icon

Diciynone v tehotenstve

bobuema
16. mar 2021

Dobrý deň, chcem sa opýtať, máte skúsenosti s týmto liekom v prvom trimestri.Beriem duphaston 3x1 a dycinone 3x1.Som v 8tt a včera som začala špiniť tmavohnedé a trochu to šlo do krvi.Dnes na usg doktor našiel aj hematóm.Trochu mám obavy z toho dycinonu.Dakujem za odpoveď.

marpel
16. mar 2021

@bobuema ahoj, ja mám tiež predpísaný dycinone. Som v 7tt, začala som dnes mierne špiniť a keby sa to zhoršilo mám ho začať brat.
Prečo máš z neho obavy?

nykkushka
16. mar 2021

Dicynone sa v tehotne (ale aj pri iných prípadoch) berie práve kvôli krvácaniu-konkrétne aby sa zmiernilo, úplne vyliečilo. Nie je to nič nezvyčajné, kopec žien ho berie, ja som si ho sama doma pichala.
Ak ti dr našiel na sone hmatom, o to podstatnejšie je jeho branie. Su prípady, kedy ženy kvôli hmatomu dlhodobo ležia v nemocnici a pichaju im dicynone. Takže radšej teraz na začiatku, ako potom v konských dávkach 😊.
Neboj bude to dobre, dicynone neublíži ale pomôže

lubiss
16. mar 2021

mne ho dala doktorka sice v druhom trimestri na hematom ale len ak by som zacala viac krvacat...co sa stalo ked sa finalne dovyplavovaval som zacala silno spinit hnedo cerveno tak som ho uzivala 4 dni po dohovore s nou.

bobuema
autor
17. mar 2021

@marpel ahoj ďakujem za odpoveď,mierne špiniť je aké množstvo?ja som začala v pondelok,najprv na celej intímke také tmavohnedé a potom mi začalo kvapkat aj trochu do červená a potom stále pri utreti na toalete hnedé,je to také sem tam.Po týchto liekoch sa mi to už ukludnuje,ale ten letáčik o lieku má vystrašil.A ani neviem dokedy ho mám brať.

bobuema
autor
17. mar 2021

@nykkushka ahoj,ďakujem za povzbudenie.Ja som mala 2.3. také len mierne svetlohnedé špinenie a po telefonickom dohovore s gynekológom mi dal tieto lieky.Ale vôbec som už potom nemala nič,a prišlo mi to,že ani ma nevysetril ani nevidel,a také lieky píše že pri krvácaní,tak som ich nezačala brať,že až keď ozaj to bude krvacanie.A možno tým som to trochu asi aj pokaslala ten stav,neviem..ale ozaj mi to prišlo veľa,keďže už beriem duphaston a všade som čítala,že každý zvykol dostať len ten duphaston.
Tak dúfam,že je to ozaj tak a nemá to vplyv na bábo.

bobuema
autor
17. mar 2021

@lubiss ahoj,ďakujem za odpoveď.4dni tak to by som chcela,aby bol aj môj prípad no dr povedal,kým budem špiniť,ale ako viem kedy už nespinim,keď ich beriem a ten hematóm tam je?

bobuema
autor
17. mar 2021

@nykkushka a prečo si si ho pichala a nedali ti v tabletkovej forme?

lubiss
17. mar 2021

@bobuema nie už sa mi vstrebal ale poctivo som 2 týždne ležala a nič nerobila len vecko a sprcha

bobuema
autor
17. mar 2021

@lubiss super,tak to dobre dopadlo.ja tiež ležím a záchod a sprcha.
A Ty si teraz aktuálne tehu či už máš bábo donosene?

nykkushka
17. mar 2021

@bobuema on ked vie, že máš hematom a špinis, krvacas, tak vie ze treba dicynone.
A ja som si ho pichala, pretože som zdravotník a iný som doma nemala. Tiež mi dr cez telefón povedala, ze ak mam doma mám si pichnúť. 🤷‍♀️😊

marpel
17. mar 2021

@bobuema ja som mala take svetlo hnedé/ svetlo ružové 2x po utratí po potrebe. Ale keďže pred týmto tehotenstvom sme si prešli spontánnym potratom, tak som radšej volala svojej lekárke, že čo robiť. Zavolala ma na vyšetrenie, nenašla žiadnu príčinu, ale dala mi pre istotu Progestenol (alebo ako sa to píše) a ten dicynone. Ten mám začať brat keby sa objavila krv. Zajtra mám ale ďalšiu kontrolu, čiže uvidíme či sa niečo deje.

bobuema
autor
17. mar 2021

@marpel áno to svetlohnedé som mala aj ja 2x a potom po 12dnoch cca sa spustilo to tmavé..takže som ho začala brať teraz v pondelok.Drzim palce nech to je v poriadku!

lubiss
17. mar 2021

@bobuema som 17tt a drapla ma brusna viroza 🙈 dalsi “ darcek”

bobuema
autor
17. mar 2021

@nykkushka rozumiem,a ako dlho si si ho pichala?

bobuema
autor
17. mar 2021

@lubiss ouuu to ma mrzí,ja tiež čakám čo ešte bude...pri prvom tehu som si pichala clexane a mala tehotenskú cukrovku.Cize tiež očakávam,čo prinesie ďalší mesiac..Inak som doteraz mala strašný odpor k sladkému,nechutilo jedlo tak ako zvyčajne,to už prechádza, a kyslosť v ústach...

marpel
17. mar 2021

@bobuema ďakujem, držím palce aj tebe. Mne je už dnes lepšie ale obávam sa ako to bude zajtra, keď opäť nastúpim do práce a nebudem už cely deň ležať.

bobuema
autor
17. mar 2021

@marpel ja som na PNke od začiatku,ale ležím len 2.den.Pri 5rocnej dcérke,čo už nevie čo so sebou v tej korona dobe,to je obtiažne.Ale manžel pomáha.
Do práce musíš ísť, nechcela si,aby Ťa tvoja dr. vypísala?Predsa sú to teraz také obmedzenia ešte aj s tým respiratorom fungovať v práci?Takže aj na kontrolu ideš aj do práce?

marpel
17. mar 2021

@bobuema robím z domu už rok, čiže ohrozená nie som... ale zase sedím 8h za PC... čiže uvidíme, ak sa to nebude zlepšovať tak ju skúsim poprosiť či ma nemôže vypísať... neviem robiť z postele, takze tomu sedeniu sa neviem vyhnut

bobuema
autor
19. mar 2021

@marpel ahoj tak ako si dopadla?

marpel
19. mar 2021

@bobuema ahoj, včera som bola teda na kontrole, všetko je v poriadku. Progestenal mám brat do najbližšej kontroly. Zatiaľ ma nedala na PN, keďže spinenie prestalo a aj bolesti ustúpili. Ale keby sa čokoľvek dialo, tak sa mám ozvať a dajú ma PN.

bobuema
autor
19. mar 2021

@marpel tak to sú dobre správy.Tak len sa drž!
A nevidela žiaden hematóm ani iné na usg?

marpel
19. mar 2021

@bobuema nie, ani náznak ničoho... ale za to bolo krásne vidieť drobca a aj srdiečko 🍀. Vraj môže byt, že praskla nejaká mini cievka...

bobuema
autor
20. mar 2021

@marpel super tak to sa teším s Tebou.To Ťa isto potešilo a ukludnilo.

marrilyn
20. mar 2021

@bobuema necitala som celu diskusiu.. Dycinone som uzivala aj ja. Asi v 7 tt som zacala velmi silno krvacat, u dr mi pichli injekciu a tabletky som brala asi 1,5 mesiaca, kym som krvacala a spinila. Tiez to bol hematom. Krpcovi to nijak neublizilo, narodil sa v 40.tt a vsetko bolo v poriadku.

marpel
20. mar 2021

@bobuema áno, upokojilo ma to. 🙂
A ty ako? Nejaké zlepšenie?

bobuema
autor
20. mar 2021

@marpel ja som na tom tak, že ďalej ležím.Krv ani špinenie nemám žiadne odkedy som bola u dr.Ale tabletky beriem ďalej budem volať v pondelok dr,že dokedy ich mám brať.Snad nevadí,že ich beriem,keď nemám nič.

bobuema
autor
20. mar 2021

@marrilyn ďakujem pekne za reakciu. A ty si spinila,aj keď si brala dycinone?Lebo mne sa to zastavilo v pohode.Ale mám obavu,že čo bude keď vysadim.A ten hematóm ti aj zmizol,či bol počas celého tehu ?Tak snáď aj ja to tak dobojujem do úspešného konca..ako písali dievčatá, radšej teraz ako potom v konských dávkach.

marpel
20. mar 2021

@bobuema to znie dobre, že ti to prestalo. Dúfam, že bude už len dobre. ✊

marrilyn
21. mar 2021

@bobuema mne sa to krvacanie po tej jednej injekcii dost oslabilo, postupne preslo po par dnoch do spinenia a to pokracovalo este niekolko tyzdnov, aj ked som uzivala tabletky Dycinone. Ked prestalo, tak som ich vysadila. Ci sa vstrebal, neviem, doktor ho uz potom nespominal a ja som sa uz neskor ani nepytala, ked krvacanie ustalo. Bola som rada, ze po prelezanom prvom trimestri som sa mohla do prace vratit.

bobuema
autor
22. mar 2021

@marrilyn ďakujem za odpoveď.
ja už nemám tri dni nič beriem ho týždeň,dnes som volala gynekológovi a povedal nech ich doberiem všetky.Tak ich budem musieť dobrať,aj keď som myslela, že bude stačiť a vysadim.No už urobím ako povedal,aby som zase dačo nepokaslala.