icon

Fraxyparin v tehotenstve - ako pichať?

zaanaa
6. jún 2019

Dobry deň, prosim o radu. Pichal si tu niekto fraxyparin v tehotenstve ? Treba vytlačiť ten vzduch zo striekačky alebo sa to pichá celé. Dakujem

Strana
z2
sweetdreams
10. jún 2019

@zaanaa No ja mám zvýšenú agregáciu trombocytov (myslím, že s tomu hovorí syndróm lepivých doštičiek). Zistili mi to, lebo som mala predtým dva potraty. Prvé injekcie sú najhoršie, keď už máš za sebou 4, pôjde to len ľahšie 🙂

zaanaa
autor
10. jún 2019

@sweetdreams áno veru prvé sú najhoršie teraz už to nejako dám 😂

tigev
10. jún 2019

@zaanaa ja som dostala po prvom porode trombozu.. dosla som na to tak, ze ma zacalo velmi boliet litko, az som krivala.. a potom mi aj opucho.. zistili mi tu trombozu.. brala som Warfarin a pichala Fagmin.. dcerka mala vtedy 1 mesiac.. krv mi brali kazde 3 dni.. aby mi nastavili davku Warfarinu, po par tyzdnoch som chodila na krv iba raz za tyzden, potom raz za mesiac.. nesmaela som otehotniet pri tom lieku..brala som to dovtedy kym mi nerozpustilo tie tromby (zrazeniny) nosila som celu dobu kopresne podkolienky a potom este dalsie 2 roky po vylieceni( tie podkolienky) a ked som ich uz mala prestat nosit, tak som druhy krat otehotnela. uz pri prvej liecbe ma hematologicka upozornila, ze kazde dalsie tehotenstvo budem mar rizikove, budem musiet cele tehotenstvo nosit kompresne pancusky az po stehno, ako samodrzky a budem si musiet pichat liek. tak aj bolo :D len potom som si pichala Fraxiparin a nie Frangmin. raz za mesiac na kontrolu.. 2 mesiace pred porodom mi dali este silnejsi.. pichala som az do konca.. vecer som si pichla v noci na mna dosli bolesti cez den som porodila a vecer som si uz pichala zase.. az do konca sestonedelia.. potom kontrola ukazala, ze je to ok.. samodrzky som mala este dalsie 2 mesiace.. ak by som bola zase tehotna, tak sa to vsetko zopakuje rovnako.. ak by som bola operovana, mala by som nehodu, tak musim na to upozornit a oni mi zas nastavia liecbu a daju pancuchy.. nieje to sranda, ale neni na vyber..

zaanaa
autor
10. jún 2019

@tigev áno ja ich tiež musím nosiť, dúfam že sa ta zrazenina rozpustí a nebudem musieť už pichat :( ja som to zistila tak že ma bolela ta kŕčové žila a mám v nej malú hrcku, zápal žil, nastastie ti je povrchové.. ty si mala asi tie vnútorne keď si mala aj opuch :( no po pôrode asi budem musieť dať tie žily odstrániť nakoľko to spôsobuje ťažkosti, teraz ešte aj to teplo, no veru ako píšeš neni na vyber.

tigev
10. jún 2019

@zaanaa mne ked sa to vtedy stalo, brali mi krv na rozbor a dali na urgent aby mi do hodiny dali vysledky krvi, medzitym som isla v nemocnici na sono zil.. tak mi to pozerali 2 mlade doktortky a nieco sa im tam nezdalo, tak zavolali nejakeho "vyssieho" skusenejsieho doktora.. ten hned povedal, ze tam nic nemam, ze mam presilenu nohu.. ked sme isli odtial, uz boli vysledky krvi a verdikt: tromboza.. tak som isla inej cievnej a ta skoro odpadla, ze plne lytko trombov.. isla som aj na vysetrenia, ci nemam vrodenu trombofiliu.. tu nastastie nemam.. vraj to bolo z hormonalnej burky po porode. ked mali hormony klesnut na taku hladinu ako pred tehotenstvom.. niektore klesli, niektore nie a tak sa to zrazilo.. drzim palce, vela zdravia obom ;)

zaanaa
autor
11. jún 2019

@tigev juj dakujem pekne, bože to je hrozne ti doktori jeden povie že len presilená noha a druha toto :( ešte že si bola aj na krv veď to je hrozne :( mne tiež najskôr gynekológ povedal že to mám len tvrdú žilu a potom na sone žil doktorka že je tam zrazenina keby sa neobjedname na to sono a nezistí mi to tak by sa zápal šíril a mohlo to byt horšie, len sa bojím ako to zvládnem do konca keď budem mat ešte väčšie brucho lebo už teraz v 5 mesiaci cítim záťaž na tie žily :( snáď to bude na kontrole ok, dakujem pekne aj ja prajem veľa veľa zdravia

Strana
z2