Covid očkovanie u tehotných žien
Tehluky aj my sa môžme dať zaočkovať nikde to nwm nájsť.
@bambulienka25 a to je aj niečim podložene ? Čisto zo zvedavosti , nerypem lebo sama sa snažím rssp snažíme o babo a akurát dnes sa idem na to spýtať gyn. Niesom proti ockovaniu ale tiež váham že chcem byt tehotná len na druhej strane snazilka môžem byt aj rok
@bambulienka25 o tom neexistujú výskumy že to môže poškodiť... ak to niekto povedal je to nepodložené tvrdenie. Odporúčam riadiť sa tým čo informuju oficiálne úrady k tomu.
Ja som niekde čítala, že po očkovaní sa neodporúča do dvoch mesiacov otehotnieť a ze tehotné a dojčiace by sa nemali davat očkovať
@baska1930 áno, už sa môže očkovať, zverejnili teraz nové odporúčania. Ale ja by som sa nedala V tehotenstve očkovať. Určite nie vakcínami m RNA čo máme na Slovensku, riskla by som to možno s vakcínou od Astra Zeneca ale tu my nemáme na Sk. Ale aj to len v prípade, keby som mala pľúcne ochorenie,
astmu alebo srdcové ochorenie.inak nie.
Vie mi niekto poradiť či sa musím pred očkovaním niekde aj otestovať antigénovým testom?

@nela6 pretoze nikto netusi, co to v tele spravi. skusky budu ukoncene az v 2023, cize do tej doby by si aj ty bola sucastou testovania 🙂 a ludia, ktori sa dobrovolne ucastnia testovania vakciny, nemaju narok na odskodne v pripade vaznych neziaducich ucinkov. pekne to maju vymyslene, nie?