icon

Cytomegalovírus v tehotenstve

simonecqa222
17. apr 2025

Dobrý deň ,prosím Vás je tu niekto,kto počas tehotenstva prekonal Cytomegalovírus?Narodilo sa Vám napriek tomu zdravé bábätko ?

kiki68
17. apr 2025

@simonecqa222 tak toto je vraj dost nebezpecne, hlavne odbornikov z infekcneho a uvidis. Drzim palce

katrin3588
17. apr 2025

@simonecqa222 počas tehotenstva nie, ale pred rokom som prekonala, bola som bezpríznaková. Ale úplne ma to odrovnalo. Pol roka som sa dávala do poriadku.

karolinahricova
18. apr 2025

@katrin3588 bezpríznaková? a nie je odrovnanie príznak?

karolinahricova
18. apr 2025

@simonecqa222 prenos pri prvotnom nakazení na dieťa je vraj 50%, takže nemusí sa narodiť choré.

katrin3588
19. apr 2025

@karolinahricova myslela som to tak že počas ochorenia mi nič nebolo ale 4 mesiace po tom čo mi urobili odbery vyšli protilátky a vtedy som to pocítila. Dcéra počas mononukleózy mala príznaky aj počas choroby.

82lienka
24. jún 2025

@simonecqa222 prosím vás, ako to u vás dopadlo? Riešim to práve aj ja. Asi som na začiatku tehotenstva prekonala vírus podľa Igm aj Igg. Bábätko má nejakú cystu v hlavičke a nenamerali jej jedno uško - priechodnosť, že to môže súvisieť. Idú jej robiť test na vírus.

simonecqa222
autor
24. jún 2025
@82lienka

@simonecqa222 prosím vás, ako to u vás dopadlo? Riešim to práve aj ja. Asi som na začiatku tehotenstva prekonala vírus podľa Igm aj Igg. Bábätko má nejakú cystu v hlavičke a nenamerali jej jedno uško - priechodnosť, že to môže súvisieť. Idú jej robiť test na vírus.

@82lienka ja som ešte neporodila.Gynekologovi sa zdali vysoké protilátky .Ale bola som na infekčnom a lekár povedal ,že som to prekonala v dávnej minulosti.