icon

Diagnóza inkopetentný kŕčok maternice

katana11
15. jan 2011

Ahojte maminky a tehulky. Mám otázku ci sa niekto s Vás stretol s touto Dg. inkopetentný krčok maternice v tehotenstve. Ako prebiehalo Vaše tehotenstvo? v ktorom týždni Vám to bolo zistené? Robili Vám dajakú preventívnu liečbu alebo zákrok (cereklaž, pesar)? Porodili ste predčasne? Opakovalo sa Vám to aj pri ostatných graviditách? Prípadne iné informácie. 😕 Ďakujem.

juriva
18. jan 2011

@bubu4125 hmm uvidis co povie dr...nic sa neboj...

haslerkaaa
18. jan 2011

Fuha babeny,

@juriva Obdiv!
@bubu4125 Taktiez + drzim moc päste !

bubu4125
18. jan 2011

@haslerkaaa 🙂

@juriva uvidíme! 😉

juriva
18. jan 2011

@bubu4125 tak ptom mi napis mo zasiti ako si na tom..🙂 ja teraz po druhom neus.tehu podnikam vsetky kroky a potrebujem fakty preco nemozem donosit;)
tak daj vediet co a ako...

bubu4125
18. jan 2011

@juriva ja som bola po druhom u jednej bylinkárky, ona mi povedala, že tam dole mám nejaký problém!
dám potom vedieť! 3 týždne je ešte dosť! 😖

juriva
18. jan 2011

@bubu4125 ale tie bylinkarky su hlupane🙂 ja som zila dlhe roky vonku a viem ako to je aj tam🙂
prelozim ti jeden clanok...
Mnoho zien resp.ich doktori nemaju dovod spekulovat nad cervixom(krcok )pocaas tehotnosti.ak sa u zien objavil potrat,predcas.rozbehnuty porod,znamena to ze maju slaby krcok maternicny.
Liecenie:Ak je problem zaznamenany skor da sa voci tomu bojovat. POuziva sa metoda seklaze.Metoda kde sa daju jeden az dva stichy do krcku mater.,cim sa pomoze tomu,ze krcok bude uzatvoreny pre dalsie mesiace a na konci 9 mes.sa otvori.
Tato metoda zabanuje potratom u zenach diagno.s krckom resp.slabym krckom.
Ak sa objavi problem je nevyhnutne lezat,odpocivat a obycajne lekar nariadi liecbu.
Bohuzial,ak je slaby krcok nikdy sa z neho ani v buducej gravidite nemoze nic zmenit.
Vyhliadky : 85 -90 % uspesnost.

tak to je vsetko🙂 zahranicie prelozene🙂

janus32
18. jan 2011

@juriva ahoj,vidim,ze sme sa nasli aj tejto teme 😖 hadam sa stretneme aj v takej,ze spolocny termin a aj ho hadam spolu nejak dobojujeme.babulky myslim si,ze je fakt lepsie lezkat,aj ked nie vzdy sa to da.Ja som si tiez presla peklom,ale ak vam lekar odporuca serklaz,nevahajte a ak vy mate ten pocit,ze by bolo lepsie aby vam ho urobili,tak isto nevahajte a povedze to svojmo dokimu.
@bubu4125 Drzim palce,ja som cele tehu prezivala v strese ci ho dokoncim uspesne 😉

bubu4125
18. jan 2011

@juriva bola som u nej...preliečila strašne veľa ľudí...tak som sa dala nahovoriť!
zaujímavý článok...však ja už nevymýšlam nič...príde čo príde a nič s tým nenarobíme!
budem ležať, nedá sa nič iné! vydržím do toho 7.2. a bude ok!
díky za podporu!

@janus32 mala si serkláž? a ako? celé tehu si ležala???

juriva
18. jan 2011

@bubu4125 urcite som dobre dopadne🙂
Ozvi sa potom..
@janus32tak vies...kazda tema.problemy:) snad raz sa stretneme,ze tyzden pred porodom🙂 to by bola naj tema alebo resp.2 hodiny po porode a sme happy🙂

janus32
18. jan 2011

@bubu4125 mala som pri piatom tehu,skoda,ze aj pri tych skorsich to doktora nejak nenapadlo,nemusela byt taka tlacenica v nebicku 😖
@juriva juuuj,to by bolo strasne super,taka tema-uplne parada 😉 Ja by som rada este tento rok nieco poriesila,ale najskor sa musim nastarovat v sebe vnutri 😕

bubu4125
18. jan 2011

@janus32 serkláž? a v ktorom tt ti ho robili?
to mi je ľúto! ☹

janus32
18. jan 2011

@bubu4125 mne uz v 16tt 😉 ale vydrzali sme do konca bojovat,to je podstatne,ten nas maly certik ma uz 3 a pol roka.Neviem ako to bude,ak by som chcela dalsie miminko,ale roky mi letia,nemam az tak velmi cas zamyslat sa nad tymi neuspesnymi a pravdu povediac ani velmi nechcem,potom mam pocit,ze mi vnutro nieco zoziera.Este to chcem risknut,bud,alebo 😵

bubu4125
18. jan 2011

@janus32 no ja to budem mať už v 15.tt...dr nechce čakať!
chápem čo hovoríš...je to zložité a hlavne ťažké... ☹
a ležala si celý čas?

janus32
18. jan 2011

@bubu4125 nechce riskovat,preto to skorsie zasitie,je to dobre rozhodnutie 😉 Snazila som sa co najviac lezat,ale kedze mam este syna a byvali sme vtedy u svokrovcov,tak to moc neslo,no v ramci moznosti 😕

bubu4125
18. jan 2011

@janus32 ja sa budem snažiť ležať tak asi do toho 8mesiaca...ale tak že na fest...
my sme momentálne u mojej maminky v dome, pokiaľ sa nedostavia náš dom! 😀 teším...
ona mi veľa pomáha....nemusím ani variť ani prať ani žehliť, to spraví ona....
a našu izbu manžel upratuje! 😀

janus32
19. jan 2011

@bubu4125 😀 no supeeer,treba tu pohostinnost vyuzit 😵 myslim v dobrom 😉

katana11
autor
24. jan 2011

Halooo, zienky uz sa tu nenajde nikto kto ma takuto skusenost? Please 😨

reisi
25. jan 2011

@katana11, ja som pisala do podobnej temy o skracovani krcka. Pozri i tam. Ja mam tiez problemy s krckom. V prvom tehu serklaz v 21tt a teraz problemy take iste ale serklaz vraj nie, je to skodlive a pesar patri do tej skupiny tiez, vcera mi drzal prednasku jeden profesor. Nakazal mi lezat a teraz riesim ako lezat, ked nikto po ruke. 😝

miss_stanya
25. jan 2011

ahojte kocky,
nechcem vas strasit, ale s tou cerklazou je to fakt kontroverzne....je to len 5 dni co som na nu podla vsetkeho doplatila ☹ . Bola mi urobena preventivne /1.tehu/ uz v 11tt, vraj je to pri dvojickach bezne a normalne a napriek tomu,ze vsetko prebiehalo ukazkovo /skutocne dokonca, este par hodin pred tym, nez to skoncilo, bol UTZ krasny/, 22tt sa mi spustili kontrakcie /fakt sme boli presvedceni, ze je to len zle travenie ☹ /, rychlo na to odtok hlienovej zatky, krvi a plodovky. Mimco stratilo vodu velmi rychlo a nasledne mi museli obe babatka odobrat... Teraz, ked je po vsetkom, patram po tom, co to mohlo sposobit - a nejeden lekar vravi, ze prave cerklaz, Na druhej strane, ked si na nete spravite resers, najdete 10 dr za a 10 dr proti....Ale asi to tak malo byt. Tazko niekoho vinit, bez cerklaze sa mohlo stat nieco ine... Len doplnim, ze som cele tehu nemusela brat nic na infekcie mykozy a pod. nic sa viditelne neprejavilo....drzim vam palce aby to dopadlo lepsie ako u nas,,,

katana11
autor
25. jan 2011

@reisi Vav tak ja sa uz ozaj neviznam ohladom tej cerklazi. A ked ti ju urobili pri prvom babatku porodila si na termin alebo si mala daake komplikacie ked ti takto pri druhej gravidite neodporucaju? 😒. Mne prave MUDr. povedal ze pri mojej Dg sa tato cerklaz preventivne robi prave pre nedostatocnost tkaniva krcka a naslednemu tlaku pri rastucej maternici ze by to ani druhy krat nevidrzal. ☹ . No vcul bud mudri ako to je teraz s tou cerklazou 😅. A pri prvom sa ti krcok skracoval alebo si mala tvrdnutie?Ako je to teraz ked si tehotna? Miss_stanya je mi luto co sa stalo a ani tu mi nejde do kopi ako moze popustit ten zasiti krcok a dojst az takto k porodu alebo k potratu 😒 😒 😒

miss_stanya
26. jan 2011

katana11- ako povedal jeden cz doktor-to je ten paradox, ako sa ukazuje, ze cerklaz moze mierne zvysit riziko predcasneho porodu a potratu....urcite nerobit pokial nie je na to padny dovod....to uz viem....

reisi
26. jan 2011

@katana11, pri dcere som nakoniec vydrzala a rodila v prvy den 38tt.Uz vtedy mi povedali pri lezani v nemocnici preco som si serklaz dala spravit, ze je to velke riziko.Mne to odporucil znamy lekar a nejak som to viac neriesila, vybavil mi malinku nemocnicu, kde mi to urobili. Mala som tvrdnutie a bola som aj otvorena...
Potom stehy nejakym sposobom povolili a bola som zase otvorena i so serklazou. A to som iba lezala i po serklazi.Teraz mam ineho Dr. ten serklaz jednoznacne odmieta a ako som lezala v nemocnici, tak mi viaceri Dr. povedali , ze v ziadnom pripade. Iba jeden mal nazor, ze on by mi dal pesar. V tomto tehu mi v 19 tt zacalo zase tvrdnut brucho a uz som citila i take divne tlaky a zase sa to opakuje. 😝
@miss_stanya ma pravdu,ze serklaz zvysuje riziko potratu, napr.i to, ze si v anesteze - riziko, ked neratam i to, ze krcok je oslabeny tym presitim silonom a dalsie tehu je este slabsim,tak mi to vysvetlil i prednosta gynekologie. 😝

amima
26. jan 2011

@haslerkaaa
Ahoj, odležala som si to s touto diagnózou v nemocnici od 28. tt až do pôrodu (38. tt). Je pravda, že doma som si predtým taký pozor nedávala, to sa nedalo, raz bolo treba navariť, povysávať, potom ožehliť atď a ja som mala stále pocit, že mi vlastne až tak zle nie je a pomaličky to urobiť môžem... nakoniec nemocnica, nohy zdvihnute, hlava nižšie ako nohy, chodila som len na WC a raz denne do sprchy, jedla som v posteli. Nebyť TV a knih, tak mi tam prepne, ale teraz si už na to ani nespomeniem. Bola som tam jak inventar. Nemohli mi urobiť serklaž, lebo už bolo neskoro a je pravda, že ja som sa otvárala ešte akosi inak, zvnútra či ako, nerozumiem tomu a sekrlaž by v tomto prípade aj tak nepomohla. Ale čo ti chcem povedať, užívala som vlastne to isté čo ty, kým ma z magnézia nezačalo preháňať, to mi vyvolalo kontrakcie a otvorila som sa ešte viac. Nakoniec ma zachránil liek, ktorý sa volá Gynipral, ide o liek, ktorý u nás nie je registrovaný, len v Čechách. Ide v podstate o nejakú 3-4 eurovú záležitosť, no u nás ho nie je dostať. Takže nakoniec sme ho s problémami zohnali a ten mi to pomohol dobojovať. Tieklo mi to v infúzkach niekedy aj 10 hod, každý deň. Musí to tiecť veľmi veľmi pomaly, inak by sa ti rýchlo rozbúšilo srdce. Takže som tam ležala priviazaná k posteli a riadne som si premyslela, kedy pôjdem na WC, aby ma nemuseli každú chvíľu odpájať a znovu pripájať 😉 Ale fakt mi to pomohlo. Držím palce

aduskatt
26. jan 2011

mne na to prisli v piatom mesiaci, hned do nemocky, do konca lezat, uzivat lieky, ine zakroky mi nerpobili, maly sa narodil o mesiac skor, ale inak v poriadku.................akurat teda som v kuse lezala dole hlavou v nemocke a porod bol za hodinku a stvrt odbaveny🙂

katana11
autor
27. jan 2011

Joj žienky, tak moc sa teraz optimisticky do buducna necitim ☹. Uz len verit ze ak sa raz do toho este pustime tak to bude dobre 😉

amima
28. jan 2011

@aduskatt moj porod detto 🙂 vsetko zle je na nieco dobre

bubu4125
28. jan 2011

waw...tak teraz neviem, že čo mám robiť...mňa serkláť čaká o dva týždne!!! 😖
normálne som ostala ako zmrazená!

aduskatt
28. jan 2011

@amima veru veru🙂)sice odlezane, ale porod super...ja som sa k minutovym kontrakciam ani nedostala.......🙂

katana11
autor
29. jan 2011

@bubu4125 No aj ja by som ostala teraz na obavach, ale mne to MUDr. vysvetloval ze pokial ide o takuto diagnozu to tkanivo krcka maternice iba ta cerklaz posiln,i inak tak isto by sa to opakovalo teda ten krcok by tehotenstvo nezvladol takze asi v nasom pripade ma to zmysel aj ked aj mna to vystrasilo 😕. No daj mi vediet prosim ta ako si sa dohodla s Dr. 😉. A mavala si aj tvrdnutia bruska???

bubu4125
29. jan 2011

@katana11 jasne, dám vedieť...som zvedavá čo mi na to povie...poviem mu, čo som sa dočítala a že z čoho mám obavy.. 😒
nie, netvrdlo mi...