Fraxiparin v 19. týždni

jullietka
26. máj 2020

Zdravim,aom v 19tt a musim si od zaciatku pichat fraxiparin. Zo zaciatku to bolo v pohode,aj so brucha som si pichala ale teraz to extremne boli,skusala som aj do stehna ale stale to boli,niekedy aj ta ihla nechce prejst cez kozu,poradte ako si co najlepsie pichat aby nebolelo...v 90 stupnovom uhle alebo 45 ? Ked do stehna napr alebo vhodne miesta na pichanie. Dakujem

krisbar
26. máj 2020

Ja picham v 90st a odporucam nepozerat sa. Ocistim si miesto vpichu, pripravim tuk, ihlu len nasmerujem a ked uz ide dnu, pozeram prec. Prvych asi 10 som na to pozerala ale presne, bolelo to ako slak a neslo to dnu. Toto mi teraz ide dobre. Lebo mozog osalis. Akoby si to nerobila sebe.

katulka1141
26. máj 2020

@jullietka mala by si pichat ako sipku a ak chces stehno tak vonkajsia strana iba. Mozes skusit ruku vonkajsia strana ramena. Je to hnus. Ja som rada, ze mi to doktor stopol uz v 20tt.

martinals
26. máj 2020

Ahoj mne celé tehu pichal do ramena manžel, striedal to.No časom sa mi začali tvoriť akoby hrbolky, boľavé a svrbeli. Dr mi fraxiparine zmenila na clexane. Mne sa zdalo, že pri fraxiparine boli tie ihly tupé, niekedy nešli pichnúť ani na viac pokusov. Manžel ich pichal kolmo na kožnú riasu.

kathy172
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nini1010
26. máj 2020

Ja som nemala zaludok na ziadnu inu cast tela iba brucho.Boli dni ked to clo dobre,ihla vklzla jemnucko a boli dni ked yo slo uplne na prd,aj to pobolelo,aj zle prechadzala ihla cez kozu.Vdy som pichala v 90st.uhle ale casom som si nasla miestabkde ma to bolelo najmenej.

sandrika1986
26. máj 2020

Fraxiparin mi davali zo zaciatku do stehna a potom som si to davala do ramena.

krisbar
27. máj 2020

Ja to beriem ako sucast cesty k dietatu. A vzdy pri kazdej bolesti si teraz vravim, ze porod bude 1000x bolestivejsi, cize ihla je nic. Ja uz som si asi 80 dala a cakam na vysledky kolki este. Ale nie je to take hrozne. To nepozeranie sa pomaha. Skuste.

esther282
28. máj 2020

@jullietka ja uz som v 39tt a nedá sa to pichnut do brucha, ruky mi schudli, takže vezmem riasu na stehne zpredu a dost vysoko pod slabinami a vrazim to tam rychlo cele a este rychlejsie stlacim piest. Ale teda davam clexane 0,4 od zaciatku a nemám žiadne hrce ani svrbenie

krisbar
29. máj 2020

@esther282 waw, obdivujem ta. Ja si predstavujem, ze mi to daju coskoro dole, ale pp poslednej konzultacii s lekarom idem dalsie 6-8 tyzdnov...cize obavam sa ze to tiez bude az do porodu. V 1. Trimestri som nahodila 3 kg tuku, najma na bruchu, tak snad ma to zachrani co najdlhsie 😇 to pichat tam.

esther282
29. máj 2020

@krisbar no, budem musieť pichat aj cele 6nedelie..🤷‍♀️ Pre istotu. Co narobis. V tehu su aj horsie veci🥴 Len ked to brucho rastie, ta koza je uz tak napätá, ze riasu neurobis. Aspon ja to tak mam

krisbar
29. máj 2020

@esther282 no tiez si to myslim..uvidim..necham sa prekvapit.

jullietka
autor
30. máj 2020

Dakujem za rady zienky,ja si musim pichat do konca sestonedelia a potom asi aj tabletky,,najlepsie sa mi picha po sprche,vtedy je koza taka maksia a uz iba do boku. Ruka,nkha a brucho nehrozi 😁 a nepozeranie sa pomaha fakt

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre