icon

Genetické testy na Downov syndróm

siatkarka
16. feb 2025

Zdravím, vyšiel nám pozitívny skríning (1:100) na Downov syndróm. Gynekologička nás poslala za pánom Grochalom a takisto na genetické párové testy do UNBA na Americké námestie. Viem že zdravie bábätka stojí za každý cent, no chcela by som vedieť či tam niekto bol, ako prebiehalo vyšetrenie a koľko stálo? Len aby nás úplne nezaskočila cena (napr 500 eur). Ďakujem krásne! 😊

sara158
•
16. feb 2025

Ahoj, my sme za genetické testy platili 1100€ pre dvoch :D

denden77
•
16. feb 2025

bola som v druhom tehotenstve na Americkom nam. na genetike, sama.. so mnou si len pokecali a odporucili amnio.. ale uz som mala negativne vysledky z Trisomy v ruke, cize pre mna to bola len "povinna jazda"..

sedmicka_x
•
16. feb 2025

Ahoj, ked ide o zdravie babatka, tak len jeho vysetrenim zistite, ci je zdrave.. aj keby ste mali obaja super genetiku, tak nikto vam nic negarantuje

kvadrinkaaa
•
16. feb 2025

Ja som bola na morfologickom ultrazvuku a na amniocenteze. Neplatila som nič. Malá je zdravá. 🩷

veselo_neveselo
•
16. feb 2025

@siatkarka a preco vas poslala na geneticke testy teraz? To by som sa jej spytala, co hladaju a co s tymi vysledkami spravia teraz, ked si uz tehotna?

Ak si chces byt ista, tak na trisomy testy, morfo utz, a potom amniocentezu ak bude treba.

nikadominikanika
•
16. feb 2025

Určite by som podstúpila poriadny morfologicky ultrazvuk napr u pana doktora Grochalu, ktorý je špička na Slovensku a downow syndrom dokaze zistit z ultrazvuku ako ist na trisomy testy za 500€. Tieto tripple testy vacsinou vyjdu s nejakym podozrenim na ochorenie a ženy su nasledne posielane na trisomy testy - je to biznis .. tripple testy sj nespolahlive a preto sa už v niektorych krajinach ani nerobia

ivet345
•
16. feb 2025

@siatkarka U Grochala morfologické sono 120€ aj s fotkou a doprovodom😊

domcavesel
•
17. feb 2025

Ja som mala výsledok 1:20, a to mám 27 rokov a v rodine žiadne choroby. Boli sme len na sone u dr. Grochala, stalo to tuším 100 eur, akékoľvek postihnutie vylúčil a nakoniec všetko dobre dopadlo, držím palce

ywana1983
•
17. feb 2025

Tiez sme boli na genetike na Americkom namesti. Museli sme prist obidvaja s muzom a absolvovali sme rozhovor ohladne rodinnych diagnoz. Nic sme neplatili.
Ultrazvuk sa robi ideálne v 20-21 tt, treba sa objednat v predstihu. Tu mas cennik https://femicare.org/cennik-sluzieb/

any_soj
•
18. feb 2025

@siatkarka my sme nerobili ani Triple, v každom tehotenstve len kvalitné sono, Grochal a podobne, aby sme sa vedeli pripraviť, ak by bolo treba niečo s orgánmi riešiť po pôrode. Áno, zdravie bábätka stojí za každý cent, ale genetické testy prípadný Downov syndróm neodstránia, nie je to pre zdravie dieťaťa.