Dôsledky fetálneho alkoholového syndrómu
Dobrý deň., Chcela by som sa spýtať,poradiť.
Za dva mesiace by mala.matka /alkoholička/porodiť.
Áno je to veľmi smutné,pije ,nemá bývanie,a proste alkohol je jej prednejši ako dieťatko ktoré nosí pod srdcom.. Počas tehotenstva už bola aj na detoxikacii,no ako náhle ju prepustili,opäť začala piť,.
Prosím viem,že je to nesprávne, viem ze by nemala piť,už som to snou skúšala., je proste závislá.
Viem ,že tím co robí ublizuje dietatku.A Preto sa chcem spýtať.. poradiť.. Keďže som jej najbližšia osoba,na upsvr mi povedali,že má môžu kontaktovať, keď sa dietatko narodí. Ja hľadám"mamicky",ktoré majú detičky od miminka,a teda vedia ,že ich Bio.maminka pila cele tehotenstvo..Je veľký predpoklad ,že dietatko bude mať FASD..(nechodi ani ku gynekológovi. )Chcela by som vedieť či všetky tieto detičky sú choré,tak ako čítam,že majú rôzne poruchy,niektoré slabšie, iné silnejšie,.a rôzne iné.,
Že ako rastli z mesiaca na mesiac,kedy si to začali všímať,a teda aké sú tieto detičky.,Dokážu mať,detičky plnohodnotný život?.
Budem rada aj za súkromnú správu. Dakujem
Napisem ti spravu, mozem ti poslat kontakt na jednu PhDr z vysokej skoly, ktora sa venuje takymto prípadom / ma urcite skesnosti z praxe:
nemusi ist rovno o FASD, tieto deti maju aj kopu inych problemov od mentalneho postihnutia, adhd, poruchy učenia, správania...
nechodí ku gynek.? len aby nemala problémy s vyplácaním dávok od štátu... 😉
@deti95060810 myslim, ze dieta ani nedostane, ked som rodila, viezli tam presne taku a o par dni si pre babo prisla profi mama. Hadam nedaju dieta zjavnej bezdomovkyni a alkoholicke. Ta pani vtedy tak pachla alkoholom a tym typickym zapachom, ze to bolo citit po celej chodbe.
Ahoj, je to velmi individualne.
Bol o tom aj taky dokument cesky… nespomeniem si na nazov. Pit neprestane, predpokladam ze este viac sa rozbehne po porode.
Co sa tyka dietata, moze to byt vsetko, po narodeni kožné problemy, a samozrejme abstinenčné príznaky…. - to sa urcite da nejako zmierniť, ak bude v nemocnici rodit - dufam ze nie doma, FAS moze novonarodené dieta aj zabit.. prve tyzdne si dieta bude musiet odvykat. Bude velmi plakat, problemy so spankom, mozu byt aj problemy s trávením.. predpokladam ze bude na UM.
Neviem v akom vztahu ste k danej osobe, ak sa da, prosim, podchytte to od zacistku, ak sa da, zoberte si dieta do starostlivosti. Alkoholik nezvladne taky napor potrieb, co si bude dieta vyžadovať. Plus ak sa prida Psychika, hormony, moze to dopadnut velmi zle.
@hanicka1995 Ďakujem., za odpoved.,Je z detského domova,matka zomrela otec tiež.,boli alkoholici.,a twrwz pokračuje ona tak ako jej mama školou žila do 9.r.,potom šla k pestunom.,a od nich odišla., Niesom jej vyslovene že rodina..Ale poznám ju už 10r.,s prestávkami keď som nevedela kde sa túla.. Na upsvr mi povedali,že ak ona nedá anonym pôrod a zahlásil neaku blízku osobu,to neznamená ze si dieťa musím zobrať,ale kontaktovať ma môžu. Neporadí doma keďže domou nemá,mala aj to u nás no alkohol bol silnejší. Snažila som sa jej pomáhať,ale stále je svojpravna,čiže rozkázal sa alkoholické proste nedá., a môžem sa.snwzit akokoľvek chcem.,U nás byť už nemôže keďže chce piť,a ja nechcem aby videli moje deti alkoholicku.,a ešte s bruškom., Ja mam dieta ťažko postihnuté,a to som nikdy nepila,nedrogovala,vysnívané vytúžené,a preto sa bojím ze co ak aj toto dietatko ak by som si ho vzala by bolo veľmi choré. Neviem ci by som to psychicky zvládla., Viem dietatko zato nemôže,
@deti95060810 neplatí si ona nič ani zdrav.,
Napisem ti spravu, mozem ti poslat kontakt na jednu PhDr z vysokej skoly, ktora sa venuje takymto prípadom / ma urcite skesnosti z praxe:
@hanicka1995 budem veľmi rada.,Dakujem
@deti95060810 myslim, ze dieta ani nedostane, ked som rodila, viezli tam presne taku a o par dni si pre babo prisla profi mama. Hadam nedaju dieta zjavnej bezdomovkyni a alkoholicke. Ta pani vtedy tak pachla alkoholom a tym typickym zapachom, ze to bolo citit po celej chodbe.
@kiki68 nie nedajú jej dieta ,ale vždy hľadajú kurately soc.pracovnícky spôsob aby dieťa nemuselo do DD,ak teda niekoho mamička ma. A udá. Tak mi bolo povedane
nemusi ist rovno o FASD, tieto deti maju aj kopu inych problemov od mentalneho postihnutia, adhd, poruchy učenia, správania...
@kacena4 🥲
Inak kamoska ma tri adoptovane deti, dve matka, obidve taketo pripady, tazke alkacky na ulici, navyse jedna je romka, ale mala to s bielym chlapom ako prostitutka. A viem, ze jedno dieta je dost v poriadku, nic nema take, prave sikovne, druhe od tej dalsej matky ma postihnuty zrak, silne dioptrie, inak oki, to tretie je surodenec od toho druheho a to ma nejake postihnutie, brali si ho ako 2 tyzdnove a uz to bolo zjavne a vedeli do coho idu
Inak kamoska ma tri adoptovane deti, dve matka, obidve taketo pripady, tazke alkacky na ulici, navyse jedna je romka, ale mala to s bielym chlapom ako prostitutka. A viem, ze jedno dieta je dost v poriadku, nic nema take, prave sikovne, druhe od tej dalsej matky ma postihnuty zrak, silne dioptrie, inak oki, to tretie je surodenec od toho druheho a to ma nejake postihnutie, brali si ho ako 2 tyzdnove a uz to bolo zjavne a vedeli do coho idu
@kiki68 Bože moj to je naozaj že hrozné,
Táto dotyčná mamička je biela
@kiki68 🤔🙄
@dorotka1234 ahoj, ty uz si sem pisala, vsak?
Je tu dobra skupina adopcia, proces a cakanie
https://www.modrykonik.sk/group/8771/
A je tu aj forum
https://www.modrykonik.sk/forum/adopcia-a-nahradna-rodina/adopcia-aka-bola-vasa-cesta-k-dietatku/?page=1354#post-89117034
@kacena4 toto som čítala.,
@dorotka1234 ahoj, ty uz si sem pisala, vsak?
Je tu dobra skupina adopcia, proces a cakanie
https://www.modrykonik.sk/group/8771/
A je tu aj forum
@dorotka1234 a co ze je biela, vacsina deti s FASD je biela, cigani sa o svoje zdravie relativne staraju...
@dorotka1234 a co ze je biela, vacsina deti s FASD je biela, cigani sa o svoje zdravie relativne staraju...
@kacena4 písala som to Kiki..68,písala ze maminka je Rómka,a odpovedala som ze tato maminka je biela.,Ja neodsudzujem nikoho ci je biely ,čierny nikdy mi na tom nezáležalo 🙂
@kacena4 aj v tom svami súhlasím., Môžem povedať, že viac ako takéto biele maminky alkoholičky,Bohuzial
@dorotka1234 , za prvé - je to spektrum, takže od miernych odchýliek v správaní, cez mierne zmyslové postihnutie až po naozaj hlboké a ťažké postihnutie je možné všetko.....
Za druhé, síce sa na to nepýtaš - ale veľmi dobre by som zvážila, že matka vie ,kde bývaš, kde eventuálne bude "mať" dieťa a nikdy nevieš, čo skrsne v prepitom mozgu a aby nerobila peklo zo života tebe, tvojej rodine a v konečnom dôsledku aj tomu drobcovi, čo je ešte len na ceste ... Anonymita adopcie má svoje plusy.
Je to individuálne, kamarátka má adoptovanych 2 synov - od 3 a 5 rokov, teraz majú okolo 15-17r. z podobných podmienok ako opisuješ ty a sú to úžasní chlapci, veľmi šikovní, dobre sa učia, športujú. Ale poznám pani, ktorá žila v lepších podmienkach ako popisuješ, avšak dosť popijala a syna mala mentálne postihnutého.
@dorotka1234 , za prvé - je to spektrum, takže od miernych odchýliek v správaní, cez mierne zmyslové postihnutie až po naozaj hlboké a ťažké postihnutie je možné všetko.....
Za druhé, síce sa na to nepýtaš - ale veľmi dobre by som zvážila, že matka vie ,kde bývaš, kde eventuálne bude "mať" dieťa a nikdy nevieš, čo skrsne v prepitom mozgu a aby nerobila peklo zo života tebe, tvojej rodine a v konečnom dôsledku aj tomu drobcovi, čo je ešte len na ceste ... Anonymita adopcie má svoje plusy.
@cairka ďakujem za odpoved ,Ajbto ma napadlo.,mam rôzne myslieknky
Je to individuálne, kamarátka má adoptovanych 2 synov - od 3 a 5 rokov, teraz majú okolo 15-17r. z podobných podmienok ako opisuješ ty a sú to úžasní chlapci, veľmi šikovní, dobre sa učia, športujú. Ale poznám pani, ktorá žila v lepších podmienkach ako popisuješ, avšak dosť popijala a syna mala mentálne postihnutého.
@danniiee8 ďakujem Vám veľmi pekne
@dorotka1234 ahoj, možno bude dieťa zdravé. Veď koľko alkoholiciek, drogovo závislých má zdravé dieťa.
@dorotka1234 ahoj, možno bude dieťa zdravé. Veď koľko alkoholiciek, drogovo závislých má zdravé dieťa.
@adalmba Dal by Pan Boh aby tak bolo😇🙏
@dorotka1234 kontaktuj Návrat. Poradia, budú ta sprevádzať.
Smutno mi je z tohoto príspevku 😔

Ahoj, je to velmi individualne.
Bol o tom aj taky dokument cesky… nespomeniem si na nazov. Pit neprestane, predpokladam ze este viac sa rozbehne po porode.
Co sa tyka dietata, moze to byt vsetko, po narodeni kožné problemy, a samozrejme abstinenčné príznaky…. - to sa urcite da nejako zmierniť, ak bude v nemocnici rodit - dufam ze nie doma, FAS moze novonarodené dieta aj zabit.. prve tyzdne si dieta bude musiet odvykat. Bude velmi plakat, problemy so spankom, mozu byt aj problemy s trávením.. predpokladam ze bude na UM.
Neviem v akom vztahu ste k danej osobe, ak sa da, prosim, podchytte to od zacistku, ak sa da, zoberte si dieta do starostlivosti. Alkoholik nezvladne taky napor potrieb, co si bude dieta vyžadovať. Plus ak sa prida Psychika, hormony, moze to dopadnut velmi zle.