icon

Gynekologička skúpa na slovo

catika24
9. jan 2026

Ahojte, mate aj vy take skusenosti ze na poradni gynekologicka s vami hovori cca 15 minut a hotovo? Nepovie ake velke je babatko ani nic, len povie ze vsetko je fajn a koniec?
Neviem ci je toto bezne alebo mam len gynekologicku skupu na slovo. Som prvykrat tehotna a predstavovala by som si, ze mi bude hovorit trosku viac info.
Diky za vase skusenosti!

katica06
9. jan 2026

@catika24 čo tak opýtať sa?

petamich
9. jan 2026

Ja mam sice gynekologa ale okrem dvoch velkych ultrazvukov tiez nic nejako extra nekomentoval, musela som sa spytat ak ma nieco zaujimalo, chapem to, kedze som v ten den bola asi 705. v poradi, neda sa uplne ocakavat, ze nadseny mi bude opisovat co prave vidi 🙂.

A neviem co si mam predstavit pod hovori 15 min. lebo ja som bola na obycajnej kontrole dnu tak 7 a to aj vy/oblecenim.

viestta
9. jan 2026

15 minut? To je riadne ukecana ked si spomeniem na toho mojho, ku ktoremu som chodila na poradne

mandzula
9. jan 2026

Po 15 minútach by ma už mrle žrali, že čo sa šišme. Mne v zásade vždy stačila informácia, že je všetko ok, z to mi vyplynulo, že na konkrétny týždeň sedí aj tá veľkosť napríklad.

1radula1
9. jan 2026

Aj mne príde, že 15 minút je celkom aj dosť 😀 Ja teda vždy keď som niečo chcela vedieť, tak som sa proste spýtala. A vážne, ak ťa niečo skutočne zaujíma, tak prečo mlčíš a nespýtaš sa? Nie je nič jednoduchšie. Samozrejme si tiež myslím, že podstatné informácie by ti dať mala, rozmery bábätka sú dosť dôležitá info.

catika24
autor
9. jan 2026
@1radula1

Aj mne príde, že 15 minút je celkom aj dosť 😀 Ja teda vždy keď som niečo chcela vedieť, tak som sa proste spýtala. A vážne, ak ťa niečo skutočne zaujíma, tak prečo mlčíš a nespýtaš sa? Nie je nič jednoduchšie. Samozrejme si tiež myslím, že podstatné informácie by ti dať mala, rozmery bábätka sú dosť dôležitá info.

@1radula1 Ale ved ja sa pytam, samozrejme, len mam pocit ze niektore veci by mi mohla povedat aj sama od seba 🙂

anonym_b8a945
9. jan 2026

@catika24 moj gyn tiez len pozrel chvilku a ked vsetko ok, skoro nic nepovedal 😆 preto som si 2x platila 100 eur za morfo u ineho lekara, a ten mi 15 min ukazoval a hovoril detailne o vsetkom... a nelutujem ;)

danniiee8
9. jan 2026

Mne moja bývalá gynekologicka tiež nikdy nič nepovedala. 15 minút máš luxus. Mne 2-3 vetami vždy opísala. Nechápem, že 15 je málo, prepáč, u tej mojej bývalej bolo 15 minút aj s prezliekanim, vyšetrovaním, písaním do PC, núkaním letáčikov a produktíkov.
Keď som sa pýtala, povedala vždy, že je všetko vporiadku. Napr mi ani nepovedala, že už bije srdiečko, čo je pre každú ženu podľa mna zážitok to vedieť. Zistila som to až o 2 dni na pohotovosti, kedy bola doktorka vyjavená z toho, že neviem, že už dávno bije srdiečko. Keď mi na pohotovosti našli chronický nález a o týždeň som sa po vyšetrení kedy bolo zasa všetko ok medzi rečou spýtala ,,dr na pohotovosti mi povedala, že mám ... , je to pravda?" S úplným kľudom mi povedala ,,áno je to tak" a predtým mi o tom nikdy nepovedala - a nie je možné, že som to prepočula, takú diagnózu žena len tak neprepočuje.
Takže niektorí lekári sú takí, niektorí ti povedia všetko do detailu, niektorí len nutné minimum a ako vidíš, niektorí ani len to nutné minimum 🙂

veklipo
9. jan 2026

Ja som bola v sukromnej klinike, na poradne som sa velmi tesila. tiez ma tam aledlhsie nedrzala. Stale som chcela sono a info, povedala mi, ze sono tiez nema vyznam robit kazdu poradnu. Pri druhej sa mi tam uz ani nechcelo chodit. Keby to nebolo povinne, pridem rovno do porodnice.
Pri prvom mas vzdy vyssie ocakavania.

anonym_26cc37
9. jan 2026

Ja som s mojou gyn vždy riešila od mojich tetovaní až po to ako ide na bežecké preteky 😅. A medzi tým aj dieťa spomenula, keď som potrebovala niečo vedieť, tak som sa jej opýtala, nečakala som, že mi to povie ona. Pre ňu sú tie veci už samozrejmosť, takže to nerieši, tak ako bežný laik, ktorý s tým nemá skúsenoť.

kiki68
9. jan 2026

Moj Gyn vzdy toto komentoval ako to videl a pre mna super. Nepotrebujem s nim kecat dve hodky , ale toto bolo fajn vediet.

simca115
9. jan 2026

@catika24 Za mňa je najspontánnejšia veta všetko je v poriadku .. či o tom bude rozprávať pól hodinu či minútu ..keď mám otázky pýtam sa keď nie povie mi stručne ona na sone popozerá opise , výpiše papiere a dovidenia 🙂 do 10 minút vybavené

sisa183
9. jan 2026

@catika24 môj gynekológ tiež nie je extra urozpravaný. Povie čo považuje za dôležité, je pedantný na dôležité veci a čo ma zaujíma sa opýtam. Ale vacinou mi stačia informácie že srdiečko bije pravidelne a hýbe sa. 🙂 kedysi neboli vôbec také vymoženosti ako teraz… Ale určite keď sa opýtaš ti zodpovie všetky otázky. 🙂

anonym_9189c0
9. jan 2026

Úplne ti rozumiem. Tiež mám rada zdieľných lekárov, nech som informovaná a neguuglim. Pre mna je to aj o budovaní dôvery,že som pre nich viac ako len číslo a meno na karte. Zvlášť ako prvorodičke to pre mňa bolo kľúčové a aj som to pani dr povedala. Veľa sa pýtala. Chápala a pokecali sme...skús ju priamo požiadať o to, čo potrebuješ.

anonym_9c2dbb
9. jan 2026

Moj je podobny 🙂 nie sice az 15 minut, mozno take 3 😀 povie, ze je vsetko ok, zapise, dohodneme dalsi termin, co chcem, to sa opytam a idem.
ALE! Ak vidi akykolvek problem, zastavi sa, vysvetluje, kludne aj dvakrat, da odporucania, proste venuje sa mi omnoho dlhsie.
A to sa mi na nom praveze paci.

rubi007
Včera o 07:16

@catika24 tak sa jej pytaj🙏🙏 Moj gynekolog je ukazkovy lekar s ludskym pristupom. On mi rozprava cely cas vsetko🙏 Vzdy som vsetko vedela a este sim sa aj pytala "trapne" otazky a on trpezlivo odpoveda