Čo na upchatý nos v tehotenstve?
Sú nejaké bylinky ? Alebo čo použiť ?
@rolla20 som rada že nie som sama čo fičí na olynthe toľko rokov, ale ako čítam tam himalájske výplachy spravili ten správny účinok, lebo ak ja nemám olynth tak ani nespím, stačí že ho mám v taške a som ok, lebo ak sa míňa, tak to je na prášky, normálne psychické.
@wewerka27 ja som celé tehotenstve bola na olynthe a v pohode. lekár nepovedal nič keď som mu to povedala.
@lalinko2010 mne uz staci iba mini vstrek a nos sa mi uvolni a pouzivam ho iba v noci a aj to iba detsky 0,05% ved vyskusaj aj ty vyplachovanie nosa, ked nie himalajskou solou, tak aspon lacnejsou morskou, ale nemoze byt rafinovana, cize lepsie je z bioobchodu
@lalinko2010 to si uz zavisla na nom, mne sa to stalo pred 4 rokmi, skoncila som na ORL (dokonca mi v jednej lekarni povedali, ze uz mi nic nepomoze, ze len operacia), odvtedy kvapky pouzivam len vynimocne
súhlasím, že kvapky do nosa tipu Olynth a spol sú návykové. tak opatrne s nimi. 😉
ja som tiež celé tehu mala upchatý nos, používala som Sterimar (morská voda) po odporúčaní lekára. pomohol, aspoň na uvoľnenie nosa, kým som zaspala. ale "tehu nádcha" tak ako príde s tehotenstvom, tak do pár dní po pôrode odíde. keďže sú silne prekrvované sliznice, sú väčšie a preto má žena pocit, že sa jej ťažšie dýcha a má upchatý nos. je to jedna s nepríjemnejších vecí počas tehu, ale myslím, že sa to dá prežiť. 😉
@liz_lemon ja viem že som závislá, ale jedine ten mi pomáha, žiadny iný.
@rolla20 morskú soľ nemôžem, tá mi vadí, to som mala, aj za nejakých 300sk kedysi a to bolo strašné
ale teraz som ok, chorá som nebola ani nepamätám a počas tehotenstva keď som kupovala, tak bez problémov v lekárni a to ma tam poznajú, lebo skoro každý týždeň jedno balenie. viem nemám s s čím chváliť a mala by som riešiť, ale strach je väčší momentálne....
@wewerka27 ahoj, ja som sa tiež bála v tehotenstve všetkého, aby to neublížilo bábätku, morská voda mi vôbec nepomáhala práve naopak, ešte sa mi to zhoršilo, mne na upchatý nos pomohli homeopatiká, držím palce 🙂
@rolla20 aj tebe držím palce, aby sa ti podarilo zbaviť tej závislosti, najhoršie je odhodlať sa k tomu a mať pevnú vôľu a vydržať ten hnusný pocit upchatého nosa
@lalinko2010 presne viem ako sa citis, ja som asi 2 roky dychala viac menej len s tym hlupym olynthom, ale potom som sa docitala,ze sa ti moze prepadnut nosna prepazka, vznika zavislost a podobne, ale aj tak sa mi nedalo prestat. Inak su aj tabletky na odpchatie nosa ale tie som neskusala, lebo som otehotnela a povedala som si ze nejdem fajcit , pit a uzivat olynth 😀 mala som brutalne dlho viac menej stale zapchaty nos, ale uz sa to lepsi, nechcem uz tie spreje ani vidiet. drzim palce 🙂
mne od začiatku tehotenstva pomáha jedine muconasal a to som už v 7. mesiaci....vraj žiadne kvapky vôbec neškodia diaťatku, takže strach nemám a pevne verím že keď porodím tak to prejde samé od seba....radšej si tie kvapky dám ako by som mala byť nervózna a to by maličkej určite viacej škodilo ako to že si sem tam dám nejaké kvapky 🙂
Ja som mala cele tehotenstvo upchaty nos, zaver tehu nadcha 🙂 Cele tehotenstvo som si do nosa striekala olynth bez neho som sa nepohla ani na krok ,a tyzden po porode nadcha zazrakom zmizla, ziadne upchavanie nosa nic, takze ak mas tiez tehotensku nadchu urcite to prejde porodom 😉 Kvapky babu urcite neuskodia mne vtedy este aj gynekolog povedal, ze nech si ho kludne davam a radsej volne dychat 😀
ahoj ja som mala v tehotenstve tiez upchaty nos,skusala som muconasal ale pomohol na chvilu,po mesiaci mi sestricka u gynek. povedala ze aby som isla na krcne ze tu nadchu uz mam dlho a este som skusila morsku sol MAR a po tyzdni som mala od nadchy a upchateho nosa pokoj
aj ja som bola poslaná na krčné a tam mi doktor tiež povedal že morskú soľ si mám dávať ale to mi vôbec ani na sekundu nepomohlo...ale to asi každý inak reaguje na lieky...ale viem že ma vtedy doktor vysmial že čo chcem že to je tehotenská nádcha a že ani on by vlastnej žene nedovolil brať žiadne lieky ani kvapky...no ale vtedy som si o ňom svoje pomyslela....
ahojte, ja mam asi od 6.mesiaca upchaty nos a pouzivam Nasivin, Olynth by sa zevraj nemal v tehotenstve uzivat... kedze mi nic ine nezabera, doktorka mi na to nepovedala nic, tak snad to po porode prejde... a ak nie, kupim si parny zvlhcovac vzduchu
Olynth? je nevhodný na dlhsie uzivanie pri obycajnej chorobe a nie v tehotenstve ... Je návykovy... pozor
treba sa spýtať v lekárni, sú tam na to vyškolení ľudia, ktorí najlepšie vedia čo je vhodné. Ja som mala nejaké homeopatické kvapky, smrdeli ako vôňa do vonnej lampy... ale sú dobré...
@zuzusimu sama pises, ze VRAJ ziadne kvapky neskodia
naozaj riskujes zdravie svojho dietata? ja som mala tehotensku nadchu az do porodu, a vydrzala som len na morskej soli, lebo ine mi ORL dr. neodporucala
nikto nevie, ake to moze mat ucinky, lebo sa to neda otestovat, na kazdom lieku je napisane, ze v tehotenstve len ak je riziko pre matku vacsie ako pre dieta
mozes nasivin ak si ho budes davat max. 5-7dni a max. 3krat denne (ja som si davala len pred spanim, inak som nemohla 2hodky v posteli zaspat a po hodine som bola hore znova)
aj olynth by sa podla mna teoreticky mohol, ucinna latka je velmi podobna ako v nasivine a obidva maju lokalny ucinok, takze do krvneho obehu sa nedostavaju (takze ani k dietatku). tymi varovaniami vyrobcovia chrania len sa mi seba, ale tehotnym moc nepomaha, ked su potom mesiace chore a nemozu brat prakticky nic
testovat sa daju aj ucinky liekov na tehotnych. najprv sa to robi na mysiach, napr. tak ze sa skuma kolko lieciva sa dostane po akom case do krvneho obehu a uz z toho, ako vyzera molekula lieciva, sa da celkom dobre predpokladat, ci prejde placentarnou barierou alebo nie. ale je lacnejsie a jednoduchsie napisat na kazdy liek ze v tehotenstve a pri kojeni sa neodporuca
navykove su tieto spreje a kvapky do nosa len ak ich beres dlhodobo. pokial si ich nedavas castejsie ako tie 3razy denne a dlhsie ako tyzden, tak sa ti naozaj nic hrozne nestane. a rozhodne to nieje navykovost v zmysle kofeinu alebo psychofarmak, toto je zas o niecom uplne inom
tymianovy krem a inhalovat kvalitny tea tree olej alebo kvalitny eukalyptovy olej.
Pinosol a morska voda..ten pinosol mi poradila gynekologicka, môže sa aj v tehu a veľmi sa mi pozdáva, vyuzivam ho doteraz ked kojim
Mne sestricka odporucila Muconasal plus s eterickymi olejmi...bez nich ani nezaspim 😅

@wewerka27 zial ja som ficala na olynthe ☹ ale teraz si robim "himalajsky vyplach" cize vyplachovanie nosa s vodou s himalajskou solou, ktora cisti, dezinfikuje, tie nosne spreje s morskou vodou su o nicom, treba pravidelne noc preplachovat, nie len striekat