Cysta v malej panve v 9. týždni tehotenstva
Dievcata, mam cystu v malej panve, pravdepodobne na lavom vajecniku o velkosti cca 35cm2. V oktobri na prevencii cysta este viditelna nebola. Aktualne som v 9.tyzdni (po MA), mam dost vyrazne bolesti na lavej strane podbruska, vyzarujuce do chrbta, bolest je skor vlnovita, tazko si hladam ulavovu polohu. Takto vyrazne to trva druhy den, ale tlaci mi aj na mechur, lebo chodim neporovnatelne castejsie mocit. Prosim nemate nahodou skusenost, ako takyto stav riesili? Prioritou je pre mna babatko a velmi sa on bojim. Sli by ste na pohotovost (gynekolog bude najblizsie ordinovat az v pondelok), nechcem ich otravovat, poslali ma domov aj pri MA (v 13.tyzdni) s tym, ze mam prist rano... Dakujem vam🙏
Tak 35cm to určite nebude ale zrejme 3,5 cm. To je maličkéá cysta je možnosť že sa vstrebe.
@anna777115 ma vyse 7,1cm x 5,2cm...
Mam skoro rovnako velku. V decembri este nebolo nic vidiet a v maji ked som tam prisla uz ako tehu tak cysta cca 3x4cm.
Brala som progesteron. Cele tehu to tak zostalo. Aj pocas porodu resp po nom. Uz presli 2roky a cysta je nezmenena.
Mam skoro rovnako velku. V decembri este nebolo nic vidiet a v maji ked som tam prisla uz ako tehu tak cysta cca 3x4cm.
Brala som progesteron. Cele tehu to tak zostalo. Aj pocas porodu resp po nom. Uz presli 2roky a cysta je nezmenena.
@maryetta neplanuju ti ju vyberat? A nemala si v tehotenstve komplikacie prosim?
@maryetta neplanuju ti ju vyberat? A nemala si v tehotenstve komplikacie prosim?
@anonym_autor pocas tehu len bolesti na ktore som uz zvyknuta pri predchadzajucich. Nic "horsie".
Dr hovoril ze kym je takto nemusi ist von. On ale veril ze bud popri porode alebo potom s prvou ms po porode ze pojde aj cysta no stale je tam... a kedze ozaj ani nerastie a nerobi problem tak.... zatial to neriesime.
@anna777115 ma vyse 7,1cm x 5,2cm...
@anonym_autor máš iné miery písané v úvode. Ja mám 12 cm a až teraz ju cítim. V tehotenstve ti podĺa mňa s ňou nebudú nič robiť len sledovať.
@anonym_autor máš iné miery písané v úvode. Ja mám 12 cm a až teraz ju cítim. V tehotenstve ti podĺa mňa s ňou nebudú nič robiť len sledovať.
@anna777115 ma do priestoru 35cm2 (7x5cm) - len tie bolesti sa zacali zhorsovat, snad je to len faza
@anna777115 ma do priestoru 35cm2 (7x5cm) - len tie bolesti sa zacali zhorsovat, snad je to len faza
@anonym_autor 7×5 áno ale 35 cm do priestoru tomu nechápem. Ono.to proste tlačí čím je vačšia tim viac robí galibu.Tie miery nemôžeš rátať ako sedem krát päť, ale 7cm dĺžka a päť šírka. Vieš si predstaviť že by si mala v brušnej dutine 35 cm nádor
@anonym_autor m2 nie sú do priestoru ale m3
A ak by to bola neznesitelna bolesť samozrejme pohotovosť

Tak 35cm to určite nebude ale zrejme 3,5 cm. To je maličkéá cysta je možnosť že sa vstrebe.