedy som prestala cítiť pohyby, dcéra už bola mŕtva, keď som v ten deň prišla do nemocnice. Pri príjme, keď spisovala, sestrička povedala "no možno keby ste ho bola brala doteraz...". Príčinu nezistili. Pri ďalšom tehotenstve som povedala, že nevysadim, ani keby ma nútili 🙂 možno to nijako nesúviselo, ale pichala som si až do konca šestonedelia.

zuzka102
4. máj 2022

Ja som pichala Fraxiparine v oboch tehotenstvach, no na konci 1.trimestra (alebo začiatkom 4.mes.) som vysadila, a všetko bolo ok.

autor
4. máj 2022

@any_soj fuha, tak to mi je velmi ľúto čím si si prešla 😥 zrovna toto som čítať nechcela 🙈 až mi nadvihlo žalúdok do krku keď som to prečítala. 🥺 ako je možné, že príčinu nezistili? To mi je divné. 🤔 a sestricka teda riadna "profesionalka " ..takéto niečo povedať. Ako mám dosť..

@zuzka102 ďakujem za skúsenosť 😊

zorkahorka
4. máj 2022

Mne tuez povedalu,ze mi ho vysadua a nebolo toho dr,co by mal na to odvahu 🤣 nevhali mi ho preventivne az po sestonedelie 🤣

linetka123
9. máj 2022

@autor Tak je už riadny počet 🤔

mimkamima
9. máj 2022

Ja si picham 0,4.. uvidime dokedy.
Podla mna ked mas 0,2 sa nemas čoho báť. To si telo normalne uz bude fungovat aj bez toho si myslím. 🙂 Hlavne pozitívne. Ja som po dvoch MA a este aj naprd výsledky z hemat.... Ale myslím pozitívne. ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre