icon

Diabetes 1. typu a tehotenstvo

dasa234
1. mar 2026

Ahojte, nás tehotných diabetičiek 1 typu, je ako šafranu, ale skúsim sa predsa opýtať. Som v 2. trimestri, na IP Medtronic, mám zapnutú funkciu Smartguard, ale osobne, ja nemám pocit, že tá funkcia stíha reagovať na moje špecifické požiadavky v tehotenstve. Nevravím, že je zlá, celkom slušne funguje poobede, večer a keď vidím korekcie v bazáloch, postupne upravujem. Ale na raňajky funkcia nestíha, pri zadaní sacharidov, ISP mam už nastavené na 5, a glyčka stúpa permanentne vždy hodinu po raňajkách (dnes som mala 12). Bazál ráno je OK, SJ zadavam správne, používam až dve appky a vlastny rozum, bez raňajok ťahá systém OK. Vyskúšala som všetko. Sediacky rozum mi hovorí, vypnúť ráno Smartgurad, prejsť do manuálu ráno a prepočítať ISP a citlivosť bez Smargurad. Trvá to už mesiac, sledujem sa permanentne. Ďakujem za odpoveď, ak sa aspoň niekto nájde, pretože som z toho fakt nešťastná pri všetkom snažení.

lenkakoc444
2. mar 2026

@dasa234 hod tuto otazku radsej na fb do skupiny Dia tehulky-dm1. Baby su tam napomocne je to ceska skupina, ale aj vela bab z SK. Ma modrom koniku je zakladna dm1 mala - vacsina zien co tu k dm1 komentuju len niekoho poznaju cize nerozumeju tomu. Ja mam tiez dm1, aj tehotna som bola, ale mam pera cize tiez ti nepomozem 🙂

dasa234
autor
3. mar 2026
@lenkakoc444

@dasa234 hod tuto otazku radsej na fb do skupiny Dia tehulky-dm1. Baby su tam napomocne je to ceska skupina, ale aj vela bab z SK. Ma modrom koniku je zakladna dm1 mala - vacsina zien co tu k dm1 komentuju len niekoho poznaju cize nerozumeju tomu. Ja mam tiez dm1, aj tehotna som bola, ale mam pera cize tiez ti nepomozem 🙂

@lenkakoc444 ďakujem za info