icon

Genitálne bradavice v tehotenstve

24. okt 2021

Ahojte, mám taký problém že sme sa presťahovali a som v 7 mesiaci tehotenstva. No ako som sa začala sprchovavat vo vani ktorá v byte uz bola začala som mat výtoky žlté a strašne ma svrbia intímne partie a veľmi sú podráždene. Vaňa bola uz 3 krát dezinfikovana. Dokonca sa mi začali robiť asi intímne bradavice. Trochu sa za to hanbím aj ísť do lekárne a niečo si na to vypýtať. Nejaké rady po prípade vaše skúsenosti ?

Strana
z2
falbala132
24. okt 2021

ries to cim skor, lebo ak mas naozaj kondylomy, o chvilu ti tam vyrastie doslova karfiol. takze bez hanby okamzite k lekarke. zial viem o com hovorim.

autor
24. okt 2021

@falbala132 áno máš pravdu lebo najskôr som mala len jeden, prešiel asi mesiac dva a už mám 3. Akurát je to tak intímna záležitosť že mi je až do placu.

autor
24. okt 2021

@falbala132 a mala by som to riešiť s gynekologom alebo kožnou lekárkou ?

falbala132
24. okt 2021

neboj sa, ak sa to podchyti skoro, tak sa toho lahko zbavis, no ak nie, tak to moze dopadnut fakt katastrofalne. a kedze si tehotna, sla by som ku gynekologicke a ona ta pripadne posle na kozne.

autor
24. okt 2021

@falbala132 áno jasne akurát som to nečakala lebo hygienu mám 100% a používam od spodu aj prípravky na intímnu hygienu takze som ostala v šoku. Ale začínam to hneď riešiť.

falbala132
24. okt 2021

to nie je o hygiene, mne sa v lete vratili po 17 rokoch, mala som oslabenu imunitu. nastastie uz som vedela, ze musim rychlo konat a tak sa mi stihli urobit iba 4. vtedy pred rokmi som ich mala asi 70 🙈

falbala132
24. okt 2021

je to vnutorny problem, nezabranis tomu vobec lepsou hygienou, je to nieco ako herpes, ked vyskakuje na pere zo stresu.

autor
24. okt 2021

@falbala132 áno Dočítala som sa že je to nejaký vírus ktorý mám v sebe. Akurát lekar moj pracuje len od utorka. Myslíš že v lekárni mi niečo na to zatiaľ poradia ?

linda117
24. okt 2021

Ahoj urcite to ukaz gynekologicke, mna s tym poslala ku koznej na vypalenie dusikom a zabralo mi to. A hlavne sa dole nehol ziletkou ale len strojcekom skracuj lebo staci ze vzniknu malinke trhlinky a bude sa ti to sirit viac a viac. Mne osobne zabralo aj potieranie cajovnikovym olejom (to mi aj kozna odporucila) alebo propolisom

falbala132
24. okt 2021

skus sa spytat, ale nepatlala by som si tam sama nic z lekarne, do utorka to uz urcite pocka. co ti viem poradit na 100% - nezmiznu ti vdaka tomu, ale mne sa vtedy prestali robit nove - vyzivovy doplnok betaglukan alebo reishi (obe vytazky z hub), spytaj sa vsak lekarnika na uzivanie v tehotestve pre istotu.

falbala132
24. okt 2021

mala som tieto: https://www.pilulka.sk/pharma-activ-reishi-fort...
mas tam k tomu gratis aj koloidne sriebro, to je fajn na potieranie, posobi protivirusovo.

wonder13
24. okt 2021

Choďte ráno hneď na kožné, aj tak to treba vypalovat dusíkom. Je to na viac návštev takže neodkladat to.

autor
24. okt 2021

@wonder13 aj v intímnych partiách sa to vypaluje ? To musí byt strašná bolesť. Nepoužívajú sa nejaké krémy alebo vodičky ?

falbala132
24. okt 2021

ja som dostala teraz krem a zabral, ale vtedy mi to vypalovali (bolest uplna pohoda, len tam mam vdaka tomu jazvy ako po porode), lebo nic nezaberalo. so mnou to bolo vtedy uz tak zle, ze mi predpisali navyse aj liek ktory sa pouziva pri HIV 🙈

autor
24. okt 2021

@falbala132 ja som akurát bola v lekárni sa informovať a dosť som vystrasena čo sa týka toho Hpv vírusu a rakoviny krčka maternice. Takze zajtra hneď letím k lekarovi

marlent
24. okt 2021

Utekaj na gyndu...mne to vyriedila gynekologicka nie kozna

autor
24. okt 2021

@marlent vypaľovaním alebo stačilo nejaké masticky ?

siu296
24. okt 2021

Vypaľovanie neboli. Nemusíte sa báť. Čím skôr tým lepšie. Mne vypaľovanie robili 2 krát, nepomohlo až olej kadidlo z doterra.

marlent
24. okt 2021

Dala mi nrjaku mast nazov si nepamatam. Len bolo to neprijemne palilo to

falbala132
24. okt 2021

HVP ktory sposobuje bradavice je iny kmen, ako ten co sposobuje rakovinu, takze klud.
krem sa vola Aldara, je na predpis.

autor
24. okt 2021

@falbala132 no a k tomu myslím že mám aj mykózu pretože neskutočne svrbenie a pálenie citim a koľko krát už mám tak vyskrabane že až ma pri moceni pali

marlent
24. okt 2021

Si si ista ze mas toto vsetko zo spinavej vane?

autor
24. okt 2021

@marlent myslím že mykozu áno a podľa všetkého tie malicke výrastky to mám Hpv v krvi pretože mám toho plny krk, ruky, podpazušie a dokonca už mi to mám operované aj z oka

autor
24. okt 2021

@marlent od kedy som tehotná mám takú slabú imunitu že sa na mna lepí doslova vsetko

autor
24. okt 2021

@marlent a hlavne že do teraz som nikdy takéto problémy nemala. Ako som spomínala hygienu mám sto percentnú. A presne pre toto sa človek cíti trápne ísť k lekarovi ako sa na neho ľudia budú pozerať že je nejaký špinavý a nestará sa o seba.

marlent
24. okt 2021

To vobec nejde o spinavost a hygienu...mala som to tiez len teda ja z nechraneneho rizikoveho sexu..
Ale vidim ze ty mas toho viac...no drzim ti moc palcr nrch mas pokoj

autor
24. okt 2021

@marlent áno Dočítala som sa presne to že sú to väčšinou sexuálne prenosné veci. Ale mám jedného partnera už dlho keďže aj bábätko spolu čakáme. Akože i keď som tehotná začali sme používať kondom a napadlo mi že z toho lubrikantu to môže byt. Že mi nejako zle sadol alebo podobne .

silviazlat
25. okt 2021

To bude genitálny herpes. Mala som pred mesiacom tú česť aj ja… upaľuj na gyndu. Pluzgiere popraskaju a je to vysoko infekčné a o bolesti ani nehovorím

autor
25. okt 2021

@silviazlat áno od zajtra pracuje takze pôjdem, a poznáte prípravok rozalgin ? Rozmýšľam že si ho zbehnem kúpiť

falbala132
25. okt 2021

autorka, daj zajtra vediet ako si dopadla.
a vyplach si zatial nerob, lebo si to mozes zaniest dovnutra, pockaj co ti povedia.

Strana
z2