Diciynone v tehotenstve
Dobrý deň, chcem sa opýtať, máte skúsenosti s týmto liekom v prvom trimestri.Beriem duphaston 3x1 a dycinone 3x1.Som v 8tt a včera som začala špiniť tmavohnedé a trochu to šlo do krvi.Dnes na usg doktor našiel aj hematóm.Trochu mám obavy z toho dycinonu.Dakujem za odpoveď.
Dicynone sa v tehotne (ale aj pri iných prípadoch) berie práve kvôli krvácaniu-konkrétne aby sa zmiernilo, úplne vyliečilo. Nie je to nič nezvyčajné, kopec žien ho berie, ja som si ho sama doma pichala.
Ak ti dr našiel na sone hmatom, o to podstatnejšie je jeho branie. Su prípady, kedy ženy kvôli hmatomu dlhodobo ležia v nemocnici a pichaju im dicynone. Takže radšej teraz na začiatku, ako potom v konských dávkach 😊.
Neboj bude to dobre, dicynone neublíži ale pomôže
mne ho dala doktorka sice v druhom trimestri na hematom ale len ak by som zacala viac krvacat...co sa stalo ked sa finalne dovyplavovaval som zacala silno spinit hnedo cerveno tak som ho uzivala 4 dni po dohovore s nou.
@marpel ahoj ďakujem za odpoveď,mierne špiniť je aké množstvo?ja som začala v pondelok,najprv na celej intímke také tmavohnedé a potom mi začalo kvapkat aj trochu do červená a potom stále pri utreti na toalete hnedé,je to také sem tam.Po týchto liekoch sa mi to už ukludnuje,ale ten letáčik o lieku má vystrašil.A ani neviem dokedy ho mám brať.
@nykkushka ahoj,ďakujem za povzbudenie.Ja som mala 2.3. také len mierne svetlohnedé špinenie a po telefonickom dohovore s gynekológom mi dal tieto lieky.Ale vôbec som už potom nemala nič,a prišlo mi to,že ani ma nevysetril ani nevidel,a také lieky píše že pri krvácaní,tak som ich nezačala brať,že až keď ozaj to bude krvacanie.A možno tým som to trochu asi aj pokaslala ten stav,neviem..ale ozaj mi to prišlo veľa,keďže už beriem duphaston a všade som čítala,že každý zvykol dostať len ten duphaston.
Tak dúfam,že je to ozaj tak a nemá to vplyv na bábo.
@bobuema ja som mala take svetlo hnedé/ svetlo ružové 2x po utratí po potrebe. Ale keďže pred týmto tehotenstvom sme si prešli spontánnym potratom, tak som radšej volala svojej lekárke, že čo robiť. Zavolala ma na vyšetrenie, nenašla žiadnu príčinu, ale dala mi pre istotu Progestenol (alebo ako sa to píše) a ten dicynone. Ten mám začať brat keby sa objavila krv. Zajtra mám ale ďalšiu kontrolu, čiže uvidíme či sa niečo deje.
@lubiss ouuu to ma mrzí,ja tiež čakám čo ešte bude...pri prvom tehu som si pichala clexane a mala tehotenskú cukrovku.Cize tiež očakávam,čo prinesie ďalší mesiac..Inak som doteraz mala strašný odpor k sladkému,nechutilo jedlo tak ako zvyčajne,to už prechádza, a kyslosť v ústach...
@marpel ja som na PNke od začiatku,ale ležím len 2.den.Pri 5rocnej dcérke,čo už nevie čo so sebou v tej korona dobe,to je obtiažne.Ale manžel pomáha.
Do práce musíš ísť, nechcela si,aby Ťa tvoja dr. vypísala?Predsa sú to teraz také obmedzenia ešte aj s tým respiratorom fungovať v práci?Takže aj na kontrolu ideš aj do práce?
@bobuema necitala som celu diskusiu.. Dycinone som uzivala aj ja. Asi v 7 tt som zacala velmi silno krvacat, u dr mi pichli injekciu a tabletky som brala asi 1,5 mesiaca, kym som krvacala a spinila. Tiez to bol hematom. Krpcovi to nijak neublizilo, narodil sa v 40.tt a vsetko bolo v poriadku.
@marrilyn ďakujem pekne za reakciu. A ty si spinila,aj keď si brala dycinone?Lebo mne sa to zastavilo v pohode.Ale mám obavu,že čo bude keď vysadim.A ten hematóm ti aj zmizol,či bol počas celého tehu ?Tak snáď aj ja to tak dobojujem do úspešného konca..ako písali dievčatá, radšej teraz ako potom v konských dávkach.
@bobuema mne sa to krvacanie po tej jednej injekcii dost oslabilo, postupne preslo po par dnoch do spinenia a to pokracovalo este niekolko tyzdnov, aj ked som uzivala tabletky Dycinone. Ked prestalo, tak som ich vysadila. Ci sa vstrebal, neviem, doktor ho uz potom nespominal a ja som sa uz neskor ani nepytala, ked krvacanie ustalo. Bola som rada, ze po prelezanom prvom trimestri som sa mohla do prace vratit.

@bobuema ahoj, ja mám tiež predpísaný dycinone. Som v 7tt, začala som dnes mierne špiniť a keby sa to zhoršilo mám ho začať brat.
Prečo máš z neho obavy?