Čo znamená krvácanie počas 1. trimestru?
čo to znamená? prosím vás. rýchlo. može bábo prežiť? 1. trimester
bezpodmienecne chod k lekarovi, pravdepodobne ti predpise duphaston a vsetko bude ok.
naco cakas,utekaj ku gynekologovi,radsej prist 100 krat zbytocne a pocut od lekara,vsetko je v poriadku,nez daco podcenovat .........a este k tomu ,ked si na zaciatku tehotenstva....Drzim palceky,nech je vsetko ok 😉
môze ,nemusi..budem ti drzat palce, ..kazde krvacanie v tehu by mal riesit lekar..drz sa
chod k doktorovi,ako baby pisu da ti nieco na zastavenie krvacania. nemusi to byt nic,ale ak nepojdes,tak si to mozes vycitat neskor. drzim palce 😉
moje babo to prezilo dva krat.. aj ked som dost silno krvacala... no mali sme na mále... nechapem zeny co sem napisu ze krvacaju su v 1 trim a nevedia co dalej... na poradni ti lekar urcite jasne povedal ze ak budes krvacat treba prist... zahravaju sa tak so zivotom svojho babatka
preco si doma?utekaj k lekarovy !! Ja som zacala krvacat rychlo som sla a uz ajtak bolo neskoro ☹ o babatko som prisla ☹
urcite chod k doktorovi 🙂 ja som krvacala tiez, nastastie z krcka..ale stresy to boli nenormalne, napichali ma kanavitom, týzden som si polezala a zopakovalo sa to este 3krat pocas tehu- a uz som v 38tt 🙂 takze sups k doktorovi alebo aj na pohotovost, ak nemas dr. v blizkosti !! drzim palceky!!
To tu nevyriesis,lekarovi, ja som kravacala 3 x a dopadlo to vzdy inak. Pricin krvacania je viacero, praskanie cievok maternice, hematom ale aj hroziaci potrat....
Drzim palce. Krvacanie v 1. trimestri byva caste, a casto to dobre dopadne. Ale aj nemusi. Nevahaj ani sekundu
Ja som začala "len" špiniť v práci, ale hneď som sa bola dať uvolniť a od doktorky som putovala ležať do nemocnice. Našťastie to nič nebolo, ale v papieroch svietil hroziaci potrat. Takže neodkladať aj keď to nemusí mať práve ten nejhorší scénar.
kazdopadne k lekarovi.Moze to mat vela pricin ale aj to najhorsie.Ja som krvacala v 1 trim 2x a mala je tu vdaka liekom
Vie mi niekto poradit? Som asi 4 týž. tehu a uz 5 den spinim ( čierna krv na slipovej vlozke). Bola som u gynekologa, dal mi dufasto, askorutin a magnezium a musíme čakať. Dokedy je treba čakať? Ako dlho mozem takto spinit? Alebo sa mam pripraviť uz na začínajúci potrat?
@monikaotr ja som krvacala a spinila na striedacku skoro cely prvy trimerster, brala som duphaston az do 13tt, aj ascorutin, a mala som prisny kludovy rezim. na nic sa nepripravuj, a kladne klud. samozrejme, moze sa stat, lebo si velmi kratucko tehulka, ale treba verit, a hlavne odpocivat. pokial to nie je silne krvacanie, tak je to v 1.trimestry jav velmi casty. tak sa neboj, drzim palce
Ja som tiež krvacala 2x aj bola hospitalizovaná,mala aj hematom a tiež som brala duphadton a ascorutin príčina bola,že som mala nízko položenú placentu naozaj treba byť v klude. Už som bola na tom tak,že mi doktor povedal,že je to je len na prírode či babo zostane alebo nie fakt som sa modlila kazdy den.a z toho hemaom mala aj skreslené triple testy podozrenie na rastepo dosť vysoké hodnoty a ani odber plodovej vody sa nám nepodaril lebo mi nevedeli odobrať vodu no fak som si toho prezila dosť hlavne ked mi povedali v 20tt. že možno bude babo choré nakoniec mám krásneho zdravého synčeka za čo ďakujem pánu bohu.musíš veriť silno,možno budeš este viac krát spinit lebo ja som veľa krát ale som vedela pricinu.nič nerob, odpocivaj a vychutnavaj si tehu
tiez som krvacala pri oboch tehu a boli to strachy ved vtedy sa moze potratit a len som sa modlila aby bolo vsetko ok ....tak som utekala na pohotovost davali mi kyselinu listovu len som lezala a mala kludovy rezim a aj doma .......netreba cakat a rovno utekat k dokimu alebo na pohotovost
vacsinou nic, casto pricina nie je znama,
alebo ak silne tak hroziaci, zacinajuci, ...potrat
Ahojte som v piatom tyzdni a začala som krvacat sem tam viac a sem tam menej som sice v nemocnici a davaju mi utrogestan na udrzanie baba a ascorutin na zastavenie krvacania plus injekcie no nie a nie prestat krvacam uz tretí den ale v nedelu bolo podla sona setko ako ma byt len sa velmi bojim aby som neprisla o babo ma s tim niekto skusenost prestane to krvácanie ci uz nemam verit prosim poradte
Ked podla sona je vsetko ok, tak nestresuj, je to individualne. Ja som v 6tt zacala najprv spinit, sla som do nemocnice a hned mi povedali, ze to nevyzera dobre podla ultrazvuku, na 2.den som zacala krvacat, hcg klesol na polovicu, tak sa potvrdilo, ze je to potrat. Ale niekto prekrvaca skoro cely trimester a je to ok, ked si pod dohladom lekarov, tak im ver a bud kludna. Good luck.
Dobry den som na zaciatku tehotenstva hocikedy ma boli v podbrusku byva mi zle a dnes som sla na wc a na spofnom pradle som si nasla slabu bodku od krvi neviete ci ide o potrat alebo oco k lekarovi idem zajtra koli sviatku prosim dajte mi vediet strasne sa bojim o svvoje dietatko
@natalicicka Ahoj, hlavne nestresuj. Ja som nemala pri druhom tehu len bodku ale som dosť krvácala 2x - prvýkrát to bol hematom, ktorý sa do 2 týždňov vstrebal a 2x len prasknutá cievka. Takže ak by si začala moc krvácať určite idem aspoň na pohotovosť. 😉
ahojte zienky. Idem si k vam po radu ci nahodou nemate niektora podobnu skusenost. V pondelok som bola na vysetreni kde mi potvrdili ze sa tam nieco deje nebolo vidno srdiecko este velmi skoro to bolo. Po vysetreni som mala na wc papieri krv sytu cervenu asi ako hrasok od vtedy len taky ruzovo hnedy vytok. Nasadili mi duphaston. Akurat mi to vychadza toto obdobie na menstruaciu. Moze to s tym suvisiet? Zajtra idem na kontrolu zatial to neprechadza vzdy si na toaletnom najdem ten hnedy vytok. Pri prvom tehu som toto vibec nemala. Dakujem za kazdu radu

Navstevu lekara