Dávali ste si robiť NIPT testy?
Ponukla mi to dr. Ako možnosť...ale ja neviem ci si to dat alebo nedat...je to nejakých 350 €
Prečo ti to ponúkla?
Prečo ti to ponúkla?
@anonym_312008 len ze je taka možnosť a ze sa to odporuca ženam od 35 rokov (mam 30r.). A ze si mam premysliet ci to chcem ci nie.
To už aký biznis z toho robia?🤦ponúkajú aj keď netreba.skríning ti už robili?ja by som podľa toho riešila .ale zas pokiaľ pre teba 350 e nič nieje ,tak prečo nie🤷
To už aký biznis z toho robia?🤦ponúkajú aj keď netreba.skríning ti už robili?ja by som podľa toho riešila .ale zas pokiaľ pre teba 350 e nič nieje ,tak prečo nie🤷
@anonym_312008 je to praveze celkom dosť pre mňa
@anonym_312008 ja som isla na morfologicky utz..lebo mi vysli prvy screening DS a druhy uz nie doktor ze podla neho je dieta v uplnom poriadku ale odporuca nifty za 480 eur samozrejme ze som si to nedala. Sak to su nenormalne peniaze za 1 odber krvy, uz nevedia co pytat. Ach kde sme sa to dostali.
A ten skríning ti už robili?
@anonym_312008 ja som isla na morfologicky utz..lebo mi vysli prvy screening DS a druhy uz nie doktor ze podla neho je dieta v uplnom poriadku ale odporuca nifty za 480 eur samozrejme ze som si to nedala. Sak to su nenormalne peniaze za 1 odber krvy, uz nevedia co pytat. Ach kde sme sa to dostali.
@anonym_3c2e0c nenormálne peniaze za 1 odber, ktorý vie odhaliť veľa veľa veci… ktoré potom môžu stat oveľa viac ako 480e🤷♀️
Nedala som si to. Screening v 12tt mi vysiel v poriadku, zaplatila som si sono u naj odbornika v kraji, ten tiez zhodnotil, ze vsetko je ok, takze som nemala dovod si platit tieto testy. Mozno ak by mi vychadzali nejake testy zle, sla by som do toho. Doktorka ti to ponukla ako moznost, ak to nechces vyuzit, nemusis.
@obcanka123 ja som si dala robit pred týždňom trisomy testy za 450e mne to za tie peniaze stoji , radsej usetrim na kočíku alebo iných veciach 🙂 ale je to na každom, vek mam 29
áno bola. Vyšlo Downov syndróm. Takže som išla na interrupciu. Ja som nechcela mať postihnuté dieťa
Bola som ale ja som mala 37 rokov a chcela som vediet ci je vsetko ok, nech sa nestresujem cele tehotenstvo.
Dávala som si robiť v oboch tehotenstvách Nifty pro testy, za tie peniaze to za mňa stojí 😊
Nebola som. Nebol dovod. Mala som morfologicky u spickoveho odbornika ktory nemal ziadne pochybnosti. Ak by hrozilo nejake riziko zvazila by som to
@obcanka123 Nedala. Vedela som, ze na potrat nepojdem, tak na co si kazit tehotenske obdobie. A ak by bolo vsetko ok, tak vyhodene peniaze.
dala som si v 2 tehotenstvach (z toho jedno nevyslo).. dala by som si aj v dalsich, hned v 12tt..
Absolutne nie. Mne bolo jedno aké sa to dieťa narodí, či s nejakou vadou alebo bez. Tie testy sú drahé, a všade nám tlačia že hodnotu má len dieťa bez vady. Blbosť. Hodnotu má každý človek.
@obcanka123 ano, nifty pri oboch detoch. Chcela som vediet, de su ok. Tiez USG skrining v 13tt
Prve 2 tehotenstva som mala dobre vysledky triple, tak som.si nedala, pri tretom vyslo vyrazne riziko, tak sme si dali nifty a vyslo vyborne. Teda, ak by si mala pochybnosti zo zlych vysledkov, je to dobra investicia
Z obyčajného odberu krvi som mala dobré výsledky a aj zo sona takže som si nedala.. keby vyšli horšie výsledky tak by som do toho išla
Robila mi skeining gynekologicka teraz nedávno, všetko bolo v poriadku. Bude mi robiť odbery, tie dolezite v januari.
Robila mi skeining gynekologicka teraz nedávno, všetko bolo v poriadku. Bude mi robiť odbery, tie dolezite v januari.
@obcanka123 nedalo sme, ani tie zadarmo genetické testy. Naše dieťa by sme nechali žiť nech by vyšlo čokoľvek. Dali sme v každom tehotenstve len kvalitné sono, aby sme sa vedeli prípadne pripraviť, ak by bolo treba niečo zdravotne riešiť.
Absolutne nie. Mne bolo jedno aké sa to dieťa narodí, či s nejakou vadou alebo bez. Tie testy sú drahé, a všade nám tlačia že hodnotu má len dieťa bez vady. Blbosť. Hodnotu má každý človek.
@anonym_43cb6b a to ešte podotýkam, že mi prvý screening vyšiel pozitivny na Down sy
V mladosti a ked som mala jasne, ze dieta si necham, nech je co chce, nedala. V 40tke, ked hrozilo ovela viac veci, som to dala spravit. A v takomto veku by som to spravila opat...
Ja som si nedala a to som bola na rizikovom kvôli predchádzajúcemu potratu.
Ale v skupine čo som podľa termínu pôrodu tak sme boli 3 mamičky čo si tieto testy nedali ostatné (asi 15 mamičiek sa vtedy vyjadrilo) boli až zhrozene z nás čo sme si to nedali že prečo to nechceme, veď to je pre dobro nášho bábätka a kľudu a že je od nás nezodpovedne si to nedať a bla bla 🤦
Za mňa je to len biznis

@obcanka123 nedala