icon

Gestačný vak a riziko krvácania v tehotenstve

malinka158
29. okt 2025

Ahojte, posledna menstruacia bola 15.9. Ovulaciu som mala niekedy na 18. alebo 19.den. Tehotensky test som mala pozitivny na 12dpo. Teraz by som mala byt 6+2. Vcera som mala prvu kontrolu u lekarky. Na sone videla gestacny vak a zltkovy vacok. Povedala ze to vyzera na mladsie tehotenstvo. Dnes som mala dost intenzivne spinenie. Sli sme na pohotovost. Lekar ma prezrel, vraj z maternice nekrvacam, a zrejme je to z krcku maternice pretoze je velmi prekrveny. Lekar mi dnes do spravy napisal ze som podla ultrazvuku 5+5tt. Mali ste to niektora takto? Bolo vsetko ok? Ja sa strasne bojim. Tento rok mam uz za sebou jeden potrat. Vtedy sa plod vobec neobjavil.

tinka_1807
29. okt 2025

@malinka158 Toto je buď alebo. Do týždňa sa dozvies.
Lebo je to také hraničné, z emozwm byť už vidno a nemusí ... Neostáva ti nič len čakať. Držím palce ♥️ Ja tento rok 3 potraty a objednaná na vyšetrenia 🙈 Takže sucitim 🙏

dixitka
29. okt 2025

@malinka158 ak si mala ovuláciu 19. deň, to vychádza, že si akoby 5 dní “pozadu” (normálne sa predpokladá ovulácia na 14. deň). Teda podľa menštruácie by si mala byť 6+2, ale podľa ovulácie ešte len 5+4. A to pekne sedí s nálezom na pohotovosti 🙂 No a koncom 6. týždňa ešte len začína byť vidieť mini pidi embryjko (ja keď som mala 2 mm embryo, ktoré vyzeralo len ako keby troška hrubšia stena na žĺtkovom vaku, tak podľa dr. to zodpovedalo 5+6). Čiže aj nález u tvojej doktorky bol ok. Samozrejme to ešte nezaručuje, že všetko dobre dopadne, ale zatiaľ dôvod na obavy nemáš, sedí ti to pekne s dátumom ovulácie.

malinka158
autor
29. okt 2025
@tinka_1807

@malinka158 Toto je buď alebo. Do týždňa sa dozvies.
Lebo je to také hraničné, z emozwm byť už vidno a nemusí ... Neostáva ti nič len čakať. Držím palce ♥️ Ja tento rok 3 potraty a objednaná na vyšetrenia 🙈 Takže sucitim 🙏

@tinka_1807 kontrolny termin mam az 13.11🫤. Tak dufam ze do vtedy do bude vsetko ako ma byt a na sone bude uz aj srdiecko .

To mi je velmi luto😥. Neposlali vas hned po druhom potrate na vysetrenia? Ak to u nas opät nedopadne dobre, tak ja by som uz teraz po druhom sla na vsetky vysetrenia. Drzim palce, aby u vas vsetko bolo dobre a co najskor vynosis zdrave babätko ❤️❤️❤️

malinka158
autor
29. okt 2025
@dixitka

@malinka158 ak si mala ovuláciu 19. deň, to vychádza, že si akoby 5 dní “pozadu” (normálne sa predpokladá ovulácia na 14. deň). Teda podľa menštruácie by si mala byť 6+2, ale podľa ovulácie ešte len 5+4. A to pekne sedí s nálezom na pohotovosti 🙂 No a koncom 6. týždňa ešte len začína byť vidieť mini pidi embryjko (ja keď som mala 2 mm embryo, ktoré vyzeralo len ako keby troška hrubšia stena na žĺtkovom vaku, tak podľa dr. to zodpovedalo 5+6). Čiže aj nález u tvojej doktorky bol ok. Samozrejme to ešte nezaručuje, že všetko dobre dopadne, ale zatiaľ dôvod na obavy nemáš, sedí ti to pekne s dátumom ovulácie.

@dixitka dakujem ❤️ snad to bude tak ako pises. Lekar sa dost snazil nieco najst. Dost dlho mu to trvalo , nieco uplne malicke tam bolo, ale lekar sam povedal ze este nemoze potvrdit ze je to embryo.