Doplatili ste na stres počas tehotenstva?
Chcela som všetko stihnúť kým sa malý narodí a niektorí ľudia mi podkopávali nohy. Tehotenstvo som mala plné stresu, cestovania, nepohody a strachu či všetko vyjde a dopadne ako má. Nakoniec sa mi pôrod ani nerozbehol, lebo som ťahala ešte aj v pôrodnici a keď sa malý narodil začalo sa hotové peklo. Veľmi nekľudné dieťa s kopou alergií a zažívacích problémov. Syn už má sedem rokov, ale doteraz sa trápime.
Nie, podla mna to nesuvisi... mala som aj kludne aj stresujuce tehotenstva (kvoli praci) a deti su "nekludne a s intoleranciami" len jedno z piatich...
Ahoj, ja som mala tiez stresy, zomrel mi ocino, neskor sme sa este stahovali do ineho bytu a dieta bolo po narodeni a aj dlhe obdobie nekludne, placlive, vybusne.. teraz ma 5 rokov a velmi pomalicky postupne sa to zlepsovalo, chcelo to vela trpezlivosti.. teraz je to dobre dieta, obcas cosi iba 🙂 presli sme si tolkymi obdobiami vzdoru, roznych vybuchov zlosti.. takze drzim palce
@abbey1 och Bože to mi je veľmi ľúto, úprimnú sústrasť. Nechcem si ani len predstaviť , ako ťažké to muselo byť. Si silná žena, úrčite dobrá mamina.
no a ja som mala kludne tehotenstvo a brutalne nekludne dieta.
Silná nie som, dobrá mama snáď áno.
@mamasrnka1984 u mňa tiež bola smrť otca v 2,5 mesiaci tehotenstva a celkovo všetko z každej strany sa na mňa celých 9 mesiacov valilo. Najhoršie je, že ešte aj 5 mesiacov po narodení malého som mala stresy.
@abbey1 oproti tebe som ja naozaj nič zlé nezažila. Toto je najväčšia nespravodlivosť na svete…
Ja mam napriklad uzkostmu poruchu, takze sa da povedat, ze som v akoby stresovom stave casto aj bez priciny, v tehotenstve sa to samozrejme zosilnilo. Maly nekludny nie je, prve dva mesiace spal sice hala bala a v noci hyril, ale potom uz prespaval noc. A je skor taky slnecny typ, usmiaty, vecne nadseny z niecoho, pozitivne naladeny. Nejaky uplny kludas a flegmos to nie je, ale nie je ani nejaky vystreleny, ani problemovy. Jedine, co ma, ze je mentalne lahko unavitelny, ked je vela podnetov.
U mna presne opacne. Stresove tehotenstvo a z neho absolutny pohodak, az flegma dieta. Pohodove tehotenstvo a z neho nervak dieta. Pytala som sa na to aj svojho gynekologa, aj neskor pediatricky, ako stresovy priebeh tehotenstva suvisi s povahou dietata a obaja mi povedali, ze je to rovnaky mytus ako tie babske povery o okruhlom a spicatom tehotenskom bruchu. Povaha dietata je dana geneticky, nie tym, ci je matka v strese alebo je pokojna v tehotenstve.
Mala som kľud a pohodu, ale moje bábätko bolo take poriadne uplakane
@luciaaaaa to si nemyslím pretože kortizol - stresový hormón, vie veľa zlého navariť a hlavne v tehotenstve. Ono asi nezáleží ani tak od toho koľko stresu mala tehotná, ale skôr od toho, ako sa so stresom vysporiadala a či našla budúca mamina oporu vo svojich blízkych.
Kazde tretie dieta sa da kategorizovat ako "nekludne a narocne", toto je taka statistika ako podme na jahody... z najstresujucejsieho tehotenstva mam najkludnejsie dieta... tam vplyvaju uplne ine faktory, hlavne povaha rodicov a prarodicov, ta casto preraza velmi silno...
ja podobne aj po narodeni som mala este stresy nakolko mama bola chora a celkove vela toho bolo.. podla mna to vplyva na to dieta.. mne ocino zomrel z plneho zdravia a to bol taky sok, ze ozaj som sa snazila kvoli dietatu zostat, co najviac kludna, aby som predcasne neporodila, lebo ja uz som bola v 6 mesiaci.. ale tak jasne, ze to nejde zostat uplne kludna.. moj mal tiez aj s bruskom dlho problemy.. takze uz dufam, ze to bude lepsie a lepsie s nim 🙂 a hlavne ja som sa naucila byt kludna aj ked on vyvadzal a mal svoje zachvaty a ked sa ukludnil tak vzdy sme sa o tom rozpravali..
@anjelicek26 starých rodičov či prarodičov?
Aj sestra, aj ja sme mali pri pokojnych radostnych tehotenstvach uplakane narocne deti a pri emocne narocnych a stresujucich velmi pokojne deticky, co poriadne ani nezapkacu 🙂
Ako ma clovek vediet ze to bolo stresom?
Nijak 💁♀️
Ja som stres mala lebo som bola velmi chora a ano dieta som mala priserne urevane ,vecne nespokojne.
Znama je fakt velmi ticha,kludna povaha, tehotenstvo to iste, bez stipky stresu nervu a kriku a jej dcera je rovnaka ako bol moj syn
Ja som mala priserne stresujuce tehotenstvo a najlepsie kludne babatko takze tak
Nie, mala som velmi stresujuce tehotenstvo a dcera bola neskutocne pohodove babatko. pri starsej dcere zas naopak - tehtoenstvo kludne a dcera ako certica.
prve tehu som mala nesmierne pohodove. A narodilo sa male certica, narocne dieta, z ktoreho sa este dnes idem zblaznit. Druhe tehu bol horor, sama, Covid, starsie dieta, praca, problemy... a mam nesmierne pohodove slniecko
mala som jedno uzasne tehotenstvo, ziadne problemy, stresy, kludne by som boal tehotna 300x.
a moje dieta je jedno klbko nervov, vecne nespokojne, uplakane a neobsedi sekundu 😀
takze asi to nefunguje ani naopak

Nie, a stresujúce bolo celé obdobie tehotenstva, keďže náš syn bojoval s leukémiou a odišiel nám 3 dní po pôrode dcéry.