Gynekológ mi odporúča ísť na potrat
Som v 13 tt., po absolvovaní sono vyšetrenie resp. USG, gynekológ mi odporúča ísť na potrat, vzhľadom na to, že bábätko bude postihnuté a nemá dorastené dolné končatiny, chýbajú mu stehenné kosti. Úplne som sa zrútila, s priateľom sme sa veľmi tešili na dieťatko. Máme sa rozhodnúť do dvoch týždňov, či pôjdem na potrat alebo nie. Máte niektoré žienky skúsenosti? Čo ak ešte dorastu kosti, dr. povedala, že to už nie je možné. Ďakujem za rady.
@tianna presne to mi vždy napadne. Že nikto nemôže povedať v tehotenstve žene, že jej dieťa bude zdravé. No nebude, proste nikto z nás nie je celý život zdravý a čakajú nás rôzne výzvy, nás samé aj náš ako matky. Ale aj tak stojí za to žiť. A presne mnohé z tých diagnóz, pre ktoré sa chodí na potrat, sposobuju menšie utrpenie než tie, ktoré sa objavia po narodení.
Utrpenie však nemôžeme odstranovat tak, že odstránime trpiacich, to by z nás neostal nikto.
@lienka.7 ty si absolútne nepochopila, čo ti #chvostik písala. Ona sa netrápi nad sebou, nerieši seba. Boji sa o svoje dieťa, že ono bude trpieť pre POSTOJ INYCH DETÍ K HENDIKEPOVANÝM RODICOM. Dnes, keď máme v čerstvej pamäti chlapca, ktorý skočil zo strechy školy, lebo neuniesol posmešky a šikanu, vôbec nie je nereálne, že tvoje deti sa raz budú jej dcére vysmievať, že čo to má za matku, že by bolo lepšie, ak by nežila...
@cafelatte 💕🙏🤗
@chvostik1 ďakujem krásne za úprimné a pravdivé slová 🙂. Nie sme tip rodiny, ktorá sa bude spoliehať len na štát. Viete, čo sa týka detskej ortopédie na Slovensku, ešte stále sme pozadu a mnohé moderné technológie chýbajú u nás na SK. Rozhodli sme sa pre operácie maličkej buď v Brne alebo Viedeň. Tam sú špičkový detský ortopédi. Ekonomicka stránka nikoho nemusí trápiť, pokryjeme si náklady na liečbu sami. Zatiaľ sme to zvládli, okrem iného aj za pomoci celej bližšej rodiny, ktorá nám pomáha. Veľmi dobré prognózy sú u lekárov pre maličkú. Ak sa všetko podarí, tak maličká by mohla podľa lekárov už v škôlke behať aj s protézou 🙏🤗
@juliavolna trisomy zisťujú downov syndróm, edwardsov a ešte neviem aký.... Nevysetria všetky genetické vady. Nezachytila ani ďalšie poškodenia, ako je nedorastena kosť., či chýbajúca oblicka.
@zuzanka560 musím povedať, že v porovnaní s obdobím keď som bola dieťa ja a potrebovala liečbu, tak tie možnosti neboli také ako su dnes. Ak by boli, tak by som pravdepodobne bola v stave, že by človek o mne ani nevedel, že kedysi mi niečo bolo. Ale áno, máte obrovskú pravdu. Ešte stále sme veľmi veľmi pozadu a vidieť to hlavne pri komplikovanejších prípadoch. Teraz máme to šťastie, že môžeme za zdravotnou starostlivosťou vycestovať do zahraničia a tam už zväčša pomôcť dokážu 🙂
Z celého srdca Vám, Vašej princeznej a celej rodinke prajem veľa veľa zdravia, šťastia a odhodlania bojovať za lepšie zajtrajšky ❤️ Máte pred sebou ešte dlhú a kľukatú cestu kde to nebude vždy ľahké, ale pamätajte, že po každej búrke vždy vyjde slnko 🙂 a niekedy spolu s ním vykukne aj dúha ;) ❤️ Verim, že dokážete veľké veci a vaša malá bojovníčka sa so svojím osudom popasuje a vytrie všetkým zrak 🙂
@madeline1 nie ty si nepochopila lebo ani nemas ako ked si to nezazila, vysvetlim ti to a ptm uz ma neoznacuj ak mas potrebu mi odpovedat. "Decko"/"dieta" to je jedno aky vyraz, to je individualny styl vyjadrovania. Matka postihnuteho sa nehneva nanho vsak za to nemoze, ale je nasrata na cely svet/na Boha (ak je veriaca),je nasrata ze sa to stalo tomu decku, ze sa to stalo zrovna jej - a je to taky level hnevu, aky poznaju len ti co to zazili. Pa
@llull hnev som nikdy necitila, je to zla emocia a skutocne nik nemoze za veci, ktore sa nam deju, toboz nie pan Boh...tu zijeme na tejto zemi, aby sme zazili niektore udalosti, niektore momenty, niektore krize, ktore nas v skutocnosti posilnia...prijimaj veci s pokorou...tvoje vyjadrenie, oslovenie tvojho dietata je nepekne, skutocne hnev daj bokom, dosiahnes vnutorny pokoj, bud vdacna aj v tazkej situacii, mas lasku v podobe dietata, ktore vnima kazdy tvoj dotyk a vie ze si jeho mamou, to je ta najkrajsia laska...
,,,@zuzanka560 , Az teraz som si precitala po sebe, a vidim, ze neviem preco som zacala s vetou omylom Ano, ale ja som odporkyna akychkolvek potratov chcenych, nechcenych postihnutych fyzicky ,dovnikov, Tak prvu vetu dam na spravnu mieru. Ze kazdy potrat teda UPT je na psychicku tazka dg,ktoru uz nevylieci nikto,Tak ,vtedy som si to mala dorazne precitat,Ale vidim ,ze temu si zalozila v marci,takze uz je neskoro na vsetko proti potratu, ale aj tak som zvedava, ako to dopado?dorastli nozicky?
@zuzanka560 ahoj...ako sa vám darí?
@zuzanka560 precitala som si všetko. Snáď sa Vám darí a malička vám robi radosť 😍
@kajakamura26 darí sa nám skvelo, malá Zuzanka má 11 mesiacov, nožičky riešime vo Viedni, už jej idú robiť ortézku, inak je úplne zdravá, už hovorí baba 😁
@ariannazara áno, a ešte akú radosť, je nádherná a šikovná 😍
@vorkola nie, nožičky nedorastli 🙂, avšak je nádej, že pán docent Radler bude robiť všetko preto, aby raz mohla maličká chodiť. Inak je veľmi šikovná a už hovorí baba 😁
@lienka.7 milá pani, píšem o rok a nikdy v živote by som nemenila rozhodnutie. Dcérka je nádherná, šikovná, nožičky sa už riešia vo Viedni 🙂
@chvostik1 veľké ďakujem 🫶
@zuzanka560 silno Vám držím palce a objímam aspoň na diaľku ♥️. Držím palce Zuzanke a prajem jej krásny život, nech nepocíti horkosť a trpkosť zlých, bezcharakterných ľudí.

@madeline1 matky deti nemaju hnev :D okej