icon

Diagnóza inkopetentný kŕčok maternice

katana11
15. jan 2011

Ahojte maminky a tehulky. Mám otázku ci sa niekto s Vás stretol s touto Dg. inkopetentný krčok maternice v tehotenstve. Ako prebiehalo Vaše tehotenstvo? v ktorom týždni Vám to bolo zistené? Robili Vám dajakú preventívnu liečbu alebo zákrok (cereklaž, pesar)? Porodili ste predčasne? Opakovalo sa Vám to aj pri ostatných graviditách? Prípadne iné informácie. 😕 Ďakujem.

Strana
z4
telly4
30. sep 2019

@katana11 ahoj prosim ako to dopadlo s tvojim druhym tehu? Mne naopak dr. povedal ze zenam ktorym tvrdne brucho sa serklz nerobi lebo by to mohlo rachnut. Mala si ju v druhom nakoniec a tvrdlo ti brucho ako v prvom? Rakujem kraaasne. Mne v prvom extremne tvrdlo brucho. Tiez salbutalom isoptin gynipral atd.

lenija63
1. okt 2019

@telly4 ahoj. Viem, ze nepises mne, ale aj tak ti dam skusenost. V prvom tehu predcasny porod..serklaz uz nepomohla. V tomto druhom tehu preventivna serklaz v 18.tyzdni, ked bol krcok este zavrety. Spolu 18 tyzdnov prisny kludovy rezim, lieky na tlmenie cinnosti maternice 3x denne. A uz sme v 37.tyzdni. Od 34.tt robim vsetko, fungujem na 100%, serklaz mi odstranili minuly tyzden, uz mi aj brucho stale tvrdne a krcok drzi. Vraveli mi, ze preventivna serklaz je ovela ucinnejsia ako urgentna serklaz a mali pravdu.

telly4
1. okt 2019

@lenija63 boze si zlata ze si napisala. Mna este zaujima ako velmi a odkedy ti tvrdne brusko. Lebo mne gynekolog povedal ze serklaz nerobia ked zene velmi tvrdne brucho a ja som to mala v prvom aj 70x za den. Porodila som v 35 tt. ked mi vysadili vsetky lieky na tlmenie cinnosti maternice

lenija63
1. okt 2019

@telly4 no ked mi robili serklaz, tak mi brusko netvrdlo vobec. Jedla som kvanta magnezia uz od dakeho 8.tt:)) v 21.tt mi dali aj tokolyticku liecbu (ventolin, isoptine) ktoru som brala do 35.tt... kedze aom mala 24hod priany klusovy rezim, tak mi brucho netvrdlo, stale bolo kludne. az ked som liecbu vysadila a zacala sa hybat, tak mi tiez tvrdne vrucho aj 70x denne... ja mam pocit ze kazdych 5 minut... furt je tvrde.chodim 3x tyzdenne na CTG pasy do nemocnice, tam vzdy pekne vidno ze mam kontrakcie, ale krcok mi to neotvara. Este zajtra len zacinam 37.tt, tiez sa bojim aby som neporodila a potiahla aspon este tyzden do 38.tt, ale co uz narobim🙂) ak sa vypyta skor, asi to neovplyvnim🙂

Strana
z4