Euthyrox 50 mg v tehotenstve od 24. týždňa
Ahojte, nikdy som sa neliečila u endokrinologičky, avšak kvôli strate bábätka v 20 tt v predchádzajúcom tehotenstve som sledovaná aj na endokrinológii. Doteraz som mala všetko ok, v 9 tt som mala FT4 - 15,4 (normla 11-25) a TSH 2,1 (norma 0,17 - 4,05). Tento týždeň som bola opäť na kontrole a vyskočil mi TSH na 5,2 (norma 0,17 - 4,05) a FT4 mám 11,2 (norma 11 - 25). Lekárka mi povedala, že ak by som nebola tehotná, tak ma nijako nelieči, ale keďže som v 24 tt tak mi nasadila Euthyrox 50 mg. Nikdy som podobné lieky nebrala, môže to urobiť niečo bábätku alebo čo by sa mohlo stať ak by som ich nebrala? Nie je to veľká dávka? Inak lekárka mi spomínala, že ak by som to nezvládala, tak mám prísť. Len z toho šoku som zabudla, že pri akých príznakoch mám prísť, aby mi upravila dávku. Spomínala len, že pri hnačkách, výrazných mdlobách a viac neviem. Zatiaľ to beriem od včera, ráno na lačno. Veľmi sa bojím, keďže neviem, čo od tých liekov mám očakávať. 😒
@elisebah91 áno, viem, už sa nebojím, je to starší príspevok ...teraz som tu písala, lebo zajtra idem na kontrolny odber či mi stačí dávka, len mi nepovedali či mám vziať tabletku pred odberom alebo stačí až keď budem doma...na odber chodím stále na lačno, aj keď nemusím, keďže mi tak skoro ráno nechutí ...
@gabika4 treba brať stále
@snehulienka82 ráno som nevzala, ale sestrička mi povedala, že to je jedno či zoberiem alebo nezoberiem, ale že som mala vziať, že to je moja súčasť...takže do budúcna už budem brať, hoci ta jedna tabletka by nič nezmenila...

@elisebah91 práveže nepovedali...tiež beriem tabletku 30 minút pred jedlom na lačno ...no teraz neviem či ju mám vziať i pred odberom alebo stačí až po 😞....najskôr ju nezoberiem a opýtam sa pred odberom či to vadí, ak hej, tak ju proste zoberiem..