Diagnóza inkopetentný kŕčok maternice
Ahojte maminky a tehulky. Mám otázku ci sa niekto s Vás stretol s touto Dg. inkopetentný krčok maternice v tehotenstve. Ako prebiehalo Vaše tehotenstvo? v ktorom týždni Vám to bolo zistené? Robili Vám dajakú preventívnu liečbu alebo zákrok (cereklaž, pesar)? Porodili ste predčasne? Opakovalo sa Vám to aj pri ostatných graviditách? Prípadne iné informácie. 😕 Ďakujem.
Este ak mozem poradit ja by som to riesila uz asi s viacerimi Dr. viac hlav viac rozumu 😅. Ale verim ze vsetko dobre dopadne a este das za tych 190 dni otazku na MK ako urychli aby som isla uz konecne rodiť 😀. Daj vediet co ti povedal, budem rada. 😉
baby cerklage sa robi do 24tt aj ja som citala vsetky recenzie, statistiky a pre a proti ale ver me lekari vzdy najdu to spravne rozhodnutie chcu pomoct, urcite viem ze cerklage nesposobuje predcasny porod je to zasitie krcka ale porod sposobi maternica jej stahy.
bubu drzim palce neboj zvladnes to vsetky sme to zvladli a cerklage neviem preco ale niektora to spominala ze uz v 11 tt ved pokial viem ukaze to uz utz ci je skrateny v cca 19-20tt skor zbytocne pretoze do 4 m to este moze vselijako dopadnut robi sa to 5-6 m
@sue250
@bubu4125 No paradicka tak predsa optimizmus 😀 som rada 😀. sue len mi nie je teraz jasne ze pokial by mne urobili cerklaz a ja som mavala kontrakcie strednevelke bez bolesti od cca 26tt tak ako by to zniesol ten krcok ci by to nerobilo daaku neplechu. Som absolutny laik tak si to neviem predstavit ze ci by sa to napriek kontrakciam neskracovalo pripadne nieco ine 😅. Bubu tak som rada ze takto fajne este nakoniec nebudes potrebovat zastopkanie a budes otvarat novu temu na MK kedy konecne dropcek pojdes von 😀 😀 😀, len tak dalej
katana11 aha ale ja ked som bola podsita tak som mala stahy nepravidelne a to ze vraj je v pohode maternica sa natahuje 😉
@katana11, skus nejake konzultacie u viacerych odbornikov! Tu sa ti tazko niekto odborne vyjadri, budu ti pisat iba maminy, ktore zazili serklaz alebo to zvladli bez serklaze..mozno by ti bodli nazory mamiciek, ktore maju viac ako jedno dieta...predsa len prvorodicka berie vsetko inak....Mozno i ta motyka vystreli a v druhom tehu sa skracovanie krcka nezopakuje. Vidis ja som mala v prvom serklaz a teraz mi zase vsetci doradu radia, ze nieee. Tiez chodim k odbornikom, nie k nejakym zabudnutym lekarom...Mozem casom napisat ako to pokracuje a ako to dopadlo...
@reisi Dakujem ti reisi, no urcite potesi ak das vediet ze ako pokracujete v druhom tehulkovani 😉 ak sa smiem spytat tak pri prvej ti preco robili cerklaz? No do buducna aj ja tak rozmyslam ze by som k viacerim isla aj pred otehotnenim a aj pocas aby sa vedelo blizsie co by bolo vhodnejsie. Kiez by si mala pravdu a ta motyka vystrelila nenahnevala by som sa aj keby som mala prenasat a bruho by som mala ako slon 😀
@sue250 sue tu teoriu ze cerklaz moze spustit predcasny porod, propaguju aj renomovani porodnici v CZ a na SVK. Maternica sa viac "hybe" prave podrazdenim po cerklazi. Ver mi, mam to odzite, nezabralo ani to, ze som od zaciatku uzivala lieky specialne tlmiace kontrakcie maternice...Kazdopadne dufam, ze to, cim som presla ja, nezazije ziadna z vas :( Mne cerklaz spravili "preventivne" kvoli dvojcatam a ver mi, stale sa najde dost lekarov, ktori by tento nazor podporili...
katana11 ja som si to dala do google a tak som hladala bud cerklage, serklaz, res.podsitie 😉
ahojte...ozývam sa po serkláži...zatiaľ je to fajn, žiaľ z vnútra sa to začalo otvárať...tak ešte ležím v nemocnici s vyloženými nohami aby to na ten krček ešte netlačilo...vraj mám dobré šance...len musím ležať!
ahojte baby nejak som sa neskoro dostala k tejto téme.Ja som práve po serkláži 20ty deň a zatial je všetko ok,no uvidíme ako bude dalej.Mne to odporučili 3ja doktori lebo som sa začala otvárať z vnútra....pritom prvé tehotenstvo som mala úplne bezproblémové.Síce od pôrodu som mala 2 MA a LETTZ krčka pre zlé HPV....asi to spôsobilo nejaké oslabenie.... a tak poctivo ležím aj po serkláži lebo sa veľmi bojím i ked sa to niekedy nedá kedže mám 6 ročnú dcérku.Ráno ju zaveziem do škôlky potom ležím.....večer urobím večeru ale väčšinu času ležím s nohami hore.Lebo sa bojím
@katana11 Ako si sa rozhodla????lebo si sem naposledy písala pred 3mi mesiacmi
@veva82 ahoj veva, ako som sa rozhodla k comu??? k serklazi? este necakame miminko tak sa ma to este tak netyka ale mam s toho aj obavy aha s bubu sme si pisali a vidis predsa aj pri cerklazi porodila predcasne 😠 , hlavne ze sa jej malinka drzi v plnej krase 😉 . No nemam s toho az tak dobry pocit pri takych problemovych zenach ako sme mi ale teba sa to netyka nakolko prve si donosila u mna je ten problem ze mne to ten krcok nevie donosit a ani cerklaz nie je zarukov ze krcok by to vydrzal ☹ takze ja by som si to musela najskor zase musela odlezat hore ritkou 😔 . Ale veva tebe to isto dobre dopadne lebo nie je krcok ako krcok ten moj sa ani krckom neda nazvat 😵 stastne tehulkovanie neboj sa zvladnete to.
@katana11 Ahoj ano s bubu si píšeme..viem ako dopadla ☹ no našťastie je malinká bojovníčka tak to dievčatá zvládnu.A ako píšeš nieje krčok ako krčok...jednej spolubývajúcej z nemocky robili serkláž čaká dvojičky a vôbec nepomohla,tak jej ešte pesar dávali.No či sa z nemocky dostane do pôrodu domov...neviem.Mojej švagrinej serkláž robili a synovca vynosila v pohode.Je to asi u každej ženy individuálne ako prijme zákrok jej telo a v akom stave mala krčok.Budem Ti držať palčeky ked sa odhodláš na druhé aby ste boli ok
@veva82 no nerada uznavam, ale myslim si ze to bol hlavny problem aspon u mna ☹ nakolko v rodine nemame ziadne taketo defekty krcka... ale to neznamena ze tebe moze nieco taketo hrozit kludne sa ti male moze este otacat hore-dole, moja uz bola ulozena aj nizko v malej panve takze si aj tak ostala a tlacila sa stale len dole a dole nakolko to potom ani ten krcok nevydrzal 🙄. Psychika je to hlavne ked som uz bola na tom moc zle a vedela som aka situacia je tak som myslela len na to ze to musime zvladnu a ze neporodim predcastne 😀 😀 😀 a tak sa aj stalo mala som ukonceny 37tt a o polnoci velmi dobre si to pamatam chlap mal nocnu a ja som si v nemocnici povedala taaak a uz mozem aj porodit a mozok popustil, malinka pochopila a na druhy den, teda v ten den sme rodili 😵 , narodila sa krasna a zdrava Sasenka 😉 Co ti mozem poradit uplne sa uvolni ja viem ze to nie je lahke ale urob to pre seba a pre malinke maj cistu hlavu, klud, uzivaj si tehotenstvo a nesleduj sa na to su lekari... Psychika je hlavny rozhodca a je len na tebe ako to budes ovplivnovat 😉, pekne tehulkovanie.
zienky sup sem s dalsimi skusenostami... ako to je s tou cerklazou a uspechami 😉
Ahojte, ja mám cerkláž od 26 tt, problémy začali v 24 tt. Lekár mi zistil mäknutie krčka.
Možno som si to pokazila ja, tým, že som denne dochádzala do práce z Trnavy do BA.Ktovie?
V nemocnici som bola dva týždne, na tvrdnutie brucha som dostavala magnéziové infúzie, salbutamol,a niečo proti búšeniu srdca. Bruško mi tvrdnúť neprestalo, ešte stále beriem magneB6 , ale už sme naštastie v 34+4tt. Stále ležím, nikam nechodím, všetko robia svokrovci a manžel. Na začiatku som sa strašne bála, že porodím predčasne, ale teraz už verím, že to dopadne dobre. Po cerkláži mám krčok stále 1,5 cm.
To, čo najviac pomáha je BOH. Modlí sa za mňa asi každý, koho poznám.
Držte sa, babenky !
@lenkinamamka aj mne viera moc pomohla 🙂 dokonca aj vedla pani co lezala sa chodila kazdy den za nas modlit do kostola 🙂 co mi prislo velmi pekne 😵 ja sa modlim za kazde dietatko ktore sa pyta na svet prv alebo ktore uz na svet zavitalo ale je drobnucke nech ma plno sil a vela zdravia, viem ake to je a preto si to ty drobci zasluzia. No mne cerklaz uz nestihli pri prvej, to sa dost cudujem ze ti ju urobili tak neskoro az v 26tt nakolko sa robi v 24... 🤐 lebo potom to lekari radsej este udrzia to tehotenstvo a nechaju na prirode aby skor tou cerklazou nespustili porod pri tak velkom tt. No vi uz mate krasny tyzden este tak potiahnut 2-3tt a mozes ocakavat babatko v naruci 😅 prajem vela stastia a zdravia. Mi akurat planujeme druhe preto som obnovila tuto stranku co sa tyka skusenosti s krckami a cerklazou
Mate skusenosti so serklazou?
Ahojte. Viem,ze je to par rokov neskor,ale mozno pomoze niekomu moja skusenost... ja som na kontrole v 20.tt mala vsetko ok,krcok zavrety a dostatocne dlhy. V 21.tt som mala do rana sen,ze som potratila. Isla som rano cikat a po utreti bolo na papieri par kvapiek krvi a par krvnych zrazeniniek. Isla som na urgent a tam ma rovno hospitalizovali,lebo sa mi krcok otvoril do tvaru U a vonkajsia branka mala uz len 9mm. Porobili mi testy, zacali davat liecbu na zastavenie kontrakcii a o tyzden navrhli serklaz. Medzitym ma este pustili na 2 dni na vikend domov. Cez vikend som sice lezala,ale aj ten maly pohyb autom zhorsil moj stav a krcok sa otvoril uplne. Serklaz robili urgentnu a nepodarila sa... zasili mi len spodny koncek krcka...zvysok ostal uplne otvoreny. Den po serklazi ma pustili domov s odporucanim mierneho kludu. Takze som lezala a obcas vysla na zahradu alebo si posedela s navstevou. Isla som na kontrolu a nalez sa este zhorsil. Gynekolog skoro odpadol,povedal ze je som pripad na prisny kludovy rezim,cize 24hodin denne lezat. Samozrejme som ho posluchla. Ja som ich posluchala stale. V 25.tt mi odtiekla plodova voda, mala som infekciu. Malinkemu cez ten steh vysla nozicka von.. pritom steh drzal a nepovolil.Porod ukoncili v 25.tt a malinky po tyzdni zomrel. Samozrejme ma mrzi ze mi nik na zaciatku nepovedal aky vazny je moj stav,vsetci so mnou komunikovali zahmlene a v rukavickach.. mne serklaz nepomohla vobec. Neviem ako bude v druhom tehu... moj gynekolog mi ju preventivne spravit chce... v 18.-19.tt ... neviem ci vsak.pomoze. neprislo sa na to co sposobilo otvorenie.

@bubu4125 No vies on asi povie ti ze konecne rozhodnutie je na tebe, ze ti nic nemoze kazat 😖 kiez by sme vedeli ze co by bolo spravne, ale je to aspon taka nadej ta cerklaz 😉, budem stiskat pesticky nech ako kolvek sa dohodnes a rozhodnes aby vsetko dobre dopadlo aj ja planujem mat este dietatko ale moc sa bojim volaako asi este nie som na to pripravena 😔. Pozdravujem deturence 😀