Čo robiť pri chorobe na začiatku tehotenstva?
Ahojte boli ste niektorá chorá na začiatku tehu? Mne lekárka povedala že sa mám snažiť neochorieť. Priateľa nieco chytilo a hneď to prešlo aj namňa. Som v 8+2tt lekárka mi povedala že len paralen no a nemôžem žiadny sprej do nosa? Ani na hrdlo? Mam jej volať aj kôli tomu? Alebo pojdem k lekárke a dám sa pn no ak ma to chytí viac isto pojdem keďže robim v hypermarkete a pri každom kašli ma napne a potom mi je zle 🙈
@anonym_autor ja som užívala veru aj ATB počas tehotenstva a tu sme všetci
@anonym_autor vzdy lepsie sa vyliečiť ak je nutné atb, ako zanedbať, tá choroba viac ublíži .. sprej možeš, aj olynth, aj sirup, kup si homeopatický stodal
Chora nemas co robit v praci.zvlast ak si tehotna
Treba viac oddychovat. Do nosa sprej s morskou vodou.paralen.
@anonym_autor ja som užívala sprej na hrdlo aj sirup značky dr weiss, ten sa mohol v tehotenstve. Ale uprimne? Ked som vôbec nedokázala poriadne dýchať a spať z maximálne upchatých dutín tak som si strekla muconasal a konečne som sa vyspala. Väčšina liekov nie je v tehotenstve vyslovene zakázaná. Mnohé na to nie sú testované a preventívne ich neodporúčajú. Ak môžeš, tak užívaj len lieky vhodné pre tehotné. Ale aj samotná lekárka mi povedala: ak benefit prevyšuje riziko, tak si ten liek mám dať. Naozaj sa nič nestane ak si 3x strekneš do nosa muconasal. To je môj názor, lekárka nie som, neručím za to.
Ja mam 5 deti, xy krat som bola chora, sople, kasel, covid, crevna chripka. Vzdy som si dala aj strepsils, aj olynth do nosa, inak by som sa ani nevyspala. Od kasla lisajnikovy sirup. Vsetky deti su ok.

Kup si sprej pre bábätká. V lekárni ti poradia.