Dierka na srdiečku diagnostikovaná počas tehotenstva?-medzi komorami
Ahojte, je tu niekto komu počas tehotenstva na screeningu tiež diagnostikovali u bábätka takúto dierku na srdiečku?
Moje dve dcery to mali,jednej sa to zrastlo do dvoch rokov s dalsou ideme po roku na kontrolu o mesiac.
Moje dve dcery to mali,jednej sa to zrastlo do dvoch rokov s dalsou ideme po roku na kontrolu o mesiac.
@anonym_7354b1 No len je rozdiel duktus a iné vývojové vady, duktus sa zvykne zrásť.
Autorka mali by ťa odoslať do detského kardiocentra na ultrazvuk, gynekológ dá papier a objednáš sa.
Tam ťa budú už inštruovať ak to bude situácia vyžadovať vedia naplánovať sekciu na Kramároch v pôrodnici a bábätko si hneď previezť k sebe a riešiť.
zalezi aku dierku, nasa mala tiez, nastastie do dalsieho velkeho screeningu sa to pekne zrastlo 🙏
O akú dierku ide? kde sa nachádza? aká je veľká?
Moja dcéra mala niekoľko dierok v medzikomorovej priehradke. Bola roky sledovaná kardiológom. Definitívne sa jej uzavreli okolo 16.roku. Nedávno bola u športového lekára, ktorý jej robil záťažový test kvôli štúdiu na fakulte športu. Všetko je ok.
Casto sa to vie zrast, ale to oni musia vediet o co ide a co s tym. Tiez poznam uz dospelu baby operovanu na toto ako dieta. Dnes uz ma svoje dieta a rodinu. Nikdy by ma nenapadlo, ze to vobec mala.

@kmkm11 nemam osobnu skusenost, ale poznam rodinu, kde dievcatko bolo niekolkokrat operovane kvoli dieram v srdci. Operovana bola, ked bola este malicka, dnes je to dospela zena s vlastnou rodinou. Mozno len pre take nejake upokojenie, ze uz pred 30 rokmi sa to operovalo, aj ked mozno este diagnostika nebola v takom stadiu, ako je dnes, ze by to uz vedeli pred porodom zaznamenat.