Čo na zaseknutý nerv v tehotenstve?
Ahojte. Prosím skúsenejšie tehuľky o radu. Už asi týždeň strašne trpím bolesťami v ľavej krížovej oblasti. Akoby som tam mala zaseknutý nejaký nerv. Som v 24tt a lekári mi na to nechcú nič dať, vraj aby to neuškodilo dieťatku. Tie bolesti sa stupňujú hlavne pri chôdzi, ale aj v ľahu na chrbte. Ani otočiť na bok sa neviem bez bolesti. Dva dni mi dávali obstreky s mezokainom, no nezabralo. Vraj mám brať iba paralen od bolesti a dva razy denne teplý príjemne hrejivý obklad na kríže.termofor napr. Strašne sa bojím, že táto bolesť môže pretrvávať až do pôrodu. Nemáte s tým niektorá skúsenosti?Čo Vám zvyklo na to zabrať? Prešlo to vôbec a po akej dobe?Nechcem ublížiť dieťatku, no aspoň kebyže mi predpísali nejaký masážny gel..ďakujem za Vaše rady.
@simculllka ja som na tom podobne ..uz 3.den nemozem stupit na pravu nohu lebo ta bolest je obrovskaa ..citim ju v klbe a vystreluje do krizov-:( u doktora som zatial nebola ..neviem co by mi dal ani tam nezajdem-🙂 som rada ked si sadnem alebo lahnem,vtedy necitim bolest len pri chodzi..tak radsej sedim.Ja len dufam,ze to za par dni prejde..a ty si bola u lekara ?A tiez ta to boli pri chodzi?
@laurikagab ahoj vies co, ja som bola u lekara a ten mi dal na to paralen, lebo to je akoze aj od bolesti a mam si na to natierat heparoid masticku, ale poviem ti, ze mi doma robi masaze manzel, aj to celkom pomaha, teda, aspon si myslim, ze by mi to pomohlo. Ja chodim ako kriplik takto uz tyzden, aj mam pocit, ze sa mi to celkom poddalo, ale potom sa zas pohnem a uplna bolest krizoch..takze ono to chce asi cas, co ti poviem. Lekari ti na to asi nic nedaju, skus si aj pocvicit, neviem ti vsak nic lepsie poradit, sama mam so sebou dost starosti 🙂 ale tak raz to hadam prejde. A skus tie masaze, ak ti ich ma kto dat, to by mohlo tiez pomoct, minimalne ja to zneuzivam teraz u manzela, ze nech ma pomasiruje, tak si to celkom uzivam. Drzim palce, nech nam to obom co najskor prejde..🙂
@simculllka dakujem..no ja to mam presne tak isto..niekedy si myslim,ze je to uz o nieco lepsie a zrazu bum-hrozna bolest.Ja sa utesujem,ze sa mi to coskoro krati a mozno po porode sa to opravi.No a presne tak chodim ako kriplik..najlepsie by mi bolo asi s barlami,ja ked stupim na tu nohu tak hrozna bolest.Takze k lekarovi asi ani nejdem..no mna to strasne bolo aj vklbe a ta bolest vystreluje do krizov.A skoda,moj manzel je v zahranici tak z masirovania tentokrat nic-:(
Kľudne doporučujem na vaše problémos masáž, ale treba si vyberať ženskou intuíciou, ktorú žienky majú veľmi zbystrenú pri tehotenstve, ku komu ísť.. je to niečo úžasné, ako si dve bytosti v jednom tele toto dokážu užívať.. 🙂
Zdraviim 🙂
Mna toto iste trapilo v 33tt a ziadne masaze mi nepomahali,lieky od bolesti som nechcela uzivat tak po troch dnoch som isla ku gynekologovi ten mi pichol magnezko a do hodiny bolo po probleme 🙂
@laurikagab Ahoj, chcem sa spytat, ci sa ta bolest nohy upravila po porode. Mne to zacalo v 38tt, teraz uz kazdu chvilu rodim, ale doslova nemozem chodit, tiez to je prava noha. Citim tu bolest presne ako si opisovala. Viem, ze diskusia uz je stara, ale snad sa ozves...
@savana12 porodom na druhy den bolest nohy pretalla ako sibnutim prutika...resp. vecer som rodila a ked som zacala na druhy den chodit a existovat noha uz nebolela ziadny krc ziadne pichanie ako pred tym dva mesaice.... No bolesti som mala hrozne, to magnezium je fajn brat ale posledny mesiac pred porodom sa neodporuca lebo zastavuje kontrakcie porod... takze len paralen a masaze to ale nepomahalo...vydrzat... ja som si ani nevedela predstavit ze budem lezat na porodnej sale a ked ta bolest z nohyp rideco pri kontrakciach a pod.... s takou bolestou od klbu do nohy... no nejak to kntrakciami zacalo ustupovat a bleskom potom zmizlo.
@margaretka dakujem za odpoved, snad to bude tak ako pises. Mne mudr. Odporucila aj guajacuran, ale bojim sa brat kvoli babatku. Tiez mi davali injekciu no spa na uvolnenie, ale nic:( ja ani nevnimam, ze mam poslickov, lebo ta bolest nohy to 100 krat prevysuje a tak sa smejem, ze noha bude boliet viac ako porod. Najhorsie je, ze teraz ked treba najviac chystat, upratovat nemozem NIC a som nepouzitelna a odkazana na druhych. Kazdopadne budem sa drzat tvojich slov a uz to vydrzim.
@savana12 velmi dobre to poznam...fakt ziadne medikamenty nepomahali,ani dr.mi ziadny nevedel vysvetlit presne preco ta bolest,skutocne len setriaci modul nahodit a ked to neboli ficat na max. Drz sa vela stastia,potom sa ozvi. Ja mam zajtra rok ako moja bolest prestala 😉
@savana12 ahoj..ano,bolo to davno ale na tu bolest pamatam-:(..mala som CS ,robili mi ju skor kedze som mala aj tu bolest a moja dcerka mala uz 4kg takze uz to bolo ok.Po porode mi davali obstreky a kedze som tam bola 6dni kvoli sekcii tak ked som Isla domov ,necitila som uz ziadnu bolest..zelam rychly a bezbolestny porod-🙂)a hlavne zdravie
@margaretka Zienky, musim sa vam opat postazovat. Pomaha mi to, lebo viem, ze ste to zazili tiez. Ja som uz v porodnici, cakam na porod, ale noha uz je na tom tak zle, ze musim pouzivat palicku, vsetci tu na mna pozeraju ako na blazna, vraj sa s tym este nestretli.
@margaretka ja tiez budem prirodzene rodit. Napis mi prosim take prakticke info: ako si zvladla kontrakcie ked ich nemozem ani "rozchodit" ci ti nerobilo problem dat nohu do rodiacej polohy.... Inak davali vam aj analgetika v nemocke? Mne uz dvakrat tiekol novalgin ale strasne sa bojim, ci to nemoze babatku ublizit. Dakujem Vam
Ahojte zienky, ja mam tiez zaseknuty nervy ale ako ke bedrovy klb na pravej strane a ked sa mam pohnut tak mam dost, ci ked chodim, alebo sedim a ked spim tak stale sa zobudimm na tu boolest. To je fakt strasna, az sa bojim ci mi z tej bolesti sa nespusti porod lebo akurát som v 28tt. A tiez sa bojim ako roztiahnem nohy ked budem rodit ☹
ahojte, mám to isté, neraz som si už od bolesti aj poplakala a inokedy ma musi podopierať manžel, aby som urobila aspoň krok...ortoped sa na mna tiež vykašľal a nič neporadil....otočiť sa na posteli alebo nejaký pohyb sú s obrovským sebazaprením, všetko ide cez veľmi nepríjemnú bolesť....tiež som zvedavá, ako budem rodiť ale som si istá, že si budem musieť nájsť svoju polohu pri ktorej to vôbec bude možné....lebo niekedy sa nemôžem vôbec pohnúť, čo je bolesť neznesiteľná....
Boze baby ta bolest sa mi teraz opat v mysli vybavila. Ja som pocas tehu s druhym synom mala zacviknuty nerv v bedrach. Vystreloval pri chodzi aj v lezme. Nemohla som sa otocit, ani nohu prelozit. S placom a zatatymi zubami som sa pokusala spat. Az som to vzdala a od 23tt som spala klaciacky opreta o postel az do konca tehu. Az sa desim, ze by sa to mamo pri dalsom tehu zopakovat
Inac co sa porodu tyka, isla som prirodzene, ale som povedala, ze nohy do strmenov ani za svet. Aj to chcela jedna sestra skusit, ale ta bolest co vystrelila bola 100x horsia ako kontrakcia. Keby ze neidem tlacit, tak ju kopnem. Takze pekne po stojacky som to dala
@mirunkad ahoj. Ja som na tom rovnako diagnoza je zaseknuty SI klb. Len kludovi rezin spavam po sediacky lebo neni sanca na lezanie ani na boku ani na chrbte. Pri chodzi je to katastrofa tiez. Uzivam milgamu magnezium a chodim kazde dva tyzdne k neurolohicke na kontroli kde mi ale vzdy pobie to iste ze stale je to rovnako aa bude to len horsie. Ak sa mi to po porode neupravi tak ma budu operovat. Cize drzim palce nech ti to dobre dopadne
Nikto mi to nechce verit že čo je to za bolest. Ja citim každe otočenie v noci v posteli. Občas ma tam tak pichne alebo sekne ze mi až špatne pride a najhoršie je to že mna to aj na dotik bolí. Takze mna sa toho ani manžel nemože dotknut,len čo ja si to tak pomaličky a jemne šucham nech sa mi to uvoli.😔 ja už neviem čo si na to mam dat som už zufala 😢😢
@jlp prosim ta ako si to dalej zvladala s tou bolavou nohou do konca tehu ? Ja mam to.iste, som v nemocnici ale bolest strasna prestrasna, bojim sa ze to nezvladnem a asi si "odseknem nohu" davaju mi magnezko a paracetamol, nic viac. Zblaznim sa...porad mi nieco co ti pomohlo, dakujem
Och , no nepotesim ta, ja som to proste musela rozchodit a hlavne nesadnut si a nevyrelaxovat nohu, lebo bu som ju uz spat nenakopla. Inac medzitym som opat ostala tehu a pri tretom tehu to bolo o nieco miernejsie
@jlp dakujem ti krasne, mne velmi trpne, vobec si ju ani necitim. Najhorsie su rana
Dievcata, neda mi nepodelit sa o moju skusenost. V 19 tt som sa zobudila so seknutym nervom v krizoch. Neskor sa bolesti stupnovali az cez lavu polovicu zadku pomaly az do lytka. Asi po tyzdni som navstivila neurologa s tym, ze ani ma poriadne nevysetrila a predpisala mi silne magnezium rozpustne vo vode, mix vitaminov B (ktore su urcene aj na zapaly nervov) a pasku na chrbat bez lieciv (pre mna placebo). Doktor + lieky + paska = 60€.
Po par dnoch sa mi stav tak zhorsil, ze som ostala doslova paralyzovana, takmer kazdy pohyb mi sposoboval neuveritelne bolesti. Bolo to velmi tazke obdobie, kedze v tom case moja prva dcerka mala 15m. Vacsinu dna som prelezala na pravom boku, jedine vtedy som pocitovala ulavu. Od zaciatku som si robila cviky na uvolnenie sedacieho nervu. Zo zaciatku mi to aj pomahalo ale neskor to nemalo ziadny ucinok. Po asi 5 dnoch lezania, kedy to vyzeralo ze sa to vyrazne zlepsilo som isla na rodinnu oslavu, kde som iba sedela a ten strasny stav sa mi opat uz v ten vecer vratil.
Navstivila som sukromnu kliniku zameranu aj na tehotne a dohodla som si fyzioterapiu. Islo o Vital clinik v Bratislave (hodina = 40€, osobne som absolvovala 2 sedenia, na druhom sa zamerala na oblasti medzi lopatkami a diastazu) . Az tam mi diagnostikovali, ze mam skrizeny bedrovy klb a krize. To mi uvolnili jednoduchymi bezbolestnymi pohybmi, celkovo to bolo velmi uvolnujuce. Dalej mi vysvetlila, ze v case tehotenstva sa panva pripravuje na porod a kosti sa roztahuju a ak je oslabene svalstvo, tak bolia vaziva. Dala mi tri cviky na posilnenie tohto svalstva. Cvicila som ich 3 krat denne po 15 min. Na druhy den o fyzioterapie som mohla bez bolesti chodit, na stvrty den som si mohla bez bolesti lahnut, pretocit sa a sadnut na zem. Este obcas citim slabu tupu bolest v krizoch ale to je stav ktory som ochotna akceptovat kludne aj do porodu.
Dufam, ze moja skusenost niekomu pomoze. Pre mna bolo nepredatavitelne v takych bolestiach fungovat az do porodu.
@bramborka94 tak to je super, ja som si vytrpela to iste, bolest az do konca tehu, po porode sa to zmizlo. Bola som aj v nemocnici koli tomu, davali mi iba magnezium
Prosím vás, boli ste s týmto stavom niektorá aj PN? Ako dlho? Prežívam momentálne tie isté bolesti 😢
@kkatkaa ja som bola ma materskej ale urcite leby som robila by som sa nechala vypisat. A vo všeobecnosti ľudia bežné ostávajú PN ak majú seknuty chrbat atď. aj keď nie sú tehotni. Takže určite nevahaj
@bramborka94 Moc ďakujem za odpoveď. Ja vôbec nie som zvyknutá marodit tak ani moc neviem ako to chodí. Ale tá bolesť je krutá
@jlp a prešla vám bolesť ci trvala až do pôrodu? Mam to isté momentálne..

Ahojte mamicky, aj mna zacali trapit vase starosti. Som v 30 tt a od stredy nemozem poriadne chodit. Ked to tu citam, tak ma chyta zufalost, ked si predstavim, ze mam trpiet do porodu takto..chcem sa len spytat, ze podla vas si to mam aj nahrievat, ci ani nie? tiez mam len paralen, magnezium a este mi kazala doktorka natierat si krize Heparoidom..och, aspon dufam, ze male je okej, ked uz ja som ako taky kripel.. 😢